Prima pagină » Economic Local » Ieșenii au plătit și 2.200 de lei pentru un sejur de lux în noaptea de Revelion, în oraș. „S-au vândut în 10 zile”

Ieșenii au plătit și 2.200 de lei pentru un sejur de lux în noaptea de Revelion, în oraș. „S-au vândut în 10 zile”

17 nov. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Chiar dacă mai este o lună și jumătate până la Revelion, hotelurile și restaurantele de lux din Iași se pregătesc să primească clienții ce petrec noaptea dintre ani în oraș. Ieșenii au plătit între 590 și 2.200 de lei

Hotelurile și restaurantele din Iași sunt ocupate aproape la capacitate maximă pentru petrecerea de Revelion. Pachetele pentru petrecerile de Revelion sau Crăciun s-au vândut la scurt timp după ce au fost scoase la vânzare.

„La 10 zile de la lansarea pachetelor, undeva la începutul lunii octombrie, le-am dat pe toate pentru Revelion. Cerința a fost mai mare decât oferta noastră. Oaspeții s-au simțit foarte bine în anii trecuți, au urmărit când am lansat pachetele pentru sărbători și le-au achiziționat. Pachetele cu cazare s-au vândut foarte repede, ceea ce arată că oamenii sunt doritori să petreacă. Pachetele scoase cu early booking au costat 2.000 de lei, cu două nopți de cazare, pentru servicii de 4 stele.

Pentru servicii de 5 stele, prețul a fost de 2.200 de lei. Mai avem locuri disponibile pentru Revelion și Crăciun. Prețul pentru biletul de Revelion este de 750 de lei de persoană, iar pentru Crăciun, 650 de lei. Mai avem disponibile biletele pentru copii, 160 de lei de Crăciun și 240 de Revelion. Noi o avem pe Diana Matei de Crăciun și de Revelion, un DJ. Am observat că de Revelion clienții vor să petreacă cu un DJ.

Anul acesta, creșterea pentru biletele de Revelion sau Crăciun este de 15 la sută”, susține Simona Cojocaru, manager general al Hotelului Pleiada.

Clienții petrec Revelionul în restaurantele și hotelurile de lux din Iași

Cei care aleg restaurantele și hotelurile din centrul Iașului plătesc de la 590 de lei până la 2.870 de lei.

„La restaurantul «Panoramic», lista se cam încheie. Mai avem restaurantele «Unirea» și «Cuza», unde va fi petrecere românească. În sala «Cuza», prețul pentru Revelion este 690 de lei de persoană, în restaurantul «Unirea», 590 de lei de persoană, iar la «Panoramic», 890 de lei de persoană. Avem și oferte pentru cele trei săli, cu 3 nopți de cazare, de pe 30 decembrie până pe 2 ianuarie 2023, parcare pe perioada sejurului, voucher de 100 de lei pe cameră, pentru servicii de masă, acces gratuit la centrul SPA. Prețurile sunt cuprinse între 1.790 de lei, cameră single, și 2.870 de lei, cameră dublă”, susține Dorin Bârgăoanu, director comercial al hotelului Unirea.

Anul trecut, hotelurile și restaurantele din Iași au fost ocupate la capacitate maximă de Revelion.

Ramona Crețu: „Ne așteptăm să avem undeva la 170-180 de persoane”

Sute de persoane vor petrece Revelionul la Hotel Unirea. Clienții din toată țara se pregătesc să vină la Iași pentru o petrecere de neuitat.

„Avem deja invitați înscriși la petrecere. Pentru prima dată am făcut un pachet în colaborare cu Motel Bucium. Astfel, cei care își aleg un anumit tip de pachet beneficiază de cina la Motel Bucium pe data 1 ianuarie 2023. Costurile sunt cuprinse între 600 de lei pentru noaptea de Revelion. Pentru pachetul de 3 nopți, cu cina de bun venit de pe 30 decembrie 2022, masa de Revelion și masa de 1 ianuarie 2023, pachetul costă 1.950 de lei de persoană. Ne așteptăm să avem undeva la 170-180 de persoane”, susține Ramona Crețu, director al Hotelului Traian.

De Revelion, petrecerile tradiționale sunt preferatele clienților

Cei care vor o petrecere tradițional românească au la dispoziție 3 săli în Copou, la restaurantul „La Castel”. O parte din oferte s-au vândut deja.

„Am scos deja ofertele pe piață și s-au dat mare parte din pachetele noastre. Însă, cum românii se lasă și pe ultima sută de metri, cumpără în luna decembrie pachetele pentru Revelion. Anul acesta avem o formație, Mirel Manea Band, foarte cunoscută și apreciată. Revelionul îl facem în 3 săli, iar prețul diferă în funcție de acestea. Pachetele sunt undeva între 600 și 800 de lei de persoană.

Cele pentru sălile unde va fi DJ-ul vor costa 600 de lei, iar în cea cu formația, 800 de lei. Am mărit prețurile față de anul trecut pentru că s-au scumpit toate, utilitățile, produsele, mâncarea. Avem 4 feluri de mâncare în noaptea de Revelion, băutura este inclusă, totul este organizat pentru ca cei care petrec Revelionul cu noi să fie mulțumiți”, susține Costantin Rădeanu, patronul restaurantului „La Castel”.

În urmă cu doi ani, ieșenii au petrecut Revelionul în condiții de pandemie.

Petrecerea de Revelion este mai scumpă anul acesta

Reprezentanții restaurantului „City View”, unul dintre restaurantele de lux din Iași, unde gătește chef Alexandru Comerzan, câștigător al emisiunii „Chefi la Cuțite”, nu vor organiza petrecerea de Revelion din cauza scumpirilor.

„Din cauza măririlor de prețuri, fie scazi calitatea, pentru a menține prețuri accesibile, fie lași prețul biletului la 800-900 de lei, dar ai și calitate, ceea ce este cam mult pentru clienții din Iași. Ne dorim să păstrăm calitatea și de aceea nu am mai făcut petrecerea de Revelion. În schimb, clienții pot să vină în weekend să asculte muzică live, să cheltuie cât le permite bugetul și să fie mai relaxați”, susține Anca Suciu, fondatorul restaurantului „City View”.

Pe de altă parte, cei care vor să afle mai multe informații despre petrecerile de Revelion din acest an le pot solicita de la fiecare locație în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *