Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșenii, obligați să meargă prin noroaie pe strada Teascului! Localnicii sunt revoltați: „Strada figurează ca fiind asfaltată în rapoartele primăriei!” – FOTO

Ieșenii, obligați să meargă prin noroaie pe strada Teascului! Localnicii sunt revoltați: „Strada figurează ca fiind asfaltată în rapoartele primăriei!” – FOTO

11 feb. 2023, 02:00, 14 ,
Andrei ROTARU, în Titlurile zilei

Ieșenii sunt obligați să meargă prin noroaie pe strada Teascului. Asfaltarea acesteia este la stadiu de promisiune încă din mandatul primarului Nichita Gheorghe. Proprietarii locuințelor din zonă spun că în fiecare campanie electorală s-a promis că va fi asfaltată, însă aceasta a fost uitată de autorități. Localnicii spun că, acum, condițiile de pe această stradă sunt ca în Evul Mediu, fiind plină de gropi și praf care le afectează sănătatea. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară că procedura de licitație pentru asfaltarea străzii Teascului din zona Bucium va demara în primăvara acestui an

De mai mulți ani, cei de pe strada Teascului, din cartierul Bucium, se plâng de starea în care a ajuns drumul care duce spre casele lor. Aceștia susțin că vara este un praf imens, care se așează pe case, pe mașini, în curte, acestora fiindu-le imposibil să-și păstreze lucrurile din exterior curate.

Localnicii, obligați să meargă prin noroaie pe strada Teascului

drum plin de noroi

Proprietarii locuințelor din zonă susțin că, indiferent de anotimp, strada arată într-o stare deplorabilă

De fiecare dată când au fost campanii electorale, cei din zonă au primit promisiuni că strada Teascului va fi asfaltată. De ani întregi, locuitorii din zonă se confruntă cu foarte multe probleme din cauza străzii, locatarii din zonă au făcut cereri și plângeri la primărie, dar acestea au fost ignorate.

Localnicii susțin că, indiferent de anotimp, starea străzii creează un disconfort pentru proprietarii locuințelor din zonă. Proprietarii din zonă spun că strada figurează ca fiind asfaltată în rapoartele Primăriei Iași.

„O altă problemă este faptul că strada figurează ca fiind asfaltată în rapoartele primăriei. Au încasat bani și nu au făcut-o. Toți de aici plătim taxe și impozite pentru orașul Iași, strada aparținând municipiului Iași. Nu este normal ca, în 2023, o stradă să arate în halul ăsta”, zice Rareș Iacob.

Strada Teascului va fi reabilitată în primăvară

drum comunal

Localnicii spun că vara este foarte mult praf care le afecteză sănătatea. În celelalte anotimpuri este plină de noroi și gropi

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară că nu s-a putut interveni pe strada Teascului, deoarece ApaVital Iași a executat niște lucrări în zonă până la sfârșitul anului 2021.

„La sfârșitul anului 2021, ApaVital a finalizat lucrările de execuție a rețelei de canalizare, motiv pentru care nu am intervenit cu modernizare în zona respectivă”, declară Sebastian Buraga.

Acesta mai susține că în prezent are loc procesul de obținere a avizelor pentru ca strada să poată fi asfaltată.

„Prin HCL 479/2022 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici privind reabilitarea și modernizarea str. Teascului (asfaltare, borduri, trotuare). În prezent pregătim documentațiile pentru scoaterea la licitație a execuției lucrărilor, iar în această primăvară vom demara procedura de licitație (strada face parte dintr-un pachet cu alte străzi din oraș)”, precizează Sebastian Buraga.

Legat de zvonurile cum că strada figurează ca fiind asfaltată, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași susține că aceasta nu a fost asfaltată până acum.

„Această stradă nu figurează în normativul Primăriei Iași ca fiind asfaltată vreodată”, conchide purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

În ultimii ani, în toate campaniile electorale s-a promis reabilitarea ei, dar locuitorii sunt obligați să meargă în continuare prin noroaie pe strada Teascului. Declarațiile din campaniile electorale nu sunt întotdeauna îndeplinite de aleșii locali, iar localnicii rămân cu promisiunile și disconfortul creat de starea acestor drumuri.

Comentarii
  • Este absolut inadmisibil ce se intampla cu aceasta strada
    Ar trebui o campanie mediatica puternica , poate asa se vor misca lucrurile…
    Oricum, sesizari la primarie s-au facut nenumarate, dar in zadar… nici macar nu au avut decenta sa raspunda la sezizarile oamenilor…bataie de joc
    In conditiile in care oamnii din zona platesc taxe si impozite imense la bugetul Iasiului….
    Sa mai mentionez doar impozitul pt o masina 4×4 (absolut indispensabila pe acest drum si in aceasta zona deplorabila a Iasiului) se ridica la cel putin 2500 lei anual, plus impozitul la casa si teren inca 1500-2000 lei anual….
    Ce face primaria Iasi si un cetatean de al sau din Bucium pentru cei 10000 euro care ajung la buget de la fiecare din acestia???? Absolut nimic…. Trist dar real….

  • De când a apărut în ziar acest articol Mihai Chirică nu SE mai poate liniști de atâta grija. INCETATI CU CALOMNIILE.

  • si pe str alba iulia,in pacurari,exact aceeasi problema….platim taxe de oraseni,domnule buraga,si stam cu wc in fundul curtii…..exact ca la tara….inadmisibil!!!!!!!

  • Ceea ce este inadmisibil este ca strada nu are trotuare si ca nu este suficient de lata pentru doua benzi de circulatie. Aici serviciul de urbanism este clar vinovat.

  • De ce atata agitatie? Sunt multe sate cu drumuri din pamant. Dupa cum arata casele probabil este in mediul rural. In ce sat este strada Teascului? Mai intai sa se ocupe primarul comunei cu pietruirea drumului.

  • Str Teascului se afla in Bucium in municipiul Iasi si da, casele filmate sunt ca in mediul rural, dar si oamnii acestia cu case ca la tara au dreptul sa aiba asfalt pe strada cum au cei de la tara, care bonul au si bancuta la poarta…nu ati inteies esenta, ati vrut doar sa fiti sarcastic….nu e cazul sa stiti, aici se discuta lucruri serioase

  • Ha, ha, ha! Va mutati in lanul cu popusoi si apoi vreti asfalt! De ce sa achite iesenii asfaltarea ulitelor rasarite prin popusoi si rapita? Mai asteptati! Sunt destule strazi in oras care trebuiesc reparate. Puteti asfalta din fonduri personale.

  • Bine ca v-ati facut troita! Post si rugaciune! Da, autorizatie de construire aveti pentru troita?

  • Cum adică sa achite Ieșenii străzile noastre? Și noi suntem ieșeni și plătim impozite exact la fel de mari ca cei care locuiesc in oraș, pentru ca aceasta strada aparține orașului Iasi. Avem aceleași drepturi ca orice Ieșean.

  • Invidie și răutate

    Spun cei de 30+ care stau cu mamele intr-un apartament, primit pomana de la Ceaușescu 🙁

  • Buna remarca! Cei 30+ isi trezesc copiii la ora 7.15 si au tot timpul sa ajunga la scoala. Dumneavoastra va treziti copii la ora 5 si petreceti 93 de ore pe luna sau aproape 4 zile pe luna in autoturism. Vai de capul vostru!

  • De unde o tot scoateti pe asta cu strazi care figureaza asfaltate? Asta e folclor urban care circula prin capul celor cu mai putina minte. Cand te-ai apucat de construit acolo stiai ca nu ai canalizare si asfalt? Asuma-ti! Nu inteleg de ce primaria trebuie sa vina cu asfalt dupa fiecare care s-a gandit sa isi faca o casa unde a intarcat mutu iapa. Au aparut strazi pe unde inainte erau vii si livezi. De ce trebuie din banii nostri sa vina primaria dupa fiecare si sa asfalteze? Masina cu motor mare la care se plateste impozit mare ti-ai luat pentru ca ai vrut tu. Nu trebuie sa vina primaria sa iti toarne asfalt prin fiecare loc pe unde vrei tu sa te plimbi cu masina. Si impozitul e de cate sute de euro, nu de zece mii. Am scris numerele cu litere ca sa fie mai clar. Platesti cate sute de euro si ai pretentii sa vina primaria si sa faca investitii de cate sute de mii de euro in asfalt.

  • sa va fie rusine! si noi platim taxe si impozite, pentru constructia locuintelor de aici avem autorizatie de contructie, deci din punct de vedere legal suntem in ordine si primaria are obligatia sa ne ofere conditii decente pentru secolul XXI, atata timp cat ne platim taxele.

  • Probabil vorbeste un taranoi , sau un fiu de al lui, care a primit casa de la Ceausescu si dupa anul1989, cu cateva sute de lei a devenit mare proprietar, si-a lasat opincile la bariera si acum este domn de oras si ne da noua sfaturi cum sa traim…apropo mai arunci gunoiul pe geam? ca asa se cam poarta in cartierele iesene care au trotuare cu pavele si drumuri asfaltate..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *