Prima pagină » Local » Ieșenii care strică trotinetele Lime riscă să fie trimiși la închisoare! Ce prevede legea pentru distrugere

Ieșenii care strică trotinetele Lime riscă să fie trimiși la închisoare! Ce prevede legea pentru distrugere

15 apr. 2022, 00:01, 1 ,
Andreea Andrei în Local

Ieșenii care strică în orice fel trotinetele electrice Lime riscă pedeapsa cu închisoarea sau amendă. Polițiștii ieșeni fac controale și sfătuie oamenii să respecte regulile de circulație, au fost amendați mai mulți bicicliști.

De când au apărut în Iași trotinetele electrice Lime, unii ieșeni au început să le arunce în Bahlui sau Ciric, le-au plimbat cu tramvaiul sau chiar au încercat să le vândă. Poliția avertizează oamenii cu privire la regulile de circulație pentru aceste vehicule. Ieșenii care strică aceste vehicule riscă pedepse aspre.

 o trotineta in bahlui

Unii ieșeni au considerat că aceste vehicule pot fi acvatice și le-au aruncat în Bahlui

Ce pedepse riscă ieșenii care strică trotinetele

 politist si un biciclist in varsta

Poliția Rutieră din Iași a sancționat pe data de 12 aprilie 2022 mai multi bicicliști

În situația în care cei de la compania Lime ar depune plângere la poliție pentru distrugerea vehiculelor, ce se pot închiria direct din spațiul public, fapta se pedepsește conform legii cu pedeapsa cu închisoarea sau amendă.

Pedeapsa cu închisoarea poate fi de la 3 luni la 2 ani și se acordă sub aspectul infracțiunii de distrugere a unui bun public sau personal. Pentru cazurile mai puțin grave, persoana în cauză se sancționează cu amendă contravențională.

Indivizii care încearcă să vândă aceste vehicule pot fi cercetați pentru furt. Această infracțiune se pedepsește de asemenea cu închisoare sau amendă.

Pentru moment nu s-a depus nicio plângere în legătură cu distrugerea acestor vehicule.

malul lacului ciric, luminile unei trotinete sub apa

O altă trotinetă a ajuns în lacul Ciric

Sancțiuni pentru bicicliștii care nu au respectat legea

o trotineta langa o poteca

Deși regulamentul companiei menționează clar locurile unde trebuiesc parcate, oamenii lasă trotinetele la voia întâmplării

Deși pentru moment, din punct de vedere legal, poliția nu poate interveni în cazurile în care unii ieșeni au avut un comportament distructiv în legătură cu aceste vehicule, asta nu înseamnă că nu vor fi vigilenți cu privire la comportamentul celor care circulă cu acestea.

„Recomandăm persoanelor care utilizează aceste vehicule să respecte regulile de circulație și să poarte echipament de protecție adecvat”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Pe această temă Poliția Rutieră Iași a avut o acțiune de prevenție în cadrul căreia unii bicicliști care au încălcat prevederile legale au fost sancționați.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către bicicliști. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, dintre care 22 aplicate bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 2 permise de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.

Deși în Iași infrastructura este încă în dezvoltare și nu este asigurată pista pentru biciclete peste tot, bicicliștii au obligativitatea de a purta echipament de protecție (cască) și de a circula conform legislației în vigoare.

Ieșenii care strică trotinetele sau care nu merg regulamentar cu acestea riscă să fie sancționați de poliție. De asemenea este recomandat a se purta un minim echipament de protecție în timpul folosirii acestor vehicule pentru a fi evitate orice fel de întâmplări care pot deveni tragice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *