Prima pagină » Economic Local » Ieșenii au cerut peste 1.000 de vouchere în etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021! Cu tichetele primite, ei vor cumpăra aspiratoare, aparate de aer condiționat și uscătoare de rufe!
Ieșenii au cerut peste 1.000 de vouchere în etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021! Cu tichetele primite, ei vor cumpăra aspiratoare, aparate de aer condiționat și uscătoare de rufe!

Ieșenii au cerut peste 1.000 de vouchere în etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021! Cu tichetele primite, ei vor cumpăra aspiratoare, aparate de aer condiționat și uscătoare de rufe!

28 iun. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Locuitorii din județul Iași au depus 1.190 de cereri în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021. Voucherele obținute vor fi folosite la achiziția de aspiratoare, aparate de aer condiționat și uscătoare de rufe. Valoarea tichetelor acordate de Administrația Fondului pentru Mediu este cuprinsă între 200 și 500 de lei

În etapa a treia a Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021, ieșenii au cerut 1.190 de vouchere, cele mai multe fiind pentru aspiratoare, respectiv 50 la sută din numărul total de solicitări. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat pe site-ul instituției lista solicitanților aprobați în etapa a treia în cadrul Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru electrocasnice).

Voucherele au un termen de valabilitate de 15 zile de la data publicării listei. Voucherul se poate folosi, prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, în magazinele fizice, fie în magazinele online, prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. Lista comercianților la care pot fi folosite voucherele este publicată pe site-ul instituției, la adresa: https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti_validati.php. Beneficiarul are obligația de a încărca, până în momentul utilizării voucherului, date din cartea de identitate și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM în aplicația informatică.

Ce pot cumpăra ieșenii cu voucherele primite de la AFM

După parcurgerea tuturor etapelor de selecție, sumele aferente voucherelor generate și neutilizate redevin disponibile. Astfel, se poate relua întreaga procedură de selecție pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program sau creare de cont. Ieșenii au depus 2.799 de cereri în cadrul primelor două etape ale Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021. Cele mai multe vouchere au fost acordate pentru achiziția de televizoare, 1.160 la număr, 957 pentru laptop-uri și alte 682 pentru tablete.
Voucherele acordate au o valoare cuprinsă între 300 și 500 de lei. În toate cele trei etape derulate până acum pentru beneficiari în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021, au fost acordate vouchere în valoare de 1,5 milioane de lei. Finanțarea oferită prin intermediul programului nu poate depăși 50 la sută din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Ieșenii au obținut vouchere în Programele Rabla și Rabla Plus 2021, pentru cumpărarea de mașini

Un alt program derulat de AFM în acest an este Rabla și Rabla Plus 2021, pentru achiziția de mașini. Ieșenii, persoane fizice și persoanele juridice, vor cumpăra autoturisme noi cu vouchere în valoare de 750.000 de lei. De asemenea, un program care a prezentat interes pentru administrațiile locale din Iași este cel al Iluminatului Public. Astfel, 27 de primării din județul Iași vor investi 15,6 milioane de lei în modernizarea iluminatului public.

Sumele acordate în cadrul acestui program sunt cuprinse între 400.000 de lei și 1,1 milioane de lei, în funcție de numărul de locuitori din comunele ieșene. Printre comunele în care primarii vor investi banii în iluminatul public se numără Tătăruși, Șipote, Gropnița, Oțeleni, Andrieșeni, Popești, Heleșteni, Mircești, Șipote, Horlești, Valea Seacă, Balș, Miroslava, Belcești, Scobinți, Cucuteni, Comarna, Ciortești, Ion Neculce, Moțca, Erbiceni, Grozești, Ceplenița și Vânători. Cea mai mică sumă accesată de o primărie din județul Iași este 409.000 de lei, iar cea mai mare – de 1,1 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *