Prima pagină » Local » Ieșenii cu buletine expirate pot vota cu aceleași acte. Direcția de Evidență a Persoanelor Iași face cărți de identitate noi persoanelor din mediul rural care nu se pot deplasa la sediul instituției
Ieșenii cu buletine expirate pot vota cu aceleași acte. Direcția de Evidență a Persoanelor Iași face cărți de identitate noi persoanelor din mediul rural care nu se pot deplasa la sediul instituției

Ieșenii cu buletine expirate pot vota cu aceleași acte. Direcția de Evidență a Persoanelor Iași face cărți de identitate noi persoanelor din mediul rural care nu se pot deplasa la sediul instituției

10 sept. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Direcția de Evidență a Persoanelor Iași a început campania cu stația mobilă prin care cetățenii din județul Iași își pot face acte de identitate noi fără să se mai deplaseze la sediul instituției. Totodată, ieșenii care dețin un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie-27 septembrie 2020, își pot exercita dreptul de vot cu același act

La nivelul județului Iași, Direcția Locală de Evidență a Persoanelor DLEP Iași a început o campanie pentru reînnoirea actelor de identitate ale cetățenilor. Astfel, a fost începută campania mobilă prin intermediul căreia DLEP Iași realizează buletine noi în localitățile din județul Iași fără a mai fi nevoie de deplasarea solicitanților la sediul din Municipiul Iași.

„În conformitate cu prevederile Hotărârii numărul 81 din 07.09.2020 a Biroului electoral central, alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie-27 septembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia”, au precizat reprezentanții Direcției de Evidență a Persoanelor Iași.

Stația mobilă a DLEP Iași urmează să ajungă în comunele Schitu Duca, Tomești, Trifești, Andrieșeni și Vlădeni

Echipele DLEP Iași se vor deplasa în principalele comune din județ pentru a realiza acte de identitate noi cetățenilor care au buletinele expirate.

„În vederea sprijinirii locuitorilor comunelor arondate asigurăm deplasarea echipei mobile din cadrul Serviciului de Evidență a Persoanelor în vederea preluării cererilor pentru eliberarea actelor de identitate”, au declarat reprezentanții DLEP Iași.

Astfel, programul de deplasare în județ al echipei mobile DLEP Iași este următorul: Horlești – 01.09.2020, 9:30-12:30; Țigănași 03.09.2020, 9:30-12:30; Schitu Duca – 08.09.2020, 9:30-12:30; Tomești – 10.09.2020, 9:30-12:30; Trifești – 15.09.2020, 9:30-12:30; Andrieșeni – 16.09.2020, 9:30; Vlădeni – 16.09.2020, 12:30.

Ieșenii care vor să își schimbe buletinele beneficiază de serviciile stației mobile a DLEP Iași

Campania realizată de Direcția Locală de Evidență a Persoanelor DLEP Iași se adresează persoanelor care au actul de identitate expirat sau urmează să le expire în următoarele 6 luni. Totodată, sunt vizați cei care au împlinit 14 ani și nu au act de identitate sau au actul pierdut, furat, deteriorat. În această categorie sunt și ieșenii care și-au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă, s-au căsătorit/au divorțat/schimbat numele și nu au schimbat actul de identitate. De asemenea, pot apela la serviciile stației mobile a DLEP Iași inclusiv cei care au buletin tip vechi și doresc carte de identitate.

„În acest fel, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze în municipiul Iași pentru obținerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea se face în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliție”, au mai precizat reprezentanții DLEP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *