Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșenii nu au ce recupera de la țeparii din firma de mobilă Bismobil Kitchen! S-au găsit doar linguri, furculițe, pahare, la un prejudiciu de milioane de euro – FOTO

Ieșenii nu au ce recupera de la țeparii din firma de mobilă Bismobil Kitchen! S-au găsit doar linguri, furculițe, pahare, la un prejudiciu de milioane de euro – FOTO

06 sept. 2023, 02:00, 4 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Societatea Bismobil Kitchen, controlată de țeparii din Republica Moldova, deși intrată în insolvență, nu are ce să mai ofere clienților țepuiți. Lichidatorii au găsit nimicuri, deși înșelăciunea este de milioane de euro. Clienții creduli au plătit avansuri importante, dar mobila nu a mai ajuns în case. S-a lăsat cu arestări, dar prejudiciile au rămas

Clienții firmei de mobilă Bismobil Kitchen SRL, cu sediul în Iași, controlată de afaceriștii Mihail Șaran și Andriana Brașoveanu, au slabe șanse să recupereze prejudiciile invocate. Cei doi au pus bazele unei rețele prin care au fost înșelate sute de persoane din Iași și din toată țara. Afaceristul a amenajat mai multe show-room-uri pe teritoriul României, prin care prezenta modele de mobilă la prețuri nu tocmai accesibile. Punctele de desfacere erau „ochioase”, o schemă de atragere a clienților. Astfel, cumpărătorii plăteau avansuri și de 7.500 de euro pentru un singur set de mobilă pentru bucătărie. Dar comanda nu mai ajungea la clienții de bună credință.

De la finalul anului 2022 până la începutul anului 2023 au fost înregistrate sute de reclamații pe numele societății controlate de moldovenii cu sediul în Iași. Patronii încasau banii, nu livrau marfa și duceau cu vorba clienții care așteptau cu lunile.

Patronii de la Bismobil nu au mai avut ce face, au cerut insolvența

Bismobil Kitchen a funcționat pe teritoriul României prin intermediul unui număr mare de societăți, dar firma mamă avea sediul social în Iași. Văzând numărul mare de reclamații, patronii de la Bismobil au cerut insolvența societății la Tribunalul Iași, în luna februarie 2023. Recent, administratorul judiciar Capital Insol S.P.R. a cerut evaluarea bunurilor înregistrate pe numele societății Bismobil Kitchen SRL.

Expertul evaluator a identificat mai multe mijloace și obiecte de inventar, dar care au o valoare infimă, de 64.540 de euro, conform raportului de la finalul lunii aprilie 2023. Printre bunurile identificate se numără: sticle cu vin, pahare, tacâmuri, scaune, globuri de Crăciun, scaune, accesorii computer, oală de inox, furculițe, linguri de lemn, coșuri de gunoi, canapele, frigidere, mobilă de bucătărie, sisteme de supraveghere, două autoturisme, marca Dacia Logan și Renault Trafic etc.

Mihail Șaran a fost arestat

Pe data de 19 ianuarie 2023, Mihail Șaran, fondatorul afacerii Bismobil, a fost arestat pe aeroportul din Chișinău din cauza mai multor infracțiuni de înșelăciune. Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu, dar după mai multe cercetări procurorii au propus măsura de arest preventiv. Speriat de acest scenariu, Mihail Șaran a decis să evadeze pe data de 7 aprilie 2023. Nu a mai ajuns la Judecătorie după ce a scăpat de brățara de supraveghere. Scena a fost surprinsă de camerele stradale din Chișinău. Ulterior, a fost capturat de autorități și acum așteaptă procesul.

În ceea ce o privește pe Andriana Brașoveanu, care avea rolul de administrator în firmă, inițial, a fost plasată în arest la domiciliu în municipiul Iași. A contestat și a trebuit să îndeplinească măsurile controlului judiciar, adică să nu părăsească România. Recent, Andriana Brașoveanu a contestat măsura, dar a pierdut la Tribunalul Iași.

Va fi plasată sub control judiciar până pe data de 28.10.2023, inclusiv. Greu de crezut că Bismobil Kitchen va achita sumele datorate sutelor de clienți din Iași și toată țara, care au depus reclamații după ce au fost înșelați.

Comentarii
  • ASA LE TREBUIE PAGUBITILOR…..O MOBILA DE LA DEDEMAN SAU MOBEXPERT LA 4000 DE LEI NU ERA BUNA ???!!!!!

  • Luati urma banilor.
    Trebuie sa fie la ruși

  • Platitor taxe

    Da pensiile speciale????mai important decit mobila lui asta!!!

  • Sa il caute cativa dintre pagubiti si dupa o discutie „convingatoare” sa il lase in scaun cu rotile pentru tot restul vietii !!! Sa intelega si ele si colaboratoare lui ca orice actiune are consecinte. In cazul lui inselatoria are drept consecinta scaunul cu rotile. Simplu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *