Prima pagină » Economic Local » Ieșenii au noi șanse să se angajeze: Se caută atât persoane cu studii superioare, cât și muncitori necalificați

Ieșenii au noi șanse să se angajeze: Se caută atât persoane cu studii superioare, cât și muncitori necalificați

28 apr. 2022, 02:04,
în Economic Local

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Iași, în perioada 27 aprilie 2022 – 4 mai 2022. Dintre acestea, 69 sunt dedicate persoanelor cu studii superioare, iar 657 ieșenilor cu studii medii.  Persoanele cu studii superioare au la dispoziție mai multe locuri de muncă în IT, iar la polul opus, ieșenii cu studii generale sau medii, au șanse să se angajeze în confecții, construcții, industrie sau servicii.

Numărul locurilor de muncă vacante în Iași a început să crească ușor în ultimele luni. Astfel, dacă la începutul anului 2022, erau vacante doar 418 locuri de muncă, în perioada 27 aprilie 2022-4 mai 2022, numărul posturilor libere aproape că s-a dublat. De asemenea, se observă că, în continuarea, firmele ieșene au mai mare nevoie de angajați cu studii medii și mai puțini angajați cu studii superioare.

 o imagine cu mai multi ferari betonisti

Ieșenii cu studii generale sau medii, au șanse să se angajeze în confecții, construcții, industrie sau servicii

Ieșenii au mari șanse să se angajeze în construcții, domeniu în care sunt disponibile 310 locuri de muncă

 o imagine cu o barbat care monteaza un peret de gips carton

Ieșenii pot să-și găsească de muncă și în cadrul firmei ELMAR SRL, care angajează fierar betonist, instalator apă canal, instalator centrală pe gaze, instalator instalații tehnico-sanitare și gaze, izolator termic, mașinist pe mașini pentru terasamente, montator placaje interioare și exterioare

Pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a fost publicată o nouă lista cu locurile de muncă disponibile în intervalul 27 aprilie 2022- 4 mai 2002. În această perioadă sunt disponibile 726 de locuri de muncă, 69 pentru persoanele cu studii superioare și 657 pentru cele cu studii medii.

Cele mai multe locuri de muncă sunt destinate persoanelor care doresc să muncească în construcții. În acest domeniu se caută 310 muncitori, fiind nevoie atât de personal calificat, cât și de muncitori necalificați. În sectorul serviciilor, din care comerț, hoteluri și restaurante, dar și în alte activități conexe, se caută să se angajeze 275 de persoane. Cât privește sectorul industrial, sunt disponibile 80 de locuri vacante, în timp ce în confecții se caută 57 de muncitori.

Prima Construct A.G. SRL dorește să angajeze 2 sudori, un dulgher, 2 lăcătuși, 2 fierari betoniști și  2 ingineri CCIA. Toți cei care doresc să ocupe aceste posturi trebuie să aibă experiență în domeniu. De asemenea, această firmă de construcții are disponibile și 2 locuri pentru muncitori necalificați.  Ieșenii pot să-și găsească de muncă și în cadrul firmei Elmar SRL, care angajează fierar betonist, instalator apă canal, instalator centrală pe gaze, instalator instalații tehnico-sanitare și gaze, izolator termic, mașinist pe mașini pentru terasamente, montator placaje interioare și exterioare, mozaicar, montator pereți și plafoane din gips carton, parchetar, pavator și muncitori necalificați.

o imagine cu o persoana care arhiveaza niste dosare

În următoarea perioadă, Flamarion SRL dorește să angajeze un arhivist

Pentru ieșenii cu studii superioare, AJOFM Iași a făcut cunoscute 69 de locuri de muncă

o persoana care lucreaza pe un laptop

Persoanele cu studii superioare au la dispoziție mai multe locuri de muncă în IT

Pentru persoanele cu studii superioare sunt puse la dispoziție, până pe 4 mai 2022, 69 de locuri de muncă. Acestea se pot angaja pe posturi precum specialist IT, proiectant sisteme de securitate, programator, operator procesare text și imagine, manager proiect, manager marketing, inginer instalații, inginer mecanic, inginer energetician, inginer constructor, inginer confecții, economist și arhivist.

HCL Tehnologies Romania SRL angajează programator, specialist IT și operator procesare text și imagine. Stefan Security SRL are disponibil un post de proiectant sisteme de securitate și tehnician pentru sisteme de detecție, supraveghere video și control acces. În următoarea perioadă, Flamarion SRL dorește să angajeze un arhivist. Persoanele care doresc să ocupe acest post trebuie să aibă studii superioare, experiența nu este necesară. Arhivist dorește să angajeze și firma Tyaly Srl. Termo-Service SA are vacant un post de economist.

Doritorii trebuie să aibă studii superioare în domeniu și 3 ani de vechime pe un post similar. În lista publicată de către AJOFM Iași apar și 2 posturi de manager, unul în cadrul Old School Cleaning SRL, iar celălalt la Katty Fashion SRL. Pentru a avea șansa să fie angajați în cadrul Katty Fashion SRL, doritorii trebuie să fi absolvit studiile superioare în anul 2021 sau să aibă peste 45 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *