Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșenii se dau jos din taxiuri de la jumătatea cursei, după ce rămân blocați în trafic. Clienții se sperie când văd cât crește prețul pe taximetru: „Am pățit de multe ori asta”

Ieșenii se dau jos din taxiuri de la jumătatea cursei, după ce rămân blocați în trafic. Clienții se sperie când văd cât crește prețul pe taximetru: „Am pățit de multe ori asta”

23 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Taximetriștii se confruntă cu o altă problemă, după ce ieșenii coboară din mașină după ce rămân blocați în trafic. Prețul de pe taximetru crește chiar și când mașina staționează, iar acest lucru nu le convine clienților

Decât să plătească dublu pentru o cursă, clienții aleg să coboare din taxi direct pe stradă și să meargă pe jos restul distanței. Acest lucru se întâmplă la orele de vârf, când străzile sunt extrem de aglomerate, iar mașinile înaintează încet. Șoferii de taxi-uri au precizat că această situație este întâlnită destul de des și au început să îi avertizeze pe oameni înainte să preia cursa.

Ieșenii coboară înainte de destinație din taxi, după ce rămân blocați în trafic

Traficul îngreunat din Iași afectează viața oamenilor din oraș în tot felul de moduri, nu doar în ceea ce privește timpul de așteptare. Astfel, și taximetriștii au de suferit, deoarece își pierd clienții. Unii coboară din mașină în mijlocul străzii, chiar dacă nu au ajuns la destinație, pentru a nu plăti suplimentar pentru timpul de staționare.

„Mă grăbeam într-o seară și când am ieșit de la muncă, am luat un taxi, dar nu mi-am dat seama că este aglomerat, șoferul m-a avertizat, însă am zis că nu e așa rău. Am înaintat cam 100 de metri pe strada Sfântul Lazăr și mi-am dat seama că nu am nicio șansă să ajung repede acasă. I-am zis șoferului să mă lase să cobor și i-am achitat 9 lei, după care am plecat pe jos”, a precizat Vlad Petru, un tânăr din Iași.

Reporterii BZI au discutat cu câțiva taximetriști din Iași care au confirmat acest lucru. Aceștia înțeleg situația și precizează că nu este vina lor pentru ce se întâmplă. Au fost cazuri în care unii taximetriști au încercat să scurteze drumul circulând prin zone interzise.

„Este adevărat, am pățit de multe ori acest lucru. Este de înțeles, mai ales la orele de vârf, când este aglomerație, oamenii nu au răbdare să stea în mașină un sfert de oră, plus că aparatul de taxat funcționează. Astfel, îmi spun că îmi plătesc și vor să coboare, nu am ce să obiectez, e dreptul lor. Chiar recent am avut o situație, când am rămas pe bulevardul Nicolae Iorga, iar clientul mi-a zis că vrea să se dea jos, deși era pe mijlocul străzii. A preferat să meargă pe jos încă un kilometru”, povestește Tiberiu Hrib, taximetrist din Iași.

Oamenii ajung să plătească dublu pentru o cursă

Din cauza aglomerației, clienții ajung să plătească dublu pentru o cursă, iar în mare parte din timpul cursei plătesc pentru staționarea vehiculului. Desigur că acest lucru nu le convine clienților și aleg să plece.

„Știu deja când este aglomerat și le zic dinainte la clienți, îi avertizez că vom sta mult la coadă. Mie îmi convine, că tot sunt plătit, dar clientului nu îi convine să dea 30 de lei pe o cursă care este 15 lei în mod normal. Asta este situația, mai avem noroc că putem circula pe benzile unice pentru transport în comun”, a spus Bogdan Postolachi, taximetrist din Iași.

Chiar și la celelalte servicii de transport, precum Uber sau Bolt, se întâmplă acest lucru. Totuși, taximetriștii au avut proteste în Iași, fiind nemulțumiți de competiție.

„Am ieșit de la facultate, într-o zi, pe la ora 18:00 și am zis că iau un Uber, că a trecut aglomerația, trebuia să ajung până în Nicolina. Apărea că ajunge în 7 minute, însă am zis că este în regulă. Cursa era undeva la 16 lei. Am plecat din Copou, iar după 10 minute, abia am ajuns la BCU, i-am cerut șoferului să mă lase să cobor, că efectiv făceam peste o oră până acasă. Dar și la Uber, dacă rămâi în trafic, îți modifică prețul la final”, a transmis Valentina, o studentă din Iași.

Ieșenii care circulă cu taxi-ul rămân des blocați în trafic, iar de cele mai multe ori, aleg să meargă pe jos până la destinație.

Comentarii
  • Iesenii inca au capul adanc infipt. In fund. Nu au auzit de Uber, Bolt… Nu stiu ca acolo se plateste traseul, nu si timpul. Asa le trebuie. Ori sa pedaleze, ca tot sunt multi ieseni care cred ca asa vor salva planeta. Mai ales acum, cand vine iarna.

  • Malai Sofianu

    Pensionarii si bugetarii au votat Mihai Chirica, omul care a dezvoltat orasul, dar cu panselute si iarba artificiala, nu si infrastructura rutiera.

  • Mersul pe jos face piciorul frumos !

  • Am urmatoarea propunere pentru primarul orasului Iasi. Sa se voteze in Consiliul Local, ca timp de 2 saptamini, in administratia publica (primarie, consiliul judetean), institutiile publice, politie etc, de la primar si directorul cel mai mare pina la ultimul sef sa nu mai fie utilizate masinile de serviciu. Le bagati fratilor in garaje si asa frumusel, veniti la serviciu cu transportul in comun, plecati la vilisoarele voastre de la marginea orasului, tot cu transportul in comun, cu taxiul, pe jos etc. Veti constata in acest fel ce conditii ofera transportul in comun, veti sta la cozi si in statii cit trebuie, veti vedea si pe tiganii care nu platesc bilet si maninca seminte, veti vedea si cit de indisciplinati sint soferii de autobuze,cei de taxi, firmele de livrare mincare la domiciliu etc. Veti lua contact cu situatia din teren si veti vedea astfel realitatea. Asa, cum nu platiti un leu din buzunarul vostru ca sa veniti la serviciu, ca va plateste institutia masina, ca aveti loc de parcare la institutie, ca dimineata va puneti fundul in masina si tup la
    serviciu e foarte simplu sa dai din gura sau sa ai initiative care dupa foarte scurt timp se dovedesc proaste .
    Sinteti de acord Domnule primar sa propuneti aceasta masura ? Dar Cei din Consiliul Local ? Daca da, va mai propun una, o saptamina din luna, pentru protectia mediului si incurajarea transportului in comun, primaria si toate institutiile publice nu utilizeaza masinile, doar transportul in comun. Dupa 3 luni de exemplu dat de voi, urmeaza si cetatenii. DE ACORD Domnule primar? Daca nu, sa vedem cine preia initiativa ?

  • Nu ai bani, nu te urci in taxi. Nu-ti permiti un Bolt, Uber, mergi pe jos. Punct!

  • Eu cred mai degrabă că bieților taximetriști li sa blocat butonu la ” maimuță ” iar călătorii holbînduse îngroziți cum se învîrte aparatul ca la păcănele o rup de fugă pe stradă că ia apucat căcarea de stress

  • Eu prefer sa folosesc serviciul de taximetrie!!!Taximetria s-a schimbat mult în ultima vreme. Mai interesațiva cum funcționează șmecheria asta cu uber și bolt.Dar..multi spectatori, putini cunoscători. Și ne mai miram de schema NORDIS. Somn ușor, dragi ieșeni!

  • Dacă prostia ar durea autorul articolului murea la naștere

  • Așai-i ”Nuțule”, dacă prostia ar afecta capul, ai învăța mai multă gramatică!!

  • Trebuie facute parcări la intrarile in oras si toti la autobuze/tramvaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`