Prima pagină » Local » Ieșenii se calcă în picioare în piețele agroalimentare! Comercianții vor profituri mari. Aceștia au ridicat prețurile tuturor produselor – FOTO

Ieșenii se calcă în picioare în piețele agroalimentare! Comercianții vor profituri mari. Aceștia au ridicat prețurile tuturor produselor – FOTO

02 mai 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Comercianții din piețele din Iași au ridicat prețurile tuturor produselor cu ocazia sărbătorilor pascale. Ieșenii s-au călcat în picioare ieri, 1 mai 2024, pentru a cumpăra legume, lactate, carne și ouă

Piața Nicolina s-a aglomerat ieri de la primele ore ale dimineții. Oamenii s-au îmbulzit mai ales în zona de lactate, însă toată locația era arhiplină. Comercianții profită din plin și în acest an și cresc prețurile pentru a-și rotunji mai mult profiturile.

Comercianții au scumpit toate produsele din piețele din Iași. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a-și face cumpărăturile

Ieșenii sunt în plin proces de pregătire a preparatelor tradiționale pentru sărbătorile pascale. Aceștia au luat cu asalt atât supermarketurile, cât și piețele din Iași. Indiferent de situația financiară, oamenii se străduiesc și găsesc resurse financiare pentru a pune ceva pe masa de Paște, iar comercianții au urcat prețurile considerabil, în goana de a face profituri mari. Mai exact, în piața agroalimentară Nicolina, prețurile tuturor produselor au crescut săptămâna aceasta cu aproximativ 3 lei.

De exemplu, o legătură de ceapă verde a ajuns să coste 5 lei, kilogramul de morcovi este vândut, în această perioadă, cu 8 lei, la fel ca prețul pentru un kilogram de roșii, însă unii dintre vânzători le comercializează și cu 10 lei. Cele românești au ajuns la 18 lei pentru un kilogram, la fel ca ardeii grași. Pentru un kilogram de păstârnac, ieșenii vor scoate 20 de lei din buzunar. Gospodinele care vor prepara sarmale vor plăti pentru un kilogram de varză murată 6 lei.

Chiar dacă prețurile au crescut, ieșenii susțin faptul că găsesc variante ca masa de Paște să fie una bogată în preparate tradiționale.

„Am crezut că, dacă vin mai dimineață, prind piața mai liberă, dar e foarte aglomerat. Prețurile sunt mari, se simte scumpirea, săptămâna trecută și acum două săptămâni, erau cu 2-3, chiar 4 lei, mai mici, dar ce să facem, facem tot posibilul să punem pe masă tot ce este mai bun. De la an la an, sărbătorile se scumpesc din ce în ce mai tare, cu toate acestea, găsim mereu o soluție să cumpărăm tot ce este nevoie”, a spus o ieșeancă.

Prețul produselor lactate a explodat. Un kilogram de caș costă peste 40 de lei

Inclusiv prețul produselor lactate a fost ridicat. Vânzătorii nu au ratat nici această categorie, fiind foarte căutată de sărbători. Un kilogram de caș din lapte de capră costă, în această perioadă, 40 de lei, prețul pentru un kilogram de caș de oaie variază între 35 de lei și 45 de lei. În ceea ce privește untul de casă, acesta are un preț de 40 de lei pentru un kilogram. Un ou de țară are un preț între 1,5 și 2 lei.

În ceea ce privește carnea de miel, un kilogram are un preț de 45 de lei. Este important de știut faptul că scumpirea produselor este generată doar de dorința comercianților de a face profituri cât mai mari. Creșterea prețurilor fiind una artificială, fără vreun motiv din punct de vedere economic.

Este important de știut faptul că prețurile produselor ce se vând în această perioadă sunt mai mari față de cele practicate anul trecut cu cel puțin 15 la sută. Calculele arată că pentru preparatele de bază pentru masa de Paște, clienții plătesc cel puțin 700 de lei.

Comercianții din piețele din Iași au ridicat prețurile tuturor produselor cu ocazia sărbătorilor pascale. Aceștia profită din plin pentru a-și rotunji veniturile.

Comentarii
  • 🇩🇪 În Jermania... e mai ieftină haleala !

    Mancarea în Iași e de 2X mai scumpă în comparație Germania ! Wtf?

    În Spania,Franța,Germania…chiar și în Japonia, mâncarea e la jumătate de preț față de municipiul Iași🙃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *