Prima pagină » Economic Local » Ieșenii, păcăliți cu marfă proastă! Îi venea să-i dea patronului cu ușa în cap

Ieșenii, păcăliți cu marfă proastă! Îi venea să-i dea patronului cu ușa în cap

16 oct. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Ieșenii sunt păcăliți din ce în ce mai des de firmele care se ocupă de tâmplăria PVC. Au făcut 1 milion de euro în patru ani. „Ușa bucătăriei avea o cută de la laminarea foliei, observată după montajul ușii. Vânzătorul a confirmat când am sunat că se va repara cu aer cald sau se înlocuiește ușa cu defect”, a spus Dan Gotcu. Patronul unei firme din Tătărași a luat avansul și nu a mai realizat lucrarea. În urma insistențelor abia a returnat banii clientului

Ieșenii suferă din ce în ce mai mult din cauza serviciilor de proastă calitate. Recent, Dan Gotcu a vrut să facă o serie de modificări în apartament. A apelat la firma Dalex Termo Prod, din Botoșani, cu punct de lucru în Iași. A comandat o ușă din PVC pe care urma să o monteze la intrarea în bucătărie. Pe lângă faptul că lucrarea a fost proastă, reprezentanții firmei au refuzat să remedieze situația. „Ușa bucătăriei avea o cută de la laminarea foliei, observată după montajul ușii. Vânzătorul a confirmat când am sunat că se va repara cu aer cald sau se înlocuiește ușa cu defect. După zece zile am fost chemat să ridic ușa, dar am constatat că respectiva cută a fost tăiată și vopsită zona. În zona cutei a rămas o linie fină, fără folie. Am refuzat să ridic ușa, iar firma refuză înlocuirea ei”, a precizat Gotcu. În final, ieșeanul a formulat o plângere la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași.

Un milion de euro în patru ani

Conform datelor financiare, firma Dalex Termo Prod SRL a înregistrat în perioada 2014-2018 o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro. Spațiul de producție din Iași se află la Tomești, iar magazinul de prezentare, în cartierul Nicolina 2. De la an la an, profitul declarat este minuscul, de câteva zeci de mii de lei. Anul trecut, datoriile au fost de 1,3 milioane lei, cu un număr de trei angajați. Firma este activă încă din 2011. În acte, asociat unic și administrator este Anișoara Alexa. Dar, afacerea este condusă de Florin Alexa. „Mă uit să văd despre ce este vorba. Vom vedea care este situația. Domnul le-a folosit timp de două luni. Se putea întâmpla orice. Ce vină avem? Avem toate actele în regulă. I s-a propus și schimbarea produsului. De fapt, mama domnului este beneficiarul. Noi am acționat cu bun simț. Pot să vă spun că a pierdut balamalele și nu i-am perceput niciun ban. Dar, aceste lucruri nu le vede nimeni. Să așteptăm să vedem ce spune OPC-ul”, a spus Alexa.

Probleme și în Tătărași

Probleme au fost și în cazul societății Etador SRL, care are un punct de desfacere în Tătărași, pe strada Vasile Lupu. La mijlocul lunii iulie, ieșeanul Traian Cristian Nilă a apelat la serviciile firmei cu gândul să-și schimbe tâmplăria din locuință. Ca să se asigure că va fi onorat contractul, a plătit un avans de aproape 1.000 de euro. Dar, municitorii nu au mai apărut. „Lucrarea costa în jur de 2.000 de euro. Am plătit un avans, jumătate din sumă. Comanda am făcut-o pe 12 iulie, trebuiau să rezolve. Conform contractului, lucrarea trebuia executată în termen de 30 de zile. Au trecut aproximativ două luni și nu s-a întâmplat nimic. La un moment dat nici nu mai răspundeau la telefon. Toți spuneau că-s ocupați, că e vară și că sunt multe comenzi. Ce vină am eu în toată această poveste? Am fost într-o zi la sediul lor și erau încă 7 oameni nemulțumiți. Erau în situația mea. Noroc că m-am dus la ei des, să-i bat la cap, pentru că nu mai vedeam niciun ban”, a povestit ieșeanul.

A returnat banii

Până la urmă, clientul și-a primit banii înapoi la mijlocul lunii trecute. „Clientul respectiv s-a răzgândit în ceea ce privește soluția tehnică. El voia să-și facă un fel de seră. A zis că vrea sub formă de arcade, dar și-a dat seama că i se reduce mult din spațiu. Nu era cea mai bună soluție. După patru, cinci zile s-a răzgândit din nou. Eu aveam materialele deja comandate și trebuia să le bag în altă lucrare pentru a recupera banii. Nu am putut să-i restitui toți banii, i-am dat în tranșe. Într-adevăr, a prins și o perioadă de concedii. Banii au fost restituiți. De fiecare dată am vorbit direct cu clientul”, a precizat Doru Mititelu. Problemele nu s-au terminat pentru Mititelu. Între timp au apărut alți reclamanți care s-au trezit cu banii luați și fără lucrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *