Prima pagină » Economic Local » Ieșenii se pot angaja în străinătate, la cules de căpșuni și crabi. Salariile ajung la 2.000 de euro
Ieșenii se pot angaja în străinătate, la cules de căpșuni și crabi. Salariile ajung la 2.000 de euro

Ieșenii se pot angaja în străinătate, la cules de căpșuni și crabi. Salariile ajung la 2.000 de euro

25 mart. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Ieșenii se pot angaja în străinătate, în următoarea perioadă, în Norvegia sau Finlanda. Angajatorii caută muncitori în producția de crabi, dar și pentru cules de căpșuni. Numărul total de posturi disponibile în străinătate este de 220, cele mai multe oferte fiind pentru țările nordice

Ieșenii care vor să se angajeze în această perioadă în străinătate au la dispoziție 220 de locuri de muncă vacante în mai multe domenii. Astfel, în Norvegia se caută 70 de muncitori în producția de crabi și 40 de muncitori în producție. Este necesar ca viitorii angajați să aibă condiție fizică bună și disponibilitate pentru program de lucru variabil. Experiența în producția de somon sau alte produse alimentare este un avantaj, dar nu reprezintă o necesitate.

Salariile pot ajunge la 1.600 de euro. În Finlanda se angajează mai mulți muncitori necalificați, respectiv 20 de culegători de căpșuni. Salariile plătite de angajatorii din Finlanda variază, angajații sezonieri fiind plătiți cu 1,12 sau 9 euro pe kilogramul cules. Trebuie precizat faptul că nu este necesară experiența. În Finlanda se caută și muncitori în producția de cârnați.

Ieșenii se pot angaja în străinătate, la cules de căpșuni și crabi

În domeniul HoReCa se caută angajați, cele mai multe oferte fiind ale angajatorilor din Austria. Astfel, o companie din această țară caută ospătari/chelneri și ajutor de bucătar sau bucătar. Nu este necesară experiența pentru aceste posturi, iar potențialii angajați pot câștiga între 1.300 și 1.700 de euro.

Un bucătar poate câștiga între 1.700 și 2.100 de euro. De asemenea, angajatorii din Austria au nevoie și de cameriste ce sunt plătite cu sume cuprinse între 1.300 și 1.600 de euro. Sunt necesare experiența în domeniu și cunoașterea limbii germane sau engleze. Același angajator din Austria caută și recepționer sau chef de rang/manager restaurant. Salariile sunt cuprinse între 1.600 și 2.000 de euro. CV-urile se depun până la 31 mai 2023, la adresele de pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. De asemenea, aceștia pot cere informații de la specialiștii instituției. Un ieșean s-a întors acasă după 20 de ani de muncă în Canada.

Ieșenii au la dispoziție sute de posturi vacante

În Norvegia se mai angajează șofer de cisternă, unde sunt necesare experiența, permisul de conducere, CE, cod 95, certificatul de competență profesională a șoferului, bunele cunoștințe de SSM și comportamentul sigur în trafic. Salariile ajung și la 4.000 de euro, plus bonusuri. În Olanda se caută personal de curățenie, plătit cu 14 euro pe oră, iar în Germania, ajutor de grădinar și asistent medical. Persoanele care își caută un loc de muncă în această perioadă au la dispoziție 608 posturi în diverse domenii de activitate din Iași.

Pentru ieșenii cu studii medii, patronii pun la dispoziție 496 de locuri de muncă, publicate pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Domeniile cu cele mai multe oferte de muncă sunt serviciile, cu 208 posturi disponibile, și construcțiile, cu 247 de locuri de muncă vacante.

Pe de altă parte, ieșenii se pot angaja în străinătate, la cules de căpșuni și crabi, iar pentru mai multe informații pot solicita sprijinul AJOFM Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *