Prima pagină » Eveniment-Social » Ieșenii se bucură din plin de cinematograful în aer liber de pe Releu: „Limita este de 200 de persoane și a fost atinsă” – FOTO

Ieșenii se bucură din plin de cinematograful în aer liber de pe Releu: „Limita este de 200 de persoane și a fost atinsă” – FOTO

07 aug. 2023, 02:00, 3 ,
Stefana ȘOVEA în Eveniment-Social

Cinematograful în aer liber de pe Releu Bucium este un real succes. Din 200 de locuri limitate, toate au fost ocupate în seara de sâmbătă (n.r. – 5 august), când s-a derulat filmul „Uncharted”

La două luni de la deschiderea acestuia, ieșenii îmbrățișează ideea tinerei în vârstă de 23 de ani, care a beneficiat de fonduri europene nerambursabile în cadrul unui proiect al facultății.

Sold out la derularea filmului „Uncharted” la cinematograful în aer liber

 o poză de la cinematograful din aer liber de pe Releu

Alexandra Rață subliniază faptul că își dorește pe viitor să extindă zona

Sâmbătă, 5 august 2023, la cinematograful în aer liber de pe Releu Bucium s-a derulat „Uncharted”, care este un film american de acțiune și aventură. Bazat pe seria de jocuri video a lui Naughty Dog cu același nume, filmul are o distribuție de excepție ce îi are pe Tom Holland (în rolul lui Nathan Drake), Mark Wahlberg (în rolul lui Victor Sullivan), Antonio Banderas, Sophia Ali și Tati Gabrielle.

Din 200 de locuri disponibile la Cinema Sky, toate au fost ocupate de ieșenii care și-au dorit să vizioneze un film bun sub cerul liber.

„Din punctul meu de vedere, ieșenii au luat această inițiativă cu brațele deschise, chiar are o deschidere foarte mare la public și nu au fost evenimente, până acum, în care să nu fie prezenți oamenii. Sunt două luni de când am deschis cinematograful în aer liber și cele mai multe persoane au fost la deschidere și în această seară (n.r. – 5 august). Limita este de 200 de persoane și a fost atinsă”, spune Alexandra Rață, antreprenoare.

Tânăra a reușit să deschisă primul cinematograf în aer liber din Iași, prin cadrul unui proiect unde a primit fonduri europene nerambursabile, în valoare de 40.000 de euro. Alexandra este absolventă a două facultăți pe care le-a făcut în paralel, mai exact Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor și Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Marea deschidere a cinematografului a avut loc pe 1 și 2 iunie, iar numărul de persoane prezente în cele două zile a fost de aproximativ 300 de persoane.

Alexandra Rață: „Pe viitor vreau să mai extind zona”

o poză de la cinematograful din aer liber de pe Releu

Spațiul este amenajat cu fotolii tip pară și cu spații de unde îți poți lua câte ceva de băut și de mâncat

În spațiul unde este amenajat primul cinematograf în aer liber din Iași sunt 200 de locuri, pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp, în pădurea Bucium. Alexandra Rață subliniază faptul că își dorește ca pe viitor să extindă zona, pentru a putea fi disponibil un număr mai mare de locuri decât există în prezent.

„Acum sunt disponibile doar 200 de locuri, care se întind pe o suprafață de 1.500 mp, dar pe viitor vreau să mai extind zona pentru a putea încăpea un număr mai mare de fotolii. Voluntarii din cadrul evenimentelor sunt prietenii mei care se bucură că mă pot ajuta în acest fel și eu apreciez faptul că îmi sunt alături”, mai spune Alexandra Rață, antreprenoare.

Cinematograful în aer liber este situat într-o zonă populară care oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului Iași și împrejurimilor sale. Spațiul este amenajat cu fotolii tip pară și cu spații de unde îți poți lua câte ceva de băut și de mâncat.

Comentarii
  • Se bucuramai ales zilele astea cand s-a racist si ploua. Tare plan de afaceri!

  • Mama jurnalistilor

    „de pe Releu”?! Adica acel cinema este montat pe releu?! Probabic ca LA releu. Suna mai romaneste. Si corect gramatical.

  • Muc si sfarc

    Da fim optimisti si sa privim partea buna a lucrurilor: cand iti vine cheful, poti sa iti iei prietena de mana si sa mergi in boschetii din apropiete. Ca sa simti aerul tare de padure si sa ii arati stelele. Cee ca la un cinema adevarat nu se poate. Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`