Prima pagină » Local » Ieșenii care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca trebuie să se programeze la cele 7 centre noi de vaccinare! Peste 65.000 de persoane au fost imunizate
Ieșenii care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca trebuie să se programeze la cele 7 centre noi de vaccinare! Peste 65.000 de persoane au fost imunizate

Ieșenii care doresc să se vaccineze cu AstraZeneca trebuie să se programeze la cele 7 centre noi de vaccinare! Peste 65.000 de persoane au fost imunizate

18 feb. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Local

Programarea online pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu AstraZeneca se poate face de către ieșenii care optează pentru unul dintre cele 7 centre noi deschise. De pe data de 15 februarie 2021 s-a început imunizarea cu cel de-al treilea ser aprobat în Uniunea Europeană după cel produs de Pfizer și de Moderna

Ieșenii care doresc să se programeze pentru imunizarea cu AstraZeneca o pot face prin înscrierea pe platforma online la unul dintre cele 8 fluxuri noi de vaccinare anti-COVID-19. La celelalte 19 puncte deschise de la începutul etapei a doua de vaccinare se administrează prima doză de Pfizer și rapelul, dar și prima doză de Moderna. De la debutul campaniei, de pe 27 decembrie 2020 și până pe 17 februarie 2021, s-au vaccinat 65.494 de ieșeni. Dintre aceștia, 38.886 au fost vaccinați cu prima doză și 26.608 cu cea de-a doua doză. Pe data de 16 februarie au fost vaccinate 2.284 de persoane, dintre care 828 au primit prima doză și 1.456 de persoane au primit a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 174 de reacții adverse ușoare.

Programarea online pentru vaccinarea cu AstraZeneca în județul Iași

Aplicația online pentru programarea la vaccinare a fost simplificată pentru persoanele din etapa a doua care doresc să se imunizeze. Odată accesată platforma, solicită o autentificare prin introducerea CNP-ului, urmată de introducerea codului unic trimis de sistem prin SMS. Dacă persoana are peste 65 de ani, sistemul o recunoaște, iar din evidența Casei Naționale de Asigurări de Sănătate sunt recunoscuți cei cu boli cronice sau dacă a fost introdusă în sistem de medicul de familie. Următorul pas prevede crearea profilului prin completarea datelor de identitate. Aici, persoanele cu boli cronice trebuie să selecteze și categoria de afecțiuni. După salvarea datelor poate începe procesul de programare prin alegerea centrului de vaccinare, a datei și a intervalului orar pentru administrarea primei doze, respectiv a rapelului. De asemenea, după parcurgerea tuturor pașilor, se poate vedea sumarul programării și este necesară acceptarea Declarației de conformitate a datelor.

„Momentan, vaccinul AstraZeneca se administrează în cele 8 fluxuri noi de vaccinare. Pe platforma online, ieșenii pot alege ziua pentru administrarea primei doze, dar și centrul de vaccinare, fiecare din motivele personale, fie că este mai aproape de domiciliu, fie mai aproape de locul muncii”, declară reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

Lista centrelor de vaccinare din județul Iași unde te poți programa pentru imunizarea cu AstraZeneca

De la sediul DSP Iași, au fost direcționate floacoanele de AstraZeneca către cele 7 centre noi de vaccinare deschise începând cu data de 15 februarie 2021.

Persoanele care au dorit să se vaccineze anti-COVID-19 cu serul produs de Oxford/AstraZeneca s-au programat pe platforma online la unul din centrele unde, pe 14 februarie 2021, s-au distribuit 1.490 de doze: Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași – 600 doze, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” Iași – 480 doze, Casa de Cultură Tg. Frumos (Centrul 2) – 60 doze, Centrul cultural „Cella Neamțu”, com. Ciurea – 100 doze, clădire cabinete medicale, sat Țibănești, com. Țibănești – 50 doze, clădire cabinete medicale, sat Vlădeni, com. Vlădeni: 50 doze, Clinica Almedra, șos. Valea Rediului, nr. 54, bloc C3, sat Rediu – 150 doze. În celelalte centre de vaccinare deschise de pe data de 18 ianuarie 2021, în luna februarie s-a administrat prima doză de Moderna și s-a efectuat rapelul cu Pfizer.

Modalitățile de programare online pentru vaccinarea anti-COVID-19

Adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice pot opta pentru una dintre modalitățile de înscriere pentru vaccinare: electronic, direct în platforma națională programare.vaccinare-covid.gov.ro, acolo unde o persoană poate fi programată și de către un membru din familie sau de un apropiat de încredere care are acces la datele de identitate, prin intermediul medicului de familie sau a direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor. La final se poate vizualiza programarea și se poate descărca recipisa, care conține datele de prezentare în centrul de vaccinare atât pentru prima doză, cât și pentru rapel. De altfel, platforma permite și identificarea sau anularea programărilor realizate. Nu în ultimul rând, pentru programare s-a pus la dispoziția persoanelor și numărul unic de Call Center: 021.414.44.25. Astfel, primul pas pentru programarea informatică în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro prevede exclusiv crearea unui cont pe această platformă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *