Prima pagină » Economic Local » Ieșenii pot obține fonduri europene de zeci de milioane de euro
Ieșenii pot obține fonduri europene de zeci de milioane de euro

Ieșenii pot obține fonduri europene de zeci de milioane de euro

13 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Cei care vor să înființeze afaceri cu ajutorul fondurilor europene pot depune proiectele pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Instituția a lansat trei sesiuni de primire a cererilor de finanțare. Este vorba despre submăsura 5.1- beneficiari publici și privați, submăsura 5.2 și submăsura 17.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).
Astfel, până pe data de 31 iulie 2020, fermierii vor putea depune on-line cererile de finanțare prin submăsura 5.1- Sprijin pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile.

Fonduri europene pentru asigurarea culturilor

Tot până pe data de 31 iulie, fermierii pot accesa fondurile disponibile în cadrul submăsurii 5.2- Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale. De asemenea, până la data de 30 noiembrie 2020, solicitanții pot depune online cereri de finanțare la AFIR pentru submăsura 17.1- Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor- sesiune destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 și aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020. Depunerea cererilor de finanțare la AFIR pentru cele trei submăsuri se face doar on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din ghidul solicitantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *