Prima pagină » Local » Ieșenii care refuză să poarte mască de protecție în zonele aglomerate din oraș sunt amendați pe loc
Ieșenii care refuză să poarte mască de protecție în zonele aglomerate din oraș sunt amendați pe loc

Ieșenii care refuză să poarte mască de protecție în zonele aglomerate din oraș sunt amendați pe loc

21 nov. 2020, 02:00,
Vlad Alexa în Local

Polițiștii locali fac acțiuni constante pentru sancționarea ieșenilor care nu poartă mască de protecție în zonele unde acest lucru este obligatoriu, iar numeroase amenzi sunt aplicate mai ales în zona centrală a Iașului și în piețele agroalimentare

Pe fondul înmulțirii numărului de cazuri confirmate pozitiv cu Coronavirus, oamenii legii au înăsprit acțiunile pentru diminuarea răspândirii virusului și fac controale constante în rândul cetățenilor. În multe situații, polițiștii locali depistează persoane care refuză să poarte mască de protecție inclusiv în zonele unde acest lucru este obligatoriu, așa cum se întâmplă în spațiile aglomerate, în piețele agroalimentare, dar și în interiorul clădirilor publice.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenție au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului H.B.P., care a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, o zonă aglomerată, fără mască de protecție”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Sute de ieșeni sunt legitimați zilnic de către polițiștii locali în perioada pandemiei Coronavirus

Numai în cursul zilei de 19 noiembrie 2020, polițiștii locali au legitimat 211 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 93 de procese-verbale de contravenție. La stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 13.785 lei. Dintre acestea, 28 de procese-verbale au fost încheiate conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
De precizat și faptul că polițiștii locali au început o serie de verificări intense în rândul persoanelor care trebuie să fie în carantină sau izolare. În cadrul acțiunilor realizate de oamenii legii la domiciliile alese de persoanele în cauză ca urmare a deciziilor luate de Direcția de Sănătate Publică Iași sunt depistate inclusiv persoane care nu respectă normele de izolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *