Prima pagină » Economic Local » Ieșenii din comuna Belcești care aduc aparatele electrice și electrocasnice vechi la punctul de colectare primesc tichete valorice! Campania se derulează în această săptămână!
Ieșenii din comuna Belcești care aduc aparatele electrice și electrocasnice vechi la punctul de colectare primesc tichete valorice! Campania se derulează în această săptămână!

Ieșenii din comuna Belcești care aduc aparatele electrice și electrocasnice vechi la punctul de colectare primesc tichete valorice! Campania se derulează în această săptămână!

28 iun. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Localnicii din comuna Belcești, din județul Iași, care duc la centrul de colectare aparatele electrice și electrocasnice vechi, primesc tichete valorice de câteva zeci de lei. Campania „Zilele Curățeniei la Belcești” se derulează în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului din Iași, în această săptămână

Ieșenii din comuna Belcești care au aparate electrice și electrocasnice vechi și nefolositoare le pot duce la centrul de colectare din localitate. În schimbul televizorului, al mașinii de spălat, al telefonului sau al aparatului de aer condiționat duse la centrul respectiv, ei primesc tichete valorice care pot să ajungă și până la 50 de lei fiecare. Campania intitulată „Zilele Curățeniei. Predă deșeurile electrice la punctul de colectare și poți primi tichete valorice la Belcești” se derulează începând de astăzi, 28 iunie 2021, până vineri, între orele 8:00 și 15:00.

Cei care vor să afle mai multe informații în legătură cu această inițiativă a administrației locale pot suna la numărul de telefon 0764.399.399. Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Iași, partener în cadrul acestei campanii de colectare a aparatelor electrice și electrocasnice vechi, susțin că, în ultima săptămână a fiecărei luni, se va derula această inițiativă, întrucât persoanele care nu pot ajunge la centrele din municipiu pot duce echipamentele în centrul din comuna în care locuiesc.

Ieșenii care aruncă aparatele electrice și electrocasnice vechi pe câmp primesc amenzi de la Garda de Mediu

A crescut numărul ieșenilor care depozitează gunoaiele în diverse zone din județ, astfel că specialiștii de mediu au efectuat zeci de controale la fața locului, pentru a prinde persoanele care încalcă legislația. În urma verificărilor, primăriile din județ au fost amendate cu sume usturătoare. Astfel că, în scopul de a rezolva această problemă, privind salubritatea, unii primari au luat măsurile necesare pentru a prinde persoanele care aruncă gunoaie în zonele nepermise. Primarii au montat camere de supraveghere în mai multe comune din Iași, după ce, în ultimii 2 ani, au primit amenzi usturătoare de la comisarii de mediu.

Pentru a prinde persoanele care aruncă gunoaiele oriunde, primarii din județ au investit în sisteme de supraveghere video. Rezultatele se văd chiar și la numai câteva luni de la montarea camerelor. Primăriile Moțca, Miroslovești, Hălăucești și orașul Hârlău au scăpat de amenzile Gărzii de Mediu Iași, care, în ultimii 2 ani, a dat sancțiuni în valoare de jumătate de milion de euro.

Garda de Mediu Iași a dat amenzi de peste 300.000 de lei în 2021

În acest an, Garda de Mediu Iași a dat amenzi în valoare de peste 300.000 de euro persoanelor fizice și juridice care nu au respectat legislația de mediu. Cele mai multe amenzi au fost date pentru depozitarea necontrolată a deșeurilor, lipsa actelor de reglementare pentru proiecte sau activități, nerespectarea obligațiilor privind protecția atmosferei, neluarea măsurilor de salubrizare și gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor.

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Iași au efectuat verificări în special în urma reclamațiilor primite de la ieșenii nemulțumiți de faptul că gunoaiele sunt aruncate în diverse zone din județ, pe malul apelor sau pe câmp, și nimeni nu a luat măsuri, deși au reclamat situația la diverse instituții. În ultimul an, fenomenul depozitării gunoaielor fără respectarea legislației a luat amploare. Ieșenii reclamă faptul că au apărut mormane de gunoaie în mai multe locuri din județ, iar cei care au sesizat neregulile spun că există și situații în care persoane cu mașini vin și aruncă gunoaie pe malul apelor sau pe câmp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *