Prima pagină » Local » Ieșenii au luat cu asalt magazinele, iar aparatele de aer condiționat sunt la mare căutare: ”se vând ca pâinea caldă”

Ieșenii au luat cu asalt magazinele, iar aparatele de aer condiționat sunt la mare căutare: ”se vând ca pâinea caldă”

30 iun. 2022, 11:52, 3 ,
Elena APOSTOL în Local

Aparatele de aer condiționat sunt la mare căutare. Din cauza temperaturilor crescute, ieșenii au luat cu asalt magazinele pentru a-și achiziționa sisteme de aer condiționat. Vânzările au crescut considerabil la aceste articole deoarece oamenii nu mai găsesc alte alternative pentru zilele călduroase

Vânzările la aparatele de aer condiționat au crescut de când temperaturile sunt ridicate, ieșenii au luat cu asalt magazinele de profil. Multe persoane caută alternative pentru a trece mai ușor peste perioada în care temperaturile sunt crescute. Magazinele oferă clienților o gamă variată de produse cu prețuri ce încep de la 1.700 lei și ajung până la 3.000 de lei.

Aparatele de aer condiționat sunt vândute până la epuizarea stocului

Zilele călduroase au venit cu creșteri în vânzări la magazinele care comercializează aparate de aer condiționat. Ieșenii caută să își achiziționeze sisteme de aer condiționat cât mai bune,  dar în final prețul este cel care face diferența. Concret, ieșenii aleg produsele mai ieftine:

”Vara a început cu o creștere considerabilă în vânzări deoarece ieșenii achiziționează aparate de aer condiționat în această perioadă. De la începutul lui iunie au început să fie vândute mai bine. Oamenii caută produse ieftine și bune ceea ce nu prea se mai găsește deoarece cele mai ieftine produse sunt vândute ca pâinea caldă. Aparatele de aer condiționat care sunt accesibile ca preț și răcesc o suprafață destul de mare se epuizează stocul repede. Avem diverse aparate de aer condiționat. În funcție de performanță și brand, prețurile variază. De exemplu, aparatelele de la Vortex, Beko Midea și Star-light au prețuri cuprinse între de 1.700 de lei și 2.200 de lei. Aparatele menționate au capacitate de la 9.000 la 12.000 BTU și pot fi folosite pentru spații de până la 30 metri. Pentru o suprafață mai mare este automat necesar să fie folosit un aparat cu capacitate mai mare. La noi în magazin se găsesc aparate care pot costa și 2.800 de lei, dar acestea sunt produse de LG și raportul calitate preț este mai bun.  Oamenii caută alternative mai ieftine. , a spus Gabriel Grigoraș director magazin Media Galaxy.

În edițiile anterioare ale cotidianului BZI au fost publicate detalii despre cum se folosește corect aparatul de aer condiționat. 

Codurile de caniculă îi sperie pe ieșenii care se grăbesc să își cumpere aparate de aer condiționat

Ultimele coduri de caniculă emise de ANM par să îi sperie pe ieșenii care se grăbesc să își cumpere aparate de aer condiționat. Este bine de menționat faptul că în ultimele zile au fost emise numeroase coduri portocalii sau chiar roșii pentru o bună parte din țară. De exemplu, la Iași, autoritățile au emis un cod portocaliu de caniculă valabil până pe 1 iulie.

”De ceva vreme oamenii caută aparatele de aer condiționat. Sunt persoane care caută să fie produse ieftine și bune, dar sunt și clienți care își doresc produse de calitate. Este o gamă variată de unde se poate alege iar prețurile pornesc de la 1.600 de lei și ajung la 3.000 de lei. Sunt prețuri diferite în funcție de câți BTU are aparatul și suprafața pe care o răcește”, a spus Cosmin Nechita reprezentant vânzări magazin Altex Iași.

Așadar aparatele de aer condiționat au prețuri cuprinse între 1.600 lei și ajung până la 3.000 de lei. Acestea fiind aparate ce pot fi folosite pentru încăperi ce au 20 – 40 de metri. În edițiile anterioare ale cotidianului a fost publicat motivul pentru care este important să fie dezinfectat aparatul de aer condiționat.

Cele mai vândute aparate de aer condiționat sunt cele de la Beko și Vortex

Sistemele de aer condiționat de la Vortex, Beko pot fi folosite pentru spații de 30 metri, iar pentru suprafețe mai mari este necesar să fie achiziționate aparate cu o putere mai mare.

”Clienții achiziționează aparate de la Midea, Vortex, Beko, Feroli, Star-light deoarece acestea sunt mai accesibile ca preț. Aparatele menționate pot fi folosite pentru suprafața de 30 sau chiar 40 de metri. Pentru o suprafață mai mare este recomandat clienților să achiziționeze sisteme din gamele: LG, Panasonic, York, Daikin. Aceste produse au mai mulți BTU, adică pot răci o suprafață mai mare”, spune un alt reprezentat în vânzări. În final amintim că ieșenii au luat cu asalt magazinele, iar aparatele de aer condiționat sunt la mare căutare.

 

Comentarii
  • Deci nu conteaza pretul energiei electrice si cum se produce.

  • Nu va zgarciti la bani cand este vorba de A.C. Cele care nu sunt in top 5 la brand ma refer, va vor costa la fel cat unul de firma( Panasonic,L.G. , Bosch, etc.) De ce ? Doar un motiv: multe nu mai pot fi reparate, iar demontatul si reurul la magazin va costa 300/400 roni. 12000 btu va ajung pt. 30mp.

  • da, dar niciunul nu si-a luat variator de tensiune. la cat de des intrerup astia pe zi curentul de la Delgaz Electrictate din cauza volumului mare de consum al abonatilor casnici, ramai in pgaguba intr-o saptamana si bun de rate in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *