Prima pagină » Local » Ieșenii care locuiesc pe strada Trei Fântâni au luat cuvântul în Consiliul Local! Aceștia solicită respingerea unui proiect care include construirea a 3.000 de apartamente
Ieșenii care locuiesc pe strada Trei Fântâni au luat cuvântul în Consiliul Local! Aceștia solicită respingerea unui proiect care include construirea a 3.000 de apartamente

Ieșenii care locuiesc pe strada Trei Fântâni au luat cuvântul în Consiliul Local! Aceștia solicită respingerea unui proiect care include construirea a 3.000 de apartamente

30 sept. 2024, 16:06,
în Local

În timpul ședinței de Consiliu Local al municipiului Iași ce a avut loc astăzi, 30 septembrie 2024, la Palatul Roznovanu, ieșenii care locuiesc pe strada Trei Fântâni au solicitat respingerea unui proiect care include construirea a 3.000 de apartamente.

„Am venit să vorbesc despre acest proiect care se presupune că ar trebui să se desfășoare pe Trei Fântâni. Ne confruntam cu 3 probleme: traficul pe strada Trei Fântâni este foarte greu. De fiecare dată când stăm să ieșim de pe strada orice TIR ne poate agăţa. Stăm ore întregi să ieșim de pe 3 fântâni iar un acest proiect nu este fezabil. Nu am făcut drum dar votăm proiect de 3000 de apartamente?

A doua problemă este a apei. Nou avem contract încheiat cu maxim 1 bar presiunea apei. Ne confruntăm cu aceeași problemă ca la EverGreen. Avem doar o pompă de apă. Am rămas într-o zi fără apă din cauză că pompa s-a defectat. Ne confruntăm cu aceste probleme nu se știe pe viitor. Mai este doar un pas până la tragedia de la EverGreen. În zonă respectivă nu se poate construi.

A treia, în zonă este foarte greu accesul persoanelor pe trotuare iar aşa zisele 3000 de apartamente nu au stații de transport. Faceți soluții de a devia traficul. Un astfel de proiect este imposibil. Vă rog să vă gândiți foarte bine cum veți vota acest proiect”, a spus Narcis Dorcu, reprezentantul locatarilor de pe strada Trei Fântâni.

Înainte ca ieșeanul să ia cuvântul în plenul CL, primarul Mihai Chirica a retras proiectul de hotărâre. Documentul a fost redactat greșit, astfel, acesta va reveni cel mai probabil pe ordinea de zi a unei ședințe ulterioare.

Noi construcții vor fi edificate pe strada Trei Fântâni, din Bucium.

Amintim cum noi construcții vor fi ridicate pe strada Trei Fântâni, din zona Bucium. Este vorba de 27 de clădiri, dintre care 18 cu 10 etaje Italienii de la Italimob Construzioni Iasi SRL vor să construiască blocuri de locuințe colective și funcțiuni mixte pe o suprafață de teren de 13,3 hectare. Acesta este situat pe strada Trei Fântâni, din zona Bucium, municipiul Iași. În cadrul ședinței ordinare programate pe data de 30 septembrie 2024, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal va fi supus votului de către consilierii locali.

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) din Iași, zona Bucium, identificare cadastrală 1730550, 174075, 174350, 174351, elaborat în vederea introducerii în intravilan a suprafeței de 55.959,0 care face parte din imobilul identificat cadastral cu nr. 174075; suprafeței de 520,90 mp care face parte din imobilul identificat cadastral cu nr. 174350 și suprafeței de 12.335,50 mp care face parte din imobilul identificat cadastral cu nr. 174351, pentru construire ansamblu cu funcțiuni mixte, persoană juridică”, se arată în documentele publicate.

Concret, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, italienii de la Italmob Construzioni Iasi SRL vor construi 18 blocuri cu 10 etaje, trei clădiri cu două etaje, un centru comercial cu un singur etaj, o biserică și un prăznicar. Accesul spre complex se va realiza pe strada Trei Fântâni și pe strada Grigore T. Popa.

„Principala cale de circulație rutieră din zonă este strada Trei Fântâni, care face legătura cu șoseaua Bucium și șoseaua Tomești. Ea are lățimea părții carosabile de minim 7.40 m (două benzi de câte 3,70 m ) fără trotuare. O altă cale de transport, în zonă, este strada Grigore T. Popa asfaltată”, se mai arată în documente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`