Prima pagină » Eveniment-Social » Iesenii se imbulzesc sa faca acest curs! Daca vrei sa intri in sistemul medical de urgente, iata care sunt pasii cei mai rapizi si siguri

Iesenii se imbulzesc sa faca acest curs! Daca vrei sa intri in sistemul medical de urgente, iata care sunt pasii cei mai rapizi si siguri

09 iun. 2019, 19:15,
Bianca Galatanu în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:696897;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Serviciul de Ambulanta Iasi organizeaza, periodic, cursuri de prim-ajutor dedicate tuturor celor interesati pentru a face voluntariat @ Aceste cursuri sunt gratuite si ofera o sansa extraordinara pentru cei interesati sa primeasca chiar si un loc de munca platit in domeniu @ Dupa numai cinci zile de curs, primesti o diploma recunoscuta @ Sunt numai 20 de locuri, iar lista de asteptare este interminabila @ Iesenii se imbulzesc sa prinda aceasta sansa

Activitatea de Voluntariat in cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi ofera posibilitatea tuturor celor interesati, indiferent de experienta, sa participe la cursuri gratuite de prim-ajutor. Cursul este structurat pe doua nivele, astfel incat, primul nivel reprezinta pregatirea cu suportul teoretic si practic pentru voluntar si se avanseaza la voluntar nivel doi.

Dupa parcurgerea primului nivel si promovarea acestuia, se primeste un Certificat de absolvire al cursului de voluntar si in cazul in care nu se doreste a mai participa si la cel de al doilea modul, se primeste doar o adeverinta care atesta participarea la un curs cu tematica respectiva.

Cei interesati sa devina voluntari trebuie sa parcurga si cursul de prim-ajutor si sa promoveze cu nota minimum sapte. Proba este formata dintr-un test scris si unul practic, de evaluare a cunostintelor, tehnicilor si abilitatilor de lucru in echipa medicala de urgenta a Serviciului de Ambulanta. Sansele de a intra in sistemul medical de urgenta cresc odata cu absolvirea acestui curs, dar si a perioadei de voluntariat.

Vezi si: Noi ambulante au sosit la Serviciul Judetean de Ambulante Iasi! "Pana la sfarsitul lunii vor mai ajunge 11"

"Absolventii au sanse sa intre in sistem"

Voluntarii care au promovat cursul de prim-ajutor si vor sa contiune activitatea de voluntariat vor incheia un contract de voluntariat cu Servicul de Ambulanta Judetean Iasi si vor fi impartiti la asistenti medicali, indrumatori, care vor ajuta voluntarul sa parcurga sarcinile atribuite. "Deja lista de asteptare este foarte lunga. Cursurile sunt suta la suta gratuite. Nu folosim decat instructori autorizati ca informatori de specialitate, se lucreaza pe baza de curricula de curs pe cele doua module de pe cele doua nivele. Nivelul unu este cel de prim-ajutor, recunoasterea semnalelor pentru primul-ajutor, semnalarea echipajului si indrumarea lui. Modulul doi se face doar daca persoana a finalizat primul modul si a absolvit examenul dat. In modulul doi studiaza cum sa fie voluntar in cadrul unui echipaj medical de urgente. Si SMURD-ul isi pregateste voluntari, nu doar noi. Si voluntarii lor au pregatire in trepte pentru actiunile medicale de urgente", a declarat Managerul General al Serviciului Judetean de Ambulante Iasi, Dr. Constantin Radu Calistru.

Un certificat dat de un Serviciu Public de Ambulanta, de catre formatori acreditati, are o insemnatate mult mai mare decat un certificat dat de diversele asociatii care predau cursuri de acest tip, mai spune Dr. Radu Calistru. Cursul dureaza cinci zile si va fi facut in 30 de ore. Cursul include notiuni teoretice, practica si demonstratie. Pentru curs nu se pot depasi 20 de locuri. Voluntarii nu sunt obligati sa respecte un anumit numar de ore, ei avand posibilitatea de a alege numarul de ore in care fac voluntariatul. Efectuarea voluntariatului in cadrul unui echipaj de urgente reprezinta un bonus extraordinar de mare si asta pentru ca in orice domeniu va fi nevoie de un angajat care sa cunoasca notiunile elementare de prim-ajutor. Certificatele se dau doar celor care au absolvit cursul si au facut voluntariat.

"Sunt sanse foarte mari ca un absolvent al cursurilor organizate de noi si urmate de o perioada de voluntariat sa intre in sistem. S-a dovedit, cel putin in ultimii doi ani, ca la toate concursurile care au avut loc, cei mai bine pregatiti au fost voluntarii care au avut un stagiu mai mare sau mai mic de voluntariat. Nu e vorba numai de cunostintele teoretice, ci si de practica. In cadrul cursului, ai sansa sa experimentezi, sa dobandesti cunostinte pe care trebuie sa le aplici", spune Managerul General al Serviciului Judetean de Ambulante Iasi, Dr. Constantin Radu Calistru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *