Prima pagină » Economic Local » Ieșenii din mai multe comune din Iași, informați cu privire la poluarea cu nitriți și nitrați
Ieșenii din mai multe comune din Iași, informați cu privire la poluarea cu nitriți și nitrați

Ieșenii din mai multe comune din Iași, informați cu privire la poluarea cu nitriți și nitrați

14 feb. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) va continua seria evenimentelor de informare a fermierilor din mai multe comune din Iași cu privire la poluarea cauzată de gunoiul de grajd. Astfel, în următoarea perioadă, agricultorii din comunele Ion Neculce, Ruginoasa și orașul Târgu Frumos vor fi informați de către specialiștii din cadrul instituției. Tema principală a discuțiilor va fi respectarea codului de bune practici agricole împotriva poluării apelor cu nitrați proveniți din surse agricole, dar și informații legate de utilizarea produselor de protecția plantelor, adaptarea agriculturii la efectele schimbărilor climatice, norme privind ecocondiționalitatea.

Platforme de colectare a gunoiului

Informarea fermierilor din județ se derulează în cadrul proiectului „Controlul integrat al poluării cu nitrați”, care implică activități de colectare, depozitare și gestionare a gunoiului de grajd. De asemenea, vor fi dotate comunitățile locale cu echipamente pentru colectarea și împrăștierea ca fertilizant organic a gunoiului de grajd compostat. Proiectul vizează reducerea poluării apei și a solului cu nutrienți (în special azot și fosfor) proveniți din activitatea agricolă. Până acum au fost deja înființate platforme de colectare a gunoiului în mai multe comune din județ. În acest an, pe lângă cele șase construite, vor fi înființate alte 5 platforme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *