Prima pagină » Local » Ieșenii care fac renovări în apartamente au la dispoziție un nou serviciu public! Pentru aproape 200 de lei, deșeurile dispar ca prin minune

Ieșenii care fac renovări în apartamente au la dispoziție un nou serviciu public! Pentru aproape 200 de lei, deșeurile dispar ca prin minune

04 mart. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Proiectul „Super-Sac” de la Salubris SA a demarat în luna septembrie 2020, iar în luna octombrie 2020 a avut loc licitația pentru sacii cu o capacitate de trei metri cubi. Salubris SA a achiziționat o mașină specială pentru colectarea acestor saci de dimensiuni mari. În prezent, Salubris SA deține 1.000 de saci. Ieșenii vor putea achiziționa sacii începând cu 15 martie 2021

Ieșenii vor putea beneficia de un nou serviciu de colectare a deșeurilor provenite din lucrările de renovare a apartamentelor, dar și a mobilierului vechi. Salubris SA a achiziționat 1.000 de saci cu o capacitate de trei metri cubi, speciali pentru adunarea deșeurilor provenite din lucrările de renovare: mobilier vechi, moloz, uși și geamuri. Valoarea sacilor a fost de 10.000 de euro. Licitația pentru cumpărarea sacilor a fost câștigată de firma Rifcom Buzău. Pentru acești saci de dimensiuni foarte mari a fost achiziționată o mașină specială pentru ridicare și transportare. Mașina a costat 100 de mii de euro. Deșeurile adunate vor fi depozitate la Centrul Municipal de Colectare, de pe strada Grădinari 26.

„Sacoșa practică este soluția perfectă pentru proiectele mai mici, care nu necesită spațiul unui tomberon de dimensiuni mari, cum sunt renovările, reamenajările sau amenajări teritoriale. Noi am cumpărat sacii la prețul de 49 de lei fără TVA și îi avem în depozit. Mașina este pregătită, dar o mai folosim și la altceva. S-a făcut proba de ridicare și totul este pus la punct. Din 15 martie dăm drumul proiectului”, a declarat Cătălin Neculau, directorul general Salubris SA.

Costul serviciului este de 198 de lei

Ieșenii care doresc să beneficieze de acest serviciu plătesc doar valoarea sacului, de 198 de lei. Echipa de la Salubris SA se deplasează gratuit pentru ridicarea deșeurilor. Pentru a intra în posesia acestui sac, cetățenii fac o cerere telefonică, la numărul 0232/276244 sau online la adresa de e-mail office@salubris.ro, aceeași procedură este și pentru ridicarea deșeurilor. Sacul special are o înălțime de 80 de centimetri, 125 de centimetri lățime și 245 de centimetri lungime. Sacul este confecționat din rafie. Tot conținutul și sacul vor fi eliminate în momentul colectării. Sacii speciali vor fi transportați de la Centrul Municipal de Colectare Iași.

„În cazul ieșenilor care vor cumpăra sacul de la noi, în termen de trei zile lucrătoare de la programarea colectării, echipa Salubris se va deplasa pentru ridicare. Sacii trebuie să fie puși numai pe proprietatea privată, nu pe trotuare, străzi sau alte proprietăți publice. Sacoșa practică este prevăzută cu o gură de alimentare deschisă, fund plan, patru mânere de ridicare, rezistente la 4.000 de kg și conține o etichetă cu instrucțiuni de manipulare și depozitare. Cantitatea de deșeu care va încăpea în sac diferă în funcție de modul în care este umplut. Din motive de siguranță, sacoșa practică este un produs de unică folosință și nu poate fi folosită de mai multe ori”, a precizat Cătălin Neculau.

Deșeurile interzise și regulile de folosire ale sacului

În sacoșa practică, pentru colectarea deșeurilor provenite din renovări, este interzisă depozitarea deșeurilor menajere. Deșeuri provenite din șantiere precum podele, dulapuri, covoare, tencuială, beton și arbuști sunt acceptate. Deșeurile interzise sunt hârtie, plastic, sticlă, echipamente electrice, electronice, uleiuri, anvelope sau orice deșeu menajer. Înainte de umplerea sacului, ieșenii trebuie să se asigure că brațele galbene de unde se ridică sunt în afară. Regula de amplasare a sacului de dimensiuni mari este că trebuie să fie poziționat la cel puțin 1,5 metri de orice structură, gard, copaci, vehicule sau alte obiecte care pot îngreuna colectarea sau pot fi deteriorate în timpul colectării. Sacoșa practică nu trebuie așezată sub fire sau copaci. Autovehiculul special de colectare a acestui serviciu are nevoie de cel puțin 1 metru jumătate de distanță verticală pentru a putea funcționa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`