Ieșenii au luat cu asalt cabinetele și clinicile dentare: Ce prețuri se practică la nivelul orașului Iași?

03 mai 2022, 02:05
Codruța Șoroagă, în Local

Odată cu scăderea numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 și ridicare restricțiilor, ieșenii se prezintă în număr tot mai mare în cabinetele medicilor dentiști. Un factor important care a determinat creșterea adresabilității este și renunțarea la mască. Astfel, tot mai multe persoane își doresc să aibă un zâmbet sănătos și strălucitor. În clinicile dentare din Iași, prețul unei consultații variază între 100 și 150 de lei. Prețul unui pachet care cuprinde detartraj ultrasonic, periaj profesional și air flow îi costă pe pacienți în jur de 300 de lei. Unele dintre mai costisitoare servicii stomatologice sunt implanturile dentare. În acest sens, prețul diferă în funcție de materialul utilizat.

În timpul restricțiilor impuse de pandemia COVID-19,  foarte mulți pacienți au fost reticienți în ceea ce privește vizitele la medicul dentist. Cu toate că dentiștii au părut extrem de expuși la infectarea cu SARS-CoV-2, doar o mică parte dintre ei s-au îmbolnăvit. În ciuda contactului apropiat dintre medic și pacient, dentiștii se protejează în permanență purtând mănuși, măști sau viziere, deoarece în cabinete se pot prezenta și pacienți cu HIV, SIDA, hepatită sau alte boli infecțioase.

 

 un pacient caruia i se face un periaj profesional

Un periaj profesional îi costă pe ieșeni 100 de lei, în cadrul Clinicii Dentare Esthetics

În cadrul Clinicilor Dentesse, copiii beneficiază de ședințe de acomodare, consiliere și educație, în mod gratuit

 o imagine cu doi medici dentisti si un pacient in cadrul clinicii dentesse

În cadrul Clinicilor Dentare Dentesse majoritatea serviciilor au același preț ca și în perioada pandemiei

Având în vedere valul de scumpiri din toate sectoarele economice și prețul serviciilor stomatologice a crescut ușor în ultima vreme. În cadrul Clinicilor Dentesse, prețurile au crescut doar pentru serviciile pentru care se utilizează materiale din străinătate.  În rest, spre bucuria pacienților, tarifele s-au menținut aceleași.

“În contextul economic şi social dificil pe plan intern şi global, pe fondul unei inflații în creștere, prețurile anumitor materiale stomatologice din import cu care lucram în clinicile Dentesse au crescut, iar, automat, s-au modificat și tarifele serviciilor care depind de aceste materiale. Însă majoritatea serviciilor au același preț ca și în perioada pandemiei. Printre serviciile cel mai des solicitate de pacienții noștri se numără implanturile dentare.  Prețul unui implant dentar pornește de la 1995 lei.  În cazul tratamentelor laser, pe care pacienții noștri le apreciază atât de mult în ultima perioadă, prețurile încep de la 100 de lei. Coroanele dentare din zirconiu, un material 100% biocompatibil și un aspect identic cu al dinților naturali, costă doar 1100 de lei.

Tarifele pentru tratamentele dentare la copii nu au suferit modificări în ultima perioadă, iar ședințele de acomodare, consiliere și educație în ceea ce privește igiena dentară sunt oferite gratuit tuturor pacienților Dentesse Kids & Teens”, au declarat surse din cadrul Clinicilor Dentesse.

 o imagine cu Clinica dr. Acatrinei

Clinica Doctor Acatrinei este una dintre cele mai dotate clinici dentare din zona Moldovei și oferă pacienților o gamă variată de servicii stomatologice

Cât plătesc pacienții pentru un implant în clinicile dentare din Iași?

clinica dentara esthetics

În momentul de față, Esthetics numără la nivelul orașului Iași 2 locații, cu 10 săli de tratament

Clinica Doctor Acatrinei este una dintre cele mai dotate clinici dentare din zona Moldovei și oferă pacienților o gamă variată de servicii stomatologice. O consultație în cadrul Clinicii Doctor Acatrinei costă 100 de lei, iar o consultație de specialitate 150 de lei. O ședință completă de igienizare AquaCare îi costă pe pacienți 350 de lei, în timp ce un detartraj ultrasonic și un periaj profesional costă 250 de lei. În ceea ce privește serviciile de estetică și protetică dentară, o coroană metalo-ceramică îi costă pe pacienți 650 de lei, iar o coroană de zirconiu integral costă 900 de lei. Ieșenii care își doresc coroană de zirconiu cu fațete din ceramică trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 1200 de lei, în timp ce o coroană ceramică pe suport de zirconiu costă 1350 de lei. Cea mai costisitoare este corona ceramică presată E-MAX, care îi costă pe pacienți 1500 de lei.

Brand-ul Esthetics are o istorie de peste 15 ani și oferă ieșenilor o opțiune privată și modernă pentru urgențe stomatologice. În momentul de față, Esthetics numără la nivelul orașului Iași 2 locații, cu 10 săli de tratament. Clinicile Dentare Estetics oferă de la servicii de chirurgie dento-alveolară, endodonție, paradontologie, pedodonție, protetică dentară la ortodonție.

În cadrul Clinicii Dentare Esthetics o consultație cu plan de tratament, sau o consultație la medicul specialist costă 150 de lei. Un detartraj ultrasonic+periaj profesional+air flow îi costă pe pacienți 300 de lei, în timp ce prețul pentru un detartraj ultrasonic este de 200 de lei. Un periaj profesional îi costă pe ieșeni 100 de lei.  Ieșenii pot să se adreseze Clinicii Dentare Esthetics și pentru implanturi dentare. În acest sens, o coroană metalo-ceramică costă 680 de lei, o coroană integral zirconiu costă 900 de lei, o coroană ceramică pe suport de zirconiu 1100 de lei, iar o coroană integral ceramică îi costă pe pacienți 1400 de lei.

Comentarii
  • Și-au dublat prețurile la orice tip de serviciu și a început să le bată vântul prin cabinete și acum își fac reclamă.

  • scump de nu te poți apropia ! ăsta este cel mai bun exemplu pentru ceea ce inseamnă privatizarea serviciilor medicale ! o extracție costă cât 3-4 zile de muncă la salariul minim pe economie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *