Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșenii petrec Revelionul, în plină pandemie COVID-19, în resorturi de lux din țările exotice! Un cuplu a plătit 8.000 de euro pentru o vacanță în Maldive

Ieșenii petrec Revelionul, în plină pandemie COVID-19, în resorturi de lux din țările exotice! Un cuplu a plătit 8.000 de euro pentru o vacanță în Maldive

29 dec. 2020, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Resorturile de lux din țările exotice precum Maldive, Republica Dominicană sau Maurițius sunt opțiunile ieșenilor care vor să petreacă Revelionul în locuri unde se pot relaxa fără grija pandemiei COVID-19. Potrivit specialiștilor în turism, cele mai multe cerințe din partea clienților, în anul 2020, sunt pentru vacanțele în străinătate

Trendul vacanțelor în țările exotice se menține și în anul 2020. Pandemia COVID-19 este unul din motivele pentru care turiștii aleg asfel de destinații de vacanță, simțindu-se mai protejați și relaxați. Un cuplu din Iași a plătit aproape 8.000 de euro pentru o vacanță de două săptămâni într-un resort de lux, din Maldive. Tinerii din Iași sunt cazați la un resort de cinci stele, pe plajă, cu piscină proprie, în regim all inclusive. Oferta include bilete de avion și transferuri interne cu hidroavion. Clienții au acces și la „Just Veg”- primul restaurant vegetarian din Maldive.

Aceștia se bucură de cazare într-un resort premiat cu distincția „Premium All Inclusive resort of the year” 2015, care include servicii de fine dining și băuturi alcoolice fine ale unor branduri de top, toate pentru o vacanță perfectă. Maldive este una dintre cele mai populare destinații din ultimii ani, aleasă de tot mai mulți români, dar și ieșeni. În anul 2019, o altă familie din Iași, un cuplu și un copil, au plătit pentru o vacanță de două săptămâni, de Revelion, aproape 10.000 de euro.

Ieșenii vor petrece Revelionul în resorturi de lux din țările exotice pentru care au plătit câteva mii de euro

Specialiștii din domeniul turistic susțin că în anul 2020 cererea este mai mare pentru vacanțele de iarnă în țările exotice. Ieșenii au plătit între 3.000 și 8.000 de euro pentru o vacanță în străinătate.

„Au fost cereri și pentru Crăciun, Revelion, pentru vacanțele din țări exotice. Sunt clienți care au ales un resort de lux de pe o insulă mai mare, unde accesul la transport este mai facil, pentru care au plătit doar 2.500 de euro, la hotel de 4 stele, dar și persoane care au plătit mai mult pentru două persoane, la un hotel cu totul inclus, pe o insulă mai mică. Alți clienți au plătit 5.450 de euro pentru șase nopți, cu mic dejun inclus, pentru două persoane”, susține Larisa Chirilă, agent de turism.

Turiștii cu dare de mână preferă în anul 2020 vacanțele în țările exotice în detrimentul celor din România pentru că susțin că se simt în siguranță.

„Nu e aglomerat, în țările unde pleacă nu sunt multe cazuri de îmbolnăviri, își fac testul înainte să plece, iar acolo au totul inclus în pachetul de vacanță. Iar faptul că nu trebuie să mai stea acasă două săptămâni, la întoarcere, e un motiv în plus”, a spus Raluca Axinte, agent de turism din Iași.

Larisa Chirilă, agent de turism: „Destul de multă lume vrea să plece în vacanțe exotice. Fac testul și gata”

Pentru o vacanță în Zanzibar, turiștii din Iași au plătit 6.000 de euro pentru două persoane, iar în Maurițius, 4.000 de euro pentru două persoane, cu transport și mic dejun inclus. Republica Dominicană este o altă destinație de vacanță căutată în această perioadă, de sărbători. Astfel, ieșenii au plătit 3.300 de euro pentru o cameră cu all inclusive.

„Destul de multă lume vrea să plece în vacanțe exotice. Fac testul și gata. Chiar dacă cererea a scăzut față de anul trecut pentru vacanțe, în schimb se observă o creștere pentru cererea pentru vacanțele în zonele izolate, unde nu sunt multe cazuri de COVID-19, de unde, după ce te întorci, nu trebuie să stai în izolare două săptămâni. De exemplu, Turcia, cu ofertele pentru Antalya, a căzut. Din luna septembrie au anunțat ofertele, îndemnau turiștii să vină în vacanță, dar acum nu se mai duc turiștii pentru că cei care se întorc de acolo trebuie să stea două săptămâni acasă”, mai spune Larisa Chirilă.

Ieșenii preferă în anul 2020 vacanțele în străinătate, în țările exotice, în detrimentul celor din stațiunile românești

Alte destinații de vacanță alese de ieșeni pentru sărbătorile de iarnă sunt Dubai și Egipt. Prețurile pleacă de la 1.400 de euro, de persoană, pentru două săptămâni, iar în unele cazuri turiștii pot beneficia de reduceri consistente datorită pandemiei COVID-19.

„Sunt solicitate, în continuare, și în acest an, cele două destinații de vacanță. În Dubai am dat vacanțe pentru două persoane, cu 2.500 de euro. Dacă de Crăciun mai găseai locuri în Dubai, acum nu mai este nimic disponibil. Am observat că mulți dintre clienți preferă să plece în străinătate pentru că, de exemplu, în Poiana Brașov cazarea este 250 de euro/noapte, cu mic dejun inclus. Aproape aceiași bani îi plătesc pentru Egipt sau Dubai, dacă prind niște oferte bune”, susține Mirela Florea, agent de turism din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *