Prima pagină » Local » Ieșenii au preferat, de 8 Martie, mărțișoarele handmade. Acestea au fost cele mai vândute  – FOTO

Ieșenii au preferat, de 8 Martie, mărțișoarele handmade. Acestea au fost cele mai vândute  – FOTO

09 mart. 2023, 02:00,
Stefana ȘOVEA în Local

Ieri, 8 martie, într-un centru comercial, zeci de persoane și-au expus creațiile. Mărțișoarele handmade sunt alegerea multor persoane în ziua de azi, chiar devenind „artă” pentru unii. Un bărbat care vinde produse realizate de soția lui ne-a povestit că aceste mărțișoare au fost cele mai căutate

În prima săptămână a lunii martie, ieșenii au căutat să-și surprindă oamenii dragi și au ales mărțișoarele handmade. Pe mesele comercianților din fiecare colț al orașului s-au găsit bijuterii pictate manual, broșe cu pietre semiprețioase ori din ceramică, bijuterii din lemn, mărțișoare brodate și aranjamente florale. Ovidiu este un bărbat care a vândut produsele realizate de soția lui din materiale naturale.

„Majoritatea clienților preferă produsele din materiale naturale, iar în ziua de astăzi pot spune că a devenit un trend acest lucru. Produsele sunt realizate în totalitate de către soția mea, care are un atelier unde își dezvoltă creativitatea pe zi ce trece” a povestit Ovidiu Anghel, comerciant de produse handmade.

Mărțișoarele handmade, făcute din dragoste pentru artă

Otilia Iutiș este profesoară de arte plastice, pictoriță și artistă creatoare de bijuterii unicat, iar această pasiune și-a descoperit-o în urmă cu foarte mulți ani. Prețurile pentru astfel de produse încep de la 6 lei, dar pot ajunge până la 290 de lei, în funcție de complexitatea lucrării.

„Pot spune că sunt apreciate produsele handmade de către clienți, fluxul de oameni este unul moderat, în zilele obișnuite, niște creșteri semnificative se observă cu o zi înainte de zilele mai importante, cum ar fi 1 sau 8 martie. Realizez produse handmade de mai bine de 10 ani. Fac asta mai mult ca hobby, pentru că am și jobul de profesor de arte  plastice”, a declarat Otilia Iutiș, comerciant de produse handmade și profesoară de arte plastice.

Cristina Maria este o altă tânără care vinde produse realizate de către ea, dar și de ceilalți membri ai familiei sale. Aceasta a mărturisit că pasiunea lor pentru creații întrece orice limită, motiv pentru care își alocă mult timp pentru a bucura clienții.

„Este o afacere de familie, deoarece lucrăm cu toții și apoi le vindem. A ajuns să ne cunoască multă lume și să ne caute, pentru că de aproximativ 5 ani facem același lucru și suntem cumva printre cei mai diferiți de pe piață, lucrând după un anumit tipar”, a spus Cristina Maria.

Care a fost cel mai căutat mărțișor de 8 Martie

În acest an, mărțișoarele lucrate manual au furat ochii trecătorilor. Printre cele mai vândute se numără lucrările cu flori de primăvară, care au un preț cuprins între 15 și 300 de lei. Un tânăr din Iași, în vârstă de 23 de ani, a ales să-și surprindă iubita cu un mărțișor în formă de inimă, care a costat 245 de lei.

„Iubita mea nu are un preț, iar ea merită orice. Nu consider că acest mărțișor a costat mult, fiindcă este unul deosebit, care pe ea o caracterizează perfect. Sper să-i placă. Cu siguranță, surprizele vor continua”, a precizat Alex Lupașcu, un client dintr-un centru comercial din Iași.

Mărțișoarele handmade sunt dedicate sezonului de primăvară, fiind la mare căutare și după data de 8 martie, fiindcă se pot asorta în diferite combinații de haine. Acestea au început să fie căutate din ce în ce mai mult, iar ieșenii sunt dispuși să plătească și peste 300 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *