Prima pagină » Local » Ieșenii se întorc acasă din Diaspora pentru a beneficia de tratamente stomatologice la prețuri accesibile. Turismul dentar înflorește de la an la an

Ieșenii se întorc acasă din Diaspora pentru a beneficia de tratamente stomatologice la prețuri accesibile. Turismul dentar înflorește de la an la an

06 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Mădălina ISACHE în Local

În fiecare an, ieșenii aleg să se întoarcă acasă din Diaspora pentru a beneficia de tratamente stomatologice la prețuri accesibile. Costurile și calitatea serviciilor dentare oferite în Iași îi determină pe aceștia să facă mai multe drumuri la cabinetele stomatologice. Deși locuiesc și lucrează în străinătate, se întorc periodic în Municipiul Iași, uneori, doar pentru vizitele la stomatolog, transformând orașul într-un punct important pentru turismul dentar.

Ieșenii dinx Diaspora se întorc acasă pentru a beneficia de tratamente stomatologice la prețuri accesibile

Costurile serviciilor medicale cresc în mod constant, mai ales în țările occidentale, iar ieșenii care muncesc în străinătate au apelat la o soluție avantajoasă pentru bugetul lor: se întorc acasă pentru a-și face investigații și tratamente stomatologice la prețuri avantajoase. Această tendință se încadrează într-un fenomen mai amplu, cunoscut sub numele de „turism dentar”.

„Întotdeauna a fost o tendință să se întoarcă și să facă tratamentele în țară, pentru că sunt costuri foarte mari în străinătate. Majoritatea dintre pacienți se întorc în diverse perioade, pentru că este mai ieftin să își facă programări din timp, decât să facă tratamente acolo. Putem spune că este vorba de «turismul dentar»”, a spus dr. Oleg Cucoș, medic specialist în Stomatologie Generală, la Cabinetul Stomatologic Miadent Iaşi.

Medicii ieșeni afirmă că factorul financiar este principalul motiv pentru care pacienții lor aleg să suporte dureri, decât să cheltuie banii pe servicii stomatologice în străinătate. În diferite perioade ale anului, aceștia preferă să se întoarcă în România și pentru avantajele pe care le au datorită asigurării medicale și garanției că vor beneficia de tratamente calitative.

„Chiar dacă au o problemă și au dureri, de cele mai multe ori, aleg să îndure până ajung acasă, pentru că este mai ieftin. Am avut și câteva cazuri de pacienți nemulțumiți de serviciile de acolo, dar majoritatea preferă să aștepte până ajung acasă”, a menționat Bogdan Ciumașu, proprietarul Clinicii Stomatologice Inovadent Iași.

Dr. Andreea Milea: „Pacienții spun că prețurile din străinătate sunt și de 5 ori mai mari”

Cei mai mulți ieșeni vin din Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda și Franța. Conform pacienților, costurile pentru tratamente dentare de rutină sau complexe pot fi extrem de ridicate, uneori, chiar exagerate. O simplă vizită la stomatolog pentru o extracție sau o igienizare poate costa de câteva ori mai mult decât în România.

„Spre exemplu, la noi, un implant dentar poate fi și la 1900 de lei, pe când în Anglia, un implant dentar costă câteva mii le lire. Pentru ei este mult mai bine să călătorească. Sunt mulți care vin în august, pleacă după câteva săptămâni, apoi au un concediu de o săptămână și tot așa”, a completat dr. Oleg Cucoș.

Astfel, ieșenii care locuiesc și muncesc în străinătate găsesc în revenirea acasă o modalitate de a economisi sume considerabile, fără a face compromisuri la capitolul calitate. De asemenea, multe clinici ieșene oferă pachete complete de servicii, fără a fi nevoiți să achite prețuri semnificative.

„Pacienții spun că prețurile din străinătate sunt și de cinci ori mai mari. Spunea un pacient care vine din Marea Britanie că, acolo, doar o rețetă îl costă 80 de lire, nu mai vorbim de radiografii sau alte investigații”, a declarat dr. Andreea Milea, medic specialist Stomatologie Generală, Clinica Junior&Family Dental Center Iași.

Anual, ieșenii aleg să se întoarcă acasă din Diaspora pentru tratamente stomatologice. Costurile accesibile și calitatea serviciilor dentare oferite în Iași îi determină pe aceștia să facă mai multe drumuri între locul de muncă din afara țării și orașul natal.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`