Prima pagină » Local » Ieșenii schimbă tactica protestului față de prețul carburanților! Ce au de gând să facă și în ce zi se vor reuni pentru a-și face nemulțumirile auzite

Ieșenii schimbă tactica protestului față de prețul carburanților! Ce au de gând să facă și în ce zi se vor reuni pentru a-și face nemulțumirile auzite

29 iul. 2022, 02:00, 3 ,
Emanuela Băluță, în Local

Ieșenii schimbă tactica protestului, deoarece sunt nemulțumiți de prețul crescut al carburantului, anunțând o nouă mișcare de revoltă. Aceștia au de gând, în cursul zilei de sâmbătă, 30 iulie 2022, să organizeze un eveniment pașnic, prin care participanții să facă turul benzinăriilor pe biciclete. Activitatea este organizată de inițiatorul „Iași, Orașul Bicicletelor”

În trecut, cei nemulțumiți de prețul carburanților au ales alte metode de protest. Aceștia au blocat accesul la pompele de alimentare și au organizat marșuri auto prin Iași în dorința de a atrage atenția asupra unei probleme care-i afectează. Cu toate acestea, multe persoane erau nemulțumite de aceste metode, considerându-le ineficiente, mai ales din cauză că necesitau utilizarea de combustibil.

masini parcate in fata pompelor de alimentare

În trecut, nemulțumiții de prețul carburanților au ales alte metode de protest. Aceștia au blocat accesul la pompele de alimentare

Ieșenii schimbă tactica protestului

panou cu preturile la carburanti Lukoil

Ieșenii sunt nemulțumiți de prețul mare al carburanților

Majoritatea participanților la protestele de până acum au considerat metodele alese drept ineficiente și insuficiente. Aceștia nu erau mulțumiți din cauză că atât blocarea accesului la pompe cu autoturismul personal, cât și marșurile auto consumau mult carburant și, prin urmare, creșteau consumul.

Acum, ei încearcă să schimbe tactica și să organizeze un protest mai verde care are în vedere organizarea unui tur al benzinăriilor din Iași cu bicicleta. Organizatorul evenimentului și inițiatorul proiectului „Iași, Orașul Bicicletelor”, Costi Andriescu, susține că această mișcare nu reprezintă un protest propriu-zis, deoarece ei fac ceva obișnuit, doar se deplasează cu bicicleta, așa cum au făcut și-n trecut.

„E mult spus un protest, pentru că noi facem ceea ce facem de fiecare dată, adică folosim bicicleta pentru a reduce consumul diferitelor resurse. Prin urmare, va fi o ieșire a noastră cu bicicletele și demonstrăm, astfel, că cea mai bună modalitate prin care orice român ar putea protesta este să nu mai consume, să-și reducă consumul de carburanți, pentru că degeaba mergi 2 ore cu mașina la un protest și claxonezi și te plimbi prin oraș, dacă după 2 ore trebuie să te oprești la o benzinărie ca să alimentezi”, a explicat Costi Andriescu.

fatada Palatului Culturii

Turul Bicicletelor va porni din fața Palatului Culturii

Reducerea consumului personal e metoda nouă

 masini care participa la marsul auto

În luna iulie a fost organizat și un marș auto ca metodă de protest față de tariful crescut al carburanților

Organizatorul protestului consideră că această metodă e mai eficientă și are și un impact pozitiv asupra mediului. Protestul a fost anunțat ca și până acum, pe rețelele de socializare, mai exact pe Facebook, unde sute de oameni s-au arătat interesați de această nouă mișcare.

 „E cumva o formă de conștientizare a faptului că, prin reducerea consumului nostru personal, chiar dacă nu cu 100%, ci doar procentual, de fapt, reușim să contribuim la scăderea cererii de carburant și prin asta, în mod automat, o să scadă și prețul. Prețul acesta contează foarte mult în agricultură, unde un preț ridicat la benzină și la motorină influențează prețul cerealelor și apoi valoarea produselor pe care le cumpărăm noi”, a mai spus Costi Andriescu.

Deocamdată, nu există un traseu prestabilit al benzinăriilor care vor fi vizate, dar turul va porni în data de 30 iulie 2022, începând cu ora 18:18, din fața Palatului Culturii.

„Vom pleca de la Palatul Culturii și urmează să stabilim. Vom merge cu bicicletele, e forma noastră prin care ne deplasăm în mod normal prin oraș. Dacă vrem, într-adevăr, scăderea prețurilor, e important să ne reducem consumul, pentru că, prin reducerea consumului, apare reducerea cererii, deci a prețului produsului”, a mai explicat Costi Andriescu, în contextul în care ieșenii schimbă tactica protestului.

Comentarii
  • Aceasta este o frecție la picior de lemn ! Până nu ies românii în stradă, să-i scuipe pe guvernanți, nu se rezolvă plafonarea prețurilor ! Papagalul CIUCĂ va mai da 10 bani și gata, pentru proști ! Dormiți liniștiți, liberalii fură la greu, mâncând kkat că Putin și mUE sunt de vină !!! În fapt , trădătorii neamului românesc, conduși de iohani, distrug ceea ce a rămas din RO !

  • Protest de cacat. Te invarti in jurul benzinariei pana vomiti sau cum?

  • Organizatorul e un smecheras care prosteste fraierii ca sa le ia bani grei pe ture cu bicicletele. Taxa pe prostie se plateste la benzinarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *