Prima pagină » Local » Ieșenii au făcut prăpăd de sărbători! Cu ce au avut de furcă polițiștii în acest an de Paști?

Ieșenii au făcut prăpăd de sărbători! Cu ce au avut de furcă polițiștii în acest an de Paști?

27 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Angajații de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași au acționat pentru menținerea ordinii în perioada Paștelui, sancționându-i pe ieșenii care au pus în pericol siguranța și liniștea celor din jur. În afara contravențiilor aplicate, polițiștii au reținut mai mulți indivizi care au făcut prăpăd în județ, printre care un bărbat care a aprins o locuință și alți ieșeni care au produs accidente rutiere din cauza băuturii.

Agenții din cadrul IPJ Iași i-au pedepsit pe cetățenii care au făcut prăpăd săptămâna trecută, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. În perioada 22-25 aprilie 2022, au fost semnalate peste 480 de situații ]n care a fost nevoie de intervenție și s-au descoperit în jur de 110 infracțiuni, dintre care nu au lipsit distrugerile, bătăile și furturile.

După ce au încălcat legea, peste 770 de ieșeni au fost amendați și 54 au rămas fără permise de conducere.

 pompieri incercand sa stinga un incendiu

Un ieșean a fost reținut de polițiști pentru că a dat foc unei case

A curs cu amenzi și intervenții după ce ieșenii au făcut prăpăd în județ

un barbat cu capul pe volan si cu o sticla in mana

Șoferii beți au produs accidente și li s-a întocmit dosar penal

IPJ Iași a anunțat că, între 22 și 25 aprilie 2022, s-a intervenit în peste 480 de incidente, în mare parte făcute cunoscute prin apelurile la 112. În jur de 770 de ieșeni au fost amendați, penalitățile atingând o valoare totală de 287.726 de lei, iar oamenii legii au descoperit peste 110 infracțiuni. De asemenea, au fost reținute 54 de permise de conducere. Recent, pe lângă amenzi, oamenii legii au efectuat și rețineri ale unor cetățeni bănuiți de diverse infracțiuni.

Astfel, pe data de 20 aprilie 2022, polițiștii din cadrul Secției nr. III Poliție Rurală Popricani au reținut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 20 de ani după ce a făcut scandal și a bătut un bărbat de 57 de ani într-un bar din comuna Victoria. În acest moment, împotriva lui s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Un alt ieșean a fost prins și reținut săptămâna trecută după ce a dat foc unei locuințe.

„Pe data de 21 aprilie 2022, agenții din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 37 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat că la data de 18 aprilie 2022, acesta ar fi distrus prin incendiere o cameră a unei locuințe din comuna Stolniceni-Prăjescu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Acum, bărbatul este ținut în arest preventiv pentru 30 de zile și cercetările continuă.

un cimitir

O femeie din Iași a intrat cu mașina peste un mormânt

Nici accidentele rutiere nu au lipsit în această perioadă din cauza șoferilor băuți. O femeie băută a dat peste un mormânt cu mașina

 un politist facand semn

Poliția Rutieră a efectuat controale în trafic în acest weekend

Pe data de 21 aprilie 2022, o ieșeancă de 34 de ani a intrat în vizorul polițiștilor după ce ar fi distrus cu mașina un mormânt dintr-un cimitir din Iași.

„În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate”, a relatat purtătorul de cuvânt IPJ Iași.

Un alt șofer din Iași s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului fiind suspectat de polițiști că, săptămâna trecută, ar fi produs un accident conducând băut un atelaj agricol, în zona comunei Mogoșești. În urma impactului cu celălalt autoturism nu s-au produs victime, însă agenții din cadrul Secției nr. II Poliție Rurală Ciurea i-au întocmit bărbatului dosar penal după ce l-au prins cu o alcoolemie peste limită, respectiv de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sute de ieșeni au fost penalizați de poliție după ce au făcut prăpăd de sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *