Prima pagină » Economic Local » Ieșenii plătesc sute de euro pentru buchete uriașe de trandafiri și lalele pentru Valentine’s Day. A crescut cererea din partea clienților. „Lalelele sunt florile momentului în întreaga lume”

Ieșenii plătesc sute de euro pentru buchete uriașe de trandafiri și lalele pentru Valentine’s Day. A crescut cererea din partea clienților. „Lalelele sunt florile momentului în întreaga lume”

02 feb. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

De Valentine’s Day, ieșenii plătesc sute de euro pentru buchete uriașe de trandafiri și lalele pentru partenerele lor. Reprezentanții florăriilor spun că cererea a crescut cu 30 la sută față de anul precedent, iar în hotelurile de lux se fac pregătiri pentru cină romantică și masaj. Ieșenii plătesc de la 500 la 2.000 de lei pentru răsfățul de Ziua Îndrăgostiților

Valentine’s Day este o sărbătoare tot mai populară în rândul ieșenilor care vor să își surprindă partenerele cu buchete uriașe de flori sau cu o cină romantică. Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește pe 14 februarie, în fiecare an. Potrivit reprezentanților florăriilor, comenzile s-au făcut de anul trecut.

„Clienții fideli s-au asigurat că aleg din timp cadourile pentru partenerele lor, astfel că primele comenzi de Valentine’s Day au apărut de dinaintea Crăciunului. Conceptul abordat pentru colecție poartă numele de «Aprobat de Cupidon» pentru că am creat modele de buchete și aranjamente florale pe care suntem convinși că însuși Cupidon le-ar face cadou

. Totodată, cum probabil foarte mulți clienți au observat deja, avem parte de o echipă nouă de experți florari, care au inovat întreaga noastră ofertă. Anul acesta împlinim 20 ani de când ajutăm bărbații să creeze momente de neuitat pentru partenerele lor, motiv pentru care avem o lună a iubirii plină de surprize, produse unicat, cu livrare rapidă și flori de o calitate superioară”, au declarat reprezentanții companiei FlorideLux.

Ieșenii plătesc sute de euro pentru buchete cu trandafiri și lalele

Buchetele comandate de ieșeni costă între 400 și 2.000 de lei, iar florile alese sunt trandafirii roșii și lalelele.

„Cu siguranță, trandafirii roșii vor rămâne cea mai populară alegere, iar florăria online FlorideLux dispune de o gamă largă de buchete de trandafiri roșii, cutii sau coșuri cu flori, trandafiri criogenați în cupolă și, cea mai populară alegere, buchetul de 101 trandafiri.

Mai mult decât aceștia, experții florari se așteaptă la o cerere mare pentru lalele, acestea fiind florile momentului în întreaga lume. Astfel, colecția de Ziua Îndrăgostiților va conține și buchete impresionante de lalele. Prețul mediu al unui aranjament floral din colecția dedicată Valentine’s Day va fi de 400 de lei, iar, pentru cei ce vor să creeze o surpriză de neuitat, buchetele de flori pot ajunge până la 2.000 de lei”, mai spun reprezentanții companiei, care estimează o creștere cu 30 la sută față de aceeași perioadă a anului 2022.

Datorită parteneriatelor din întreaga țară, FlorideLux asigură livrarea florilor oriunde în România, în doar câteva ore.

Cu toate acestea, ziua de 14 februarie este una foarte aglomerată, iar reprezentanții companiei recomandă plasarea comenzilor cât mai din timp, pentru a nu exista riscul epuizării de stoc sau livrărilor întârziate. Florarii din Iași au fost afectați de scumpirile de anul trecut.

Ieșenii sărbătoresc și Dragobetele cu flori și cină romantică

Unii clienți sărbătoresc și Dragobetele, pe 24 februarie.

„Sunt și persoane care au comandat flori și pentru Dragobete. Numărul celor care au sunat la noi este mai mare față de anul trecut. De exemplu, cei care voiau să le facă surprize doamnelor și domnișoarelor sunau cu vreo câteva zile înainte de Ziua Îndrăgostiților sau veneau în florărie în ziua respectivă. Anul acesta au sunat cu câteva zile mai devreme.

Vor buchete de trandafiri roșii. Costul mediu pentru un buchet de flori este de 300-400 de lei, dar sunt și comenzi de 600 sau 700 de lei. Anul acesta am mărit puțin prețurile pentru că și cheltuielile au crescut. Noi avem și diverse oferte pentru clienți în această perioadă. Cei care au sunat până acum sunt din Iași”, susține Roxana Matei, florăreasă din Iași.

De asemenea, de Dragobete, la Hotel Pleiada din Iași va avea loc un spectacol susținut de Mădălina Pasol, o pianistă de renume internațional, și Eduard Adam, actor al Teatrului Național din București. Ieșenii au plătit 1.200 de lei pentru o cină romantică, masaj în cuplu, acces la piscină și spa la Hotel Pleiada, de Valentine’s Day. Reporterii BZI au prezentat, în edițiile anterioare, povestea florarului Vasile.

Potrivit specialiștilor, a crescut suma alocată de clienți pentru Ziua Îndrăgostiților, astfel că ieșenii plătesc sute de euro pentru flori și cină romantică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024