Prima pagină » Local » Ieșenii s-au mobilizat pentru a ajuta victimele exploziei de la Crevedia
Ieșenii s-au mobilizat pentru a ajuta victimele exploziei de la Crevedia

Ieșenii s-au mobilizat pentru a ajuta victimele exploziei de la Crevedia

27 aug. 2023, 15:43, 1 ,
în Local

Până la ora 13:00 au fost 126 de prezențe la Centru de Transfuzie Sangvină din Iași. Aceștia au donat pentru pompierii din Crevedia. În acest sens, precizăm că starea celor doi pompieri români care au ajuns astăzi la Bruxelles este stabilă.

Unul dintre medicii belgieni care i-au preluat pe cei doi, au spus corespondentului că echipamentele de protecție ale salvatorilor români i-au protejat pe aceștia suficient de bine, astfel că în prezent ei au arsuri pe 10 % din suprafața mâinilor și a feței. Ei vor fi tratați timp de aproximativ o lună în capitala belgiană.

Între timp și cealaltă aeronavă, care a transportat doi pacienți cu arsuri suferite în urma exploziilor de la Crevedia, a aterizat la Milano. Potrivit autorităților române, încă două aeronave vor transporta şapte pacienți în străinătate astăzi. Bilanțul tragediei de aseară, de la Crevedia, a ajuns la doi morți. 41 de persoane sunt spitalizate, iar şase intubate. Dintre răniți, majoritatea sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul. Potrivit unui comunicat al instituției în cauză se fac cercetări pentru infracțiunea de distrugere din culpă.

Amintim că donarea de sânge se poate face la centrul regional de transfuzii sanguine din Iași, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, situat pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 21, tel. 0332/800 749, 750.

Program: 7.00-13.00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale.

 

Comentarii
  • Da, duceți-va. Poate nu v a spus nimeni că România este printre cei mai mari dăruitori de sânge pentru Ucraina.
    De aia nu este sânge în țară pentru oamenii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *