Prima pagină » Local » Ieșenii nu vor avea apă caldă timp de o săptămână. Trei magistrale de la CET 1 vor intra în reparații
Ieșenii nu vor avea apă caldă timp de o săptămână. Trei magistrale de la CET 1 vor intra în reparații

Ieșenii nu vor avea apă caldă timp de o săptămână. Trei magistrale de la CET 1 vor intra în reparații

17 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Local

Primăria Iași va opri furnizarea de apă caldă din cauza unor defecțiuni la rețeaua de termoficare. Mii de oameni vor fi afectați de această intervenție pentru o durată de 5 zile

De pe 26 august până la data de 30 august 2024, inclusiv, Termo Service nu va furniza apă caldă pe magistralele 1, 2 și 4. Astfel, majoritatea cartierelor din Iași nu vor avea apă caldă timp de cinci zile. În această perioadă, echipele de intervenții ar trebui să repare fisurile din conducte pentru ca la iarnă să nu existe probleme.

Ieșenii nu vor avea apă caldă în ultima săptămână din august

Este necesară oprirea agentului termic la magistrala 1, fiind afectate zonele Țesătura, Bularga, Piața Nicolina. La magistrala 2 va fi oprită apa caldă în zona centrală, Gară, Bulevardul Independeței, Piața Unirii, iar la magistrala 3 vor fi afectate zonele Bucium, Poitiers și Frumoasa. La sistemul centralizat de termoficare sunt branșate 22.000 de apartamente, 171 de agenți economici și 81 de școli. Cei de la Termo Service preconizează că vor finaliza lucrările în mai puțin de cinci zile, însă pot fi descoperite și alte avarii. În prezent, la Iași, funcționează doar CET 1. CET 2 Holboca a fost închis din cauza costurilor uriașe.

„În vederea apariției unor avarii care ar bloca sistemul de termoficare și pentru derularea în condiții normale a sezonului de încălzire 2023 – 2024, este strict necesară oprirea furnizării agentului termic de luni, 26 august 2024, de la orele 24:00 până vineri, 30 august 2024, la orele 22:00. Ca urmare, în perioada 26 – 30 august 2024, vor fi făcute, în paralel, 24 de intervenții de reparație, din care 20 la CET 1 Tudor Vladimirescu și patru la rețelele primare (magistralele de apă fierbinte 1, 2 și 4)”, a anunțat Primăria Iași.

Echipele au descoperit mai multe probleme

Vor fi necesare 24 de intervenții de reparații, dintre care 20 vor fi la CET 1 Tudor Vladimirescu. Iarna trecută, echipele au făcut verificări în punctele slabe și au descoperit faptul că există riscul să cedeze conductele. În sezonul rece, când va crește cererea de agent termic, rețeaua poate să se defecteze. Țevile pentru apă fierbinte sunt instalate încă din anul 1964, de când a fost făcut sistemul de termoficare. În decursul anilor s-au mai făcut reparații punctuale. Intervenția de anul acesta este una preventivă pentru a nu exista probleme la iarnă.

„În ultimul sezon de încălzire, SC Termo-Service SA a constatat pe circuitele din CET 1 Tudor Vladimirescu câteva puncte slabe (fisuri în conducte și vane blocate), probleme care, dacă nu sunt remediate, riscă să producă oprirea sistemului de termoficare în plin sezon de încălzire când și reparațiile ar dura mai mult”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Mii de ieșenii vor rămâne fără apă caldă pentru cinci zile, deoarece furnizarea va fi oprită de Primăria Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`