Prima pagină » Local » Ieșenii pot arunca gratuit electrocasnicele vechi la șapte puncte de colectare. Începe campania Salubris pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice!

Ieșenii pot arunca gratuit electrocasnicele vechi la șapte puncte de colectare. Începe campania Salubris pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice!

01 sept. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Campania Salubris pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice începe pe 1 septembrie 2020, prin deschiderea a șapte puncte de colectare provizorii în oraș. Ieșenii pot aduce gratuit aparatele electrice stricate sau nefolosite până pe 13 octombrie 2020, iar astfel vor putea câștiga unul din premiile oferite de Salubris

Prin intermediul campaniei de colectare a deșeurilor lansate de Primăria Iași, Salubris și Asociația Română pentru Reciclare – RoRec ieșenii pot să scape gratuit de echipamente electrice și electronice (DEEE) stricate sau neutilizate. În perioada 1 septembrie – 13 octombrie 2020 se vor deschide șapte puncte de colectare provizorii în mai multe zone din Iași. Campania de toamnă pentru curățenie va ajuta la creșterea nivelul de conștientizare al populației privind importanța colectării deșeurilor electrice și a reciclării responsabile.

„Ne dorim ca Iașul să fie un model al curățeniei și al responsabilității față de mediu, așa că îi invit pe toți ieșenii să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice! Împreună cu Serviciul Local de Colectare Iași, cu SC Salubris SA și cu partenerii locali, ne dorim să ajutăm populația să înțeleagă că aportul fiecăruia dintre noi e esențial pentru sănătatea comunității. Prin implicarea publicului mai tânăr în problemele legate de deșeurile electrice, creăm o nouă generație de consumatori responsabili, care vor duce mesajul lor în rândul familiilor, al profesorilor și al comunităților locale”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Punctele de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din Iași

Aparatele electrice stricate sau nefolosite pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii care vor fi deschise la sediul firmei Salubris SA, la centrul permanent de Colectare DEEE din Iași, str. Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră și în centrele de cartier: Tătărași, str. Vasile Lupu nr. 8, Alexandru cel Bun, str. Tabacului nr. 18, Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22, Nicolina, str. Petre Țuțea nr. 2, Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34. Programul la aceste puncte de colectare este de luni până vineri, între orele 9:00 și 16:00.

„În plus, participând la aceasta acțiune de colectare, ieșenii au șansa să câștige unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: 11 blendere, 11 mixere, 11 mașini de călcat și trei cuptoare cu microunde digitale. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 14 octombrie, la ora 12:00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (str. Pompei, nr. 3, zona Podul de Piatra), moment în care, la nivel european, se sărbătorește Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Iași.

Deșeurile electrice grele se pot ridica de către angajații Serviciului Local de Colectare Iași

Ieșenii care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare deschise în această perioadă pot apela Serviciul Local de Colectare Iași, care asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Serviciul este disponibil la numărul de telefon gratuit TelVerde: 0800.444.800, număr disponibil zilnic între orele 9:00 și 17:00, sau la numărul: 0764.399.399 (număr cu tarif normal), la care se poate face o programare până pe 13 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`