Prima pagină » Local » Ieșenii care doresc să obțină permisul auto vor da examenul mai devreme! Examinatorii din București vor fi detașați la Iași, pentru proba practică

Ieșenii care doresc să obțină permisul auto vor da examenul mai devreme! Examinatorii din București vor fi detașați la Iași, pentru proba practică

16 iul. 2022, 02:10, 6 ,
în Local

Ieșenii care își doresc să obțină permisul auto au șansa să-și vadă visul împlinit mult mai repede, deoarece, în perioada 16–17 iulie 2022 și 6–7 august 2022, 11 examinatori din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor București vor fi detașați la Iași și îi vor ajuta pe examinatorii ieșeni.

În momentul de față, la nivelul județului Iași, pe lista examinatorilor activi se numără: Ștefan Grecu, șef Serviciu Public Comunitar Regim de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași, Bogdan Luca, Ciprian Ciobanu, Bogdan Ouatu, Andrei Hîncu, Sebastian Ichim, Cătălin Diaconu, Andrei Frij, Ștefan Burlacu, Valentin Stan, Robert Benchea, Marian Popa, Alina Florintina Andreescu, Marius Ghercă și Dragoș Pricop.

Examinatori din București vor fi detașați la Iași, în perioada 16–17 iulie 2022 și 6–7 august 2022

În perioada 16–17 iulie 2022 și 6–7 august 2022, în Iași, va fi prezentă o comisie de examinare formată din cei 11 examinatori din București și câțiva examinatori din Iași. Examinatorii din București îi vor ajuta pe cei ieșeni, astfel încât să se poată reduce din timpii mari de așteptare până la susținerea traseului.

Astfel, în ziua de 16 iulie 2022, vor fi programați cursanții ce ar fi trebuit să susțină traseul în zilele de 1 noiembrie 2022 și 4 noiembrie 2022. Pe 17 iulie 2022, vor fi examinați candidații programați, inițial, în zilele de 2 noiembrie 2022 și 5 noiembrie 2022. În ziua de 6 august 2022, vor fi examinați cursanții care au fost programați, inițial, să susțină traseul în datele de 26 octombrie 2022 și 31 octombrie 2022, urmând ca în ziua de 7 august 2022 să susțină traseul candidații programați, inițial, în zilele de 25 octombrie 2022 și  28 octombrie 2022.

„Este vorba despre două weekenduri, cel de acum (n.r. – 16–17 iulie 2022) și un weekend din august. Timpii de așteptare erau destul de mari și am primit ajutorul colegilor de la București, în primă fază, pentru aceste două weekenduri, vom vedea cum vom proceda pe viitor. Pentru Pașcani, o să comunic ulterior, momentan, din motive organizatorice, aceste reprogramări vor fi efectuate doar pentru municipiul Iași, dar nu abandonăm municipiul Pașcani. În perioada următoare, o să comunic cum va sta situația și în cazul cursanților din Pașcani. Nu este nimic deosebit, ne dorim doar ca în aceste zile să examinăm mai mulți cursanți”, a declarat Inspector Principal de Poliție Ștefan Grecu, șef Serviciu Public Comunitar Regim de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași.

Candidații vor fi reprogramați, din oficiu, fără a fi necesară prezența la ghișeu.

Din cauza numărului mic de examinatori, ieșenii așteptă în jur de 4 luni până să dea traseul

În prezent, ieșenii care își doresc să obțină permisul auto sunt nevoiți să aștepte luni bune până să fie programați la traseu. Situația aceasta este generată de numărul mic de examinatori. Cursanții se plâng de timpul mare de așteptare,  ieșenii care își doresc să obțină permisul auto, după ce au promovat sala, trebuind să aștepte câte 4-5 luni, până să fie programați la traseu.

Oana Matei, o ieșeancă care a dat sala în data de 7 iunie 2022, are programare pentru traseu în data de 17 octombrie 2022.  Astfel, ieșenii care iau sala din prima au șansa să susțină de 2 ori proba practică a examenului auto. În schimb, cei care nu promovează sala din prima nu reușesc să dea proba traseului decât o singură dată. Cei care nu reușesc să promoveze examenul auto, în decurs de un an de la terminarea ultimei ședințe de condus, din totalul de cele 15, sunt nevoiți să reia școala, să aștepte, din nou, luni bune până să susțină sala, iar apoi încă 4-5 luni până să dea traseul.

Timpii mari de așteptare îi fac pe ieșeni să-și facă mutație în județele Botoșani sau Vaslui, unde timpul de așteptare este la jumătate. De aceea, pentru a reduce timpii de examinare, în perioada 16–17 iulie 2022 și 6–7 august 2022, 11 examinatori din București vor fi detașați la Iași.

Comentarii
  • Era și timpul

  • „E pă invidie” cînd au „banghit” ăi din capitala ce de-a „lovele” adună meltenii din povance,au venit ca muştele la merde !

  • Transport, hrană, cazare la atâția ofițeri se justifică…??? în condițiile în care puteau plăti ore suplimentare sau să mărească schema de personal la cei din Iași

  • va rog vreau si eu dar a expirat scoala
    la citeva zike

    n am reusit sa dau decat 1 data

  • Sfanta Paraschiva sa va ajute mereu!
    Abia dau sala ca reiau scoala nu am luat traseul la parcare
    ma rog sa fiti tot voii d lor

  • au adrese tipii aatia sexi cu ochi albastri
    cum sa dau de astia daca abia dau sala
    pot sa vin ca martor please

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`