Prima pagină » Economic Local » Ieșenii se pot angaja șoferi de autobuz sau vopsitori auto în Norvegia. Salariile sunt cuprinse între 1.200 și 3.000 de euro. Se cere experiență în domeniu
Ieșenii se pot angaja șoferi de autobuz sau vopsitori auto în Norvegia. Salariile sunt cuprinse între 1.200 și 3.000 de euro. Se cere experiență în domeniu

Ieșenii se pot angaja șoferi de autobuz sau vopsitori auto în Norvegia. Salariile sunt cuprinse între 1.200 și 3.000 de euro. Se cere experiență în domeniu

20 dec. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă în străinătate au la dispoziție mai multe locuri de șoferi de autobuz și vopsitori auto în Norvegia. Salariile oferite celor care vor să lucreze în această țară sunt cuprinse între 1.200 și 3.000 de euro pe lună. Angajatorii cer experiență în domeniu din partea ieșenilor care depun CV-urile până la finalul acestui an

Noi locuri de muncă sunt disponibile în străinătate, mai exact în Norvegia, pentru ieșenii care vor să lucreze ca șoferi de autobuz sau vopsitori auto. Astfel, angajatorii din această țară caută 20 de vopsitori auto, care să fie calificați în domeniu, cu experiență. De asemenea, sunt avantajați ieșenii care au cunoștințe în procesele de reparații SMART. Salariile oferite sunt de 1.200 de euro pe lună, plus 4 la sută bonus din încasări. De asemenea, în Norvegia se caută 30 de șoferi de autobuz care să aibă permis de conducere D și experiență în domeniu. Salariile oferite de angajatorii din Norvegia sunt în valoare de 2.940 de euro pe lună. Se plătesc orele suplimentare.

CV-urile trebuie trimise pe adresele de e-mail ale companiilor care fac angajări, disponibile pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Tot în această perioadă, Slovenia angajează 10 persoane care vor să lucreze ca manipulant marfă. Programul este de 40 de ore pe săptămână, cu două zile libere. Se lucrează în intervalul 16:00 – 24:00. Nu se cere experiență. Salariul oferit este de 1.024 de euro brut pe lună, iar angajatorul asigură o alocație zilnică de hrană de 6,12 euro, alte bonusuri și indemnizații la salariul de bază.

Ieșenii se mai pot angaja ca măcelari în Germania

Numărul total de locuri de muncă oferite de angajatorii din străinătate în această perioadă este de 378 de posturi, în țări precum Germania, Norvegia sau Olanda. În această țară se angajează lucrători în seră, care nu trebuie să aibă experiență, dar care să aibă minimum 21 de ani. Salariul asigurat este de 10,34 de ore brut, pe oră. În Germania, în continuare se caută măcelari.

O companie din domeniul cărnii angajează 250 de măcelari. Sunt avantajați cei care au o calificare profesională în industria de prelucrare a cărnii, în special ca măcelar, permis de conducere categoria B și automobil personal. Angajații trebuie să aibă rezistență fizică, toleranță la frig și umiditate, dar și disponibilitatea de a munci în schimburi, inclusiv în ture de noapte, să realizeze manipularea conștientă și responsabilă a mărfurilor. Angajații primesc minimum 10 euro pe oră.

În Iași sunt disponibile peste 500 de locuri de muncă

Patronii ieșeni caută mai mulți angajați cu studii medii, fiind înregistrate 420 de posturi pentru această categorie. De asemenea, 80 de posturi sunt pentru ieșenii cu studii superioare. În continuare cele mai ofertante domenii sunt serviciile, construcțiile și industria. În domeniul serviciilor sunt disponibile 200 de locuri de muncă, alte 180 sunt în construcții și alte 80 – în industrie. Companiile PibMarket Serv și Symco&Star SRL caută casieri, iar Fiscontexpert Consult SRL și Spin Group&HR SRL caută consilieri juridici. Controlorii de calitate sunt căutați de companiile Greenfiber International, Confecții Integrate Moldova și Katty Fashion SRL.

În continuare se angajează curieri. Astfel, companiile Dakota General, DFC Logistica și Implementare SRL, Premium Delivery Concept SRL sau Smart Procent SRL vor să angajeze curieri. Cererea mare pentru curieri a apărut în contextul dezvoltării pieței livrărilor la domiciliu, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Salariile pentru acest post sunt cuprinse între 3.000 și 4.000 de lei, lunar, în funcție de comenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *