Prima pagină » Local » Ieșenii, disperați să plece cât mai repede în vacanțe! Nimeni nu mai crede în teoria conspirației. Rânduri imense la cabinetele medicilor pentru vaccinarea cu Johnson & Johnson
Ieșenii, disperați să plece cât mai repede în vacanțe! Nimeni nu mai crede în teoria conspirației. Rânduri imense la cabinetele medicilor pentru vaccinarea cu Johnson & Johnson

Ieșenii, disperați să plece cât mai repede în vacanțe! Nimeni nu mai crede în teoria conspirației. Rânduri imense la cabinetele medicilor pentru vaccinarea cu Johnson & Johnson

19 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

De mai bine de două săptămâni, în 38 de cabinete ale medicilor de familie din județul Iași a început imunizarea cu serul Johnson & Johnson. Aproximativ 20.000 de doze cu serul Johnson & Johnson au ajuns înainte de 28 aprilie 2021 în depozitul din Iași. Persoanele care se grăbesc să plece în vacanțe aleg să se imunizeze cu acest ser, motivul fiind că se administrează o singură doză

Peste 30 de medici de familie din județul Iași au început pe 28 aprilie 2021 campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu serul Johnson & Johnson. Ieșenii aleg să meargă în localitățile aflate la zeci de kilometri de municipiu, pentru că vaccinearea constă în administrarea unei singure doze. La cabinetul medicului de familie Mustafa Hamod din satul Osoi, comuna Comarna, s-au vaccinat peste 20 de persoane, iar pe listă se află tinerii din oraș care doresc să plece cât mai repede în vacanță.

„Din momentul în care am început, am imunizat 25 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani. Am o listă cu alte 30 de persoane care așteaptă să se vaccineze, doar că trebuie să ajungă următoarea tranșă de vaccin. Eu am cerut să mi se aducă acest ser pentru a veni în ajutorul persoanelor care nu au posbilitatea de a ajunge în oraș. Am considerat că este datoria mea de medic. Fac listă cu persoanele care doresc, pentru a nu aduce mai multe doze decât este nevoie, deoarece aici, la țară, este mai greu. Mă gândesc să nu intervină probleme, să pice curentul electric și să nu funcționeze frigiderele sau altele. Au fost tineri din municipiul Iași care au cerut să se vaccineze cu acest ser pentru a putea pleca rapid în vacanțe”, a precizat dr. Mustafa Hamod.

În comuna Ciortești, 100 de persoane s-au vaccinat deja cu serul Johnson & Johnson

Doi medici de familie din comuna Ciortești au reușit să imunizeze un număr mare de persoane, iar sătenii sunt din ce în ce mai doritori.

„Într-o săptămână jumătate am reușit să imunizăm 100 de persoane, cam 10 pe zi. Au fost persoane de toate vârstele și, din fericire, fără efecte adverse grave. Câțiva pacienți au acuzat dureri ușoare în zona unde au fost vaccinați. Se pare că oamenii au prins încredere și vin în număr tot mai mare să se vaccineze. Și eu și soția mea suntem medici de familie aici în localitate și amândoi am cerut câte 50 de doze la început și, din fericire, toate au fost administrate și încă avem multe cereri”, a spus dr. Viorel Olărașu, medic de familie în comuna Ciortești.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie este o gură de oxigen pentru persoanele care locuiesc departe de oraș

În comunele Lungani și Dagâța, zeci de săteni s-au înscris pe listele puse la dispoziție de către medici. Persoanele bătrâne, cu boli cronice, au fost cele mai încântate de această campanie de vaccinare.

„Am reușit să administrăm 20 de doze în cele două săptămâni de când am demarat campania de vaccinare la noi în localitate. Mai avem încă 5 doze care urmează să fie administrate în cursul zilei de marți, 18 mai 2021 (ieri- n.r.), persoanelor care sunt programate. Programările se efectuează în incinta cabinetului. Având în vedere că localitatea noastră este destul de departe de Iași, pentru oamenii de aici este o gură de oxigen. S-au vaccinat atât persoane sănătoase, cât și persoane cu boli cronice, care aveau mare nevoie de acest vaccin. Chiar era nevoie de vaccinare și aici”, a declarat dr. Cristian Horescu, medic de familie în comuna Dagâța.

„Această campanie a mers mai bine decât ne așteptam, am reușit să epuizăm toate cele 25 de doze primite în prima tranșă. Urmează să mai vină alte 25 de doze. Primim aceste doze din două în două săptămâni”, a precizat dr. Gina Vornicu, medic de familie în comuna Lungani.

Lista cabinetelor unde se administrează vaccinul Johnson & Johnson

Și la cabinetele medicilor de familie din municipiul Iași, numărul persoanelor care cer vaccinarea cu serul Johnson & Johnson este în creștere. La dispensarul Tătărași al medicului Adrian Călărașu, zilnic vin persoane doritoare să se imunizeze cu noul ser.

„La noi în cabinet, am început vaccinarea de aproape două săptămâni și am reușit să imunizăm 25 de persoane, pentru că atâtea doze am avut. A fost surprinzător câte cereri de vaccinare am avut. Nu am avut doze câte cereri au fost. Am cerut să ni se aducă mai multe doze. Foarte multe persoane care au vacanțe planificate au cerut imunizarea cu acest ser, deoarece le este mai comod”, a precizat dr. Adrian Călărașu, medic de familie în Tătărași.

Cabinetele medicilor de familie din județul Iași unde se administrează serul Johnson & Johnson se află în următoarele localități: Holboca, Osoi, Dobrovăț, Ciortești, Dolhești, Erbiceni, Lungani, Tg. Frumos, Sinești, Ceplenița, Voinești, Gîrbești – Țibana, Tansa, Dagâța, Probota, Vlădeni, Andrieșeni, Plugari, Țibănești. În municipiu, medicii de familie pot fi contactați la următoarele adrese: Șos. Nicolina, nr.115, B-dul Independenței 16, B-dul N. Iorga, nr.39A, Str. Iarmaroc, nr.21, B-dul Independenței 16, Str. Moara de Foc, nr.1, Str. Ion Creangă, nr. 73A, Str.Vitejilor, nr. 17, și Str. Anton Crihan, nr.16, Iași, Dispensar Dacia.

În județul Iași au ajuns aproximativ 20.000 de doze Johnson & Johnson

De la debutul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și până marți, 18 mai 2021, la nivelul județului Iași au fost efectuate 282.825 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 164.859 au fost vaccinate cu prima doză, iar 117.966 cu cea de-a doua doză.

„De la debutul campaniei de vaccinare am avut în depozit peste 840.000 de doze Pfizer. Înainte de debutul campaniei de vaccinare cu serul Johnson & Johnson, 28 aprilie 2021, în depozitul nostru au ajuns aproximativ 20.000 de doze Johnson & Johnson, care au fost distribuite către cabinetele medicilor de familie. În prezent, în depozit mai avem 8.000”, a declarat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași.

În cadrul celui de-al doilea maraton de vaccinare desfășurat în municipiul Iași, în perioada 14 – 17 mai 2021 au fost imunizate 4.649 de persoane. Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 s-a desfășurat la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași și s-a administrat doar serul Pfizer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *