Prima pagină » Eveniment-Social » Ieșenii se pot bucura de Gala Premiilor Iași Jazz Festival, care a ajuns la cea de-a XIII-a ediție

Ieșenii se pot bucura de Gala Premiilor Iași Jazz Festival, care a ajuns la cea de-a XIII-a ediție

09 oct. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Gala Premiilor Iași Jazz Festival a ajuns la cea de-a XIII-a ediție și are loc în zilele de 17, 18 și 19 octombrie 2023 la Casa de Cultură a Studenților. Proiectul este dedicat descoperirii potențialului tinerilor muzicieni aflați în demersul căutărilor direcțiilor proprii în domeniul muzicii de jazz

Evenimentul este organizat de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Casa de Cultură a Studenților, Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky” și Primăria Municipiului Iași, iar intrarea este liberă.

Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului Gala Premiilor Iași Jazz Festival

o poză cu jazz

Proiectul Iași Jazz Festival este dedicat descoperirii potențialului tinerilor muzicieni

Depășind limitele unui concurs cu orientare unică, de compoziție, proiectul Iași Jazz Festival este dedicat descoperirii potențialului tinerilor muzicieni aflați în demersul căutărilor direcțiilor proprii în domeniul muzicii de jazz, precum și stimulării studenților în curs de afirmare, oferind mentorat de înaltă ținută profesională, inspirație către noi oportunități de studiu și perfecționare, conectarea cu fenomenul muzical actual, un mediu deschis către autentic și creativitate.

După prima etapă, desfășurată online în perioada martie-mai, laureații concursului, tineri muzicieni din ţară, din Iași și din Republica Moldova, vor evolua în concerte live pe scena Sălii „Gaudeamus” de la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

Programul evenimentului

o poză cu LUIZA ZAN QUINTET

Iubitorii jazzului vor avea ocazia să participe la ineditul proiect muzical LUIZA ZAN QUINTET – „IN MY VILLAGE”

Marți, 17 octombrie, în intervalul orar 18.00 – 21.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Clubul de Muzică „Richard Oschanitzky” va fi organizat un workshop intitulat „Improvizația, între teorie și practică”, vor fi dialoguri despre muzică din perspectiva improvizației în jazz cu invitații Alex Vasiliu, Ana Maria Alexa, George Vanvu și Teodor Amarandei. În aceeași zi are loc și „Jam session”, ce este o metodă de a improviza o piesă muzicală de către muzicieni care nu obișnuiesc să interpreteze în formula respectivă și care într-un context relativ familiar construiesc linii melodice noi, bazându-se numai pe inspirația de moment.

În cea de-a doua zi de festival, miercuri, 18 octombrie, în intervalul orar 19.00 – 21.00, la Casa de Cultură a Studenților, în Sala „Gaudeamus” au loc Gala Premiilor Iași Jazz Festival și un concert live susținut de laureații concursului de creație și interpretare.

În ultima zi de festival, joi, 19 octombrie, la ora 19, în Sala „Gaudeamus” de la Casa de Cultură a Studenţilor, iubitorii jazzului vor avea ocazia să participe la ineditul proiect muzical LUIZA ZAN QUINTET – „IN MY VILLAGE”, concert ce va cuprinde o serie de lucrări în primă audiţie, de pe noul album lansat, anul acesta, de cunoscuta solistă de jazz.

Ieșenii sunt așteptați în număr cât mai mare la Gala Premiilor Iași Jazz Festival să se bucure de tot ce poate jazzul să ofere mai frumos şi mai interesant în prezent, într-un limbaj muzical spectaculos şi o formă de manifestare cu totul distinctă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *