Prima pagină » Local » Ieșenii care furau materiale de construcții, puși la zid de judecători! Trei indivizi, condamnați în urma jafurilor comise – GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Ieșenii care furau materiale de construcții, puși la zid de judecători! Trei indivizi, condamnați în urma jafurilor comise – GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

16 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Nedelcu, în Local

Trei ieșeni acuzaţi că au furat materiale de construcții au fost pedepsiți ieri de judecători. Astfel, Costel Albu a fost condamnat la 6 ani de pușcărie, Ionuț Bătăușu a primit o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare, cu suspendare, Petronel Alicsandrescu – 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare, iar, pentru Mihai Aionițoaiei, procesul penal a încetat. Totul a ieșit la iveală după ce poliţiştii ieşeni au efectuat unele percheziţii domiciliare.

Trei ieșeni acuzaţi că ar fi sustras diferite materiale de construcții au fost pedepsiți ieri de judecători. Așadar, Costel Albu a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la 6 ani de pușcărie, pentru furt calificat în formă continuată (17 acte materiale), Ionuț Bătăușu a primit o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare, cu suspendare, iar Petronel Alicsandrescu – 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru complicitate la furt calificat în formă continuată. Pentru Mihai Aionițoaiei, procesul penal a încetat, pe motiv că a fost retrasă plângerea prealabilă.

Pe lângă pedepsele aplicate, cei 3 indivizi condamnați au fost obligați și la plata unor despăgubiri în valoare totală de 178.438 de lei.

Ieșeni, acuzați că furau materiale de construcții

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor 4 indivizi a început pe data de 9 iulie 2020. Procurorii ieșeni i-au trimis în judecată pe Costel Albu, Ionuț Bătăușu, Petronel Alicsandrescu și Mihai Aioniţoaiei după o serie de jafuri semnalate de mai multe părți vătămate. Pe data de 14 mai 2020, agenţii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei II de Poliţie Rurală Ciurea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în comunele Mogoşeşti şi Miroslava, într-un dosar penal privind furturi în formă continuată.

„În perioada februarie-aprilie 2020, 4 bărbaţi cu vârste între 23 şi 46 de ani ar fi pătruns pe timp de noapte, prin efracţie sau escaladare, în imobile cu destinaţie de locuinţe sau aflate în construcţie, precum şi într-un depozit cu materiale de construcţii, de unde ar fi furat mai multe bunuri (scule electrice, materiale de construcţii, centrale termice, obiecte sanitare etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 190.000 de lei”, au menționat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Ce au găsit anchetatorii ieșeni la percheziții

Cei de la IPJ Iaşi au adăugat că, în urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar cei 4 bărbaţi au fost duşi la audieri.

„Bărbaţii cercetaţi pentru comiterea faptelor amintite au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore. Aceştia au fost prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţii şi Brigăzii de Operaţiuni Speciale, iar la acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi”, au subliniat atunci oamenii legii.

Acum, ieșenii acuzați că ar fi sustras materiale de construcții au fost puși la zid de judecători.

Comentarii
  • Trebuie să fii șparlamentar/politician în administrația publică ca să nu faci pușcărie când furi.
    Fraierii ăștia din articol sunt dovada!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *