Prima pagină » Local » Ieșenii nu mai sunt deloc interesați să se imunizeze împotriva COVID-19! În luna august, nicio persoană nu s-a mai vaccinat
Ieșenii nu mai sunt deloc interesați să se imunizeze împotriva COVID-19! În luna august, nicio persoană nu s-a mai vaccinat

Ieșenii nu mai sunt deloc interesați să se imunizeze împotriva COVID-19! În luna august, nicio persoană nu s-a mai vaccinat

18 aug. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Ieșenii nu mai sunt deloc interesați să se vaccineze împotriva COVID-19, din moment ce, de la începutul lunii august și până joi, 17 august 2023, nicio persoană nu s-a mai imunizat împotriva acestei boli infecțioase

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 trebuie să știe că la Iaşi este deschis un singur centru de vaccinare, la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde este necesară o programare prealabilă care poate fi făcută la numărul de telefon 0370807700.

Programul este de luni până vineri, începând cu ora 11:00 și până la 13:00. De asemenea, pe cuprinsul județului, 174 de medici de familie administrează vaccinul împotriva COVID-19. Aceștia vaccinează atât persoanele aflate pe listele proprii, cât și pacienții care nu au medic de familie, dar și pe cei care se află pe lista unui medic de familie ce nu a încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

La Iași, nicio persoană nu s-a mai vaccinat împotriva COVID-19

Interesul pentru anti-COVID-19 a scăzut foarte mult în ultimele luni, iar de la începutul lunii august până în prezent nu s-a mai vaccinat niciun ieșean împotriva COVID-19.

„Nu s-au înregistrat vaccinări în acest interval”, au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași. Și numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 a scăzut considerabil.

În intervalul 7-13 august 2023, la nivelul întregii țări s-au înregistrat 1.054 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmate, 325 s-au înregistrat la persoane reinfectate cu SARS-CoV-2, testate pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Trebuie precizat că până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.411.957 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Pe lângă cele nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 44 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În perioada 7-13 august 2023, în unitățile sanitare de profil, 290 de persoane au fost internate în secțiile cu COVID-19, în timp ce în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) au fost internate 37. Merită precizat că din totalul de persoane internate în ATI în urma infecției cu COVID-19 au fost nevaccinate 23. În intervalul 7-13 august 2023, la nivelul județului Iași au fost internate doar 5 persoane infectate cu SARS-CoV-2, 4 adulți și un copil. În Iași, în același interval, nu s-au înregistrat internări în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, nici în rândul adulților sau al copiilor.

Trei persoane și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS-CoV-2

Până în data de 13 august 2023, 68.262 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și-au pierdut viața. În intervalul 7-13 august 2023, doi bărbați și o femeie au murit în urma infecției cu SARS-CoV-2. Una dintre persoane decedate avea vârsta cuprinsă între 60-69 de ani, unul dintre decese a fost înregistrat la persoane din categoria de vârstă 70-79 de ani, un deces fiind înregistrat și la categoria de vârstă de peste 80 de ani.

Toți cei trei pacienți decedați prezentau comorbidități și doar doi dintre ei erau vaccinați împotriva COVID-19. În intervalul 7-13 august 2023 s-au efectuat 1.404 teste RT-PCR și 14.311 teste rapide antigenice.

Până în data de 13 august 2023, la nivel național au fost prelucrate 13.916.685 de teste RT-PCR și 13.881.067 de teste rapide antigenice.

Comentarii
  • Adică cum nu sau mai “imunizat “ ? Adică dacă bagi citotoxinele alea în tine te “imunizezi “ și nu te mai infectezi , nu ești transmisibil și nu te mai afectează virusul inventat în laborator ? Bullshit

  • Normal, doar nu sunt atât de cret*ni încât să urmeze exemplul politicienilor! Vă mai amintiți cum ne dădeau exemplu personal cu vaccinarea Iohannis, Catu și alte rapene de politicieni? Cum plm sa urmezi exemplul astora?!

  • Pe orice strada mergi in oras trebuie sa vezi oameni in doliu.. asa cv nu gaseai pana sa apara ,,imunizarile” Doctorii au ajuns mercenari. Diavoli in halate albe. Bubuie spitalele de turbocancere .. blestemati sa fiti pentru eternitate.

  • Politicieni-infractori și doctorii să și le bage în cur unii la alții și restul de doze în familiile lor ca sa iasă numărul de injectați la ordinul Big Farma ,OMS și billă Gaiță marele afacerist băgat în toate, da mai repede că cică mafia mondială a medicamentelor deja vor sa scoată o varianta virus și mai ucigător ca asta are rata de mortalitate prea mică ! , cică măcar peste 15 % mortalitate le trebuie lor , de prin 2025 cică ar fi gata de băgat pe piață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *