Prima pagină » Local » Ieșenii au luat cu asalt ștrandul municipal și celebra plajă Purcica. Ieri, în primele ore ale dimineții, peste 500 de ieșeni erau la plajă – FOTO

Ieșenii au luat cu asalt ștrandul municipal și celebra plajă Purcica. Ieri, în primele ore ale dimineții, peste 500 de ieșeni erau la plajă – FOTO

04 aug. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Local

În aceste zile toride de vară, ieșenii iau cu asalt Ștrandul Municipal Iași și plaja Purcica. Pe toată perioada verii, mii de persoane frecventează cele două baze de agrement contra unei sume de 11, respectiv 8 lei

La Ștrandul Municipal Iași, oamenii merg să se răcorească în piscină, însă, la plaja Purcica, cele mai multe persoane merg pentru a obține un bronz natural și pentru apa sulfuroasă și nămol.

Ștrandul Municipal Iași și plaja Purcica sunt luate cu asalt de ieșeni

o poză cu plaja Nicolina

În data de 3 iulie 2023, până la ora 12 erau deja aproximativ de 100 de persoane la plaja Purcica

Temperaturile crescute din ultimele zile au umplut piscinele din Iași. Ștrandul Municipal Iași și plaja Purcica devin un refugiu plin de veselie și voie bună pentru cei care își doresc să se relaxeze. Ieri, 3 iulie 2023, la Ștrandul Municipal Iași, până la ora 12.00 erau peste 350 de persoane prezente.

Intrarea se face achitând un bilet de 11 lei, în timp ce copiii sub 7 ani și pensionarii trebuie să plătească doar 3 lei. Adulții care doresc să achiziționeze abonamente ce includ 10 intrări vor achita 88 de lei.

Revoluționarii, veteranii, văduvele în război, deținuții politici și persoanele cu gradul I de invaliditate au acces gratuit, iar umbrelele și șezlongurile pot fi închiriate cu 5 lei pe zi. Pentru această categorie de persoane se aplică același lucru și la plaja Purcica, iar tariful la nămol este de 2 lei.

În ceea ce privește abonamentele pentru copiii sub 7 ani și pensionari, acestea au o valoare de 24 de lei. Pentru închirierea umbrelelor și a șezlongurilor se achită 5 lei pe zi pentru fiecare. Programul de funcționare este de la ora 8:00 până la ora 20:00, iar curățenia începe la ora patru dimineața.

Prosop lângă prosop la Plaja Nicolina

o poză cu prețurile de la ștrandul municipal iași

În data de 3 iulie 2023, la Ștrandul Municipal Iași, până la ora 12 deja erau aproximativ 350 de persoane prezente

Și Plaja Nicolina, cunoscută sub numele de Purcica, este destul de căutată de ieșeni în timpul verii. Ieri, 3 iulie 2023, până la ora 12.00 erau deja peste 100 de persoane care au venit să obțină un bronz natural și să se bucure de tratamentul cu apă sulfuroasă sau nămol. La Ștrandul Municipal Iași, media de vârstă a persoanelor care trec pragul este de 14-30 de ani, pe când la plaja Purcica este de 30-60 de ani. Majoritatea persoanelor intră pe bază de abonament, fiind mai convenabil.

Aici, biletul de intrare costă 8 lei, copiii cu vârsta sub 7 ani beneficiind de gratuitate. Pensionarii care au o pensie sub 1.500 de lei pot opta pentru un abonament cu 10 intrări la prețul de 11 lei.

În urmă cu trei săptămâni, plaja Purica a fost închisă, iar ieșenii au fost evacuați din motivul spargerii unei conducte subterane care a dus la surparea nisipului și scufundarea ușoară a zonei. Aceasta a fost închisă timp de două zile, iar conducta de scurgere a fost schimbată.

Băile Purcica reprezintă una dintre atracțiile Iașiului, cu precădere în sezonul cald. Administrarea plajei Purcica și a Ștrandului Municipal Iași este făcută de Primăria Municipiului Iași.

Comentarii
  • Medicii de la IRO isi freaca palmele: vor veni si mai multi clienti cu cancer de piele. In locul Primariei, as solicita IRO sa cotizeze la intretinerea plajei, data fiind sursa sigura de pacienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *