Prima pagină » Local » Ieșenii au blocat intersecțiile după ce și-au lăsat mașinile pe unde au apucat: „Pe unii i-a prins zăpada acolo și nu și-au mai scos autovehiculul” – FOTO

Ieșenii au blocat intersecțiile după ce și-au lăsat mașinile pe unde au apucat: „Pe unii i-a prins zăpada acolo și nu și-au mai scos autovehiculul” – FOTO

15 ian. 2024, 02:00, 6 ,
Petronel Ștefan, în Local

Traficul din Iași a fost și mai îngreunat din cauza zăpezii în această perioadă, iar mulți oameni au blocat intersecțiile. Aceștia au parcat mașinile unde au găsit loc, fără să se gândească la restul participanților la trafic

Zăpada le-a dat mari bătăi de cap participanților la trafic, având în vedere că străzile din Iași au fost absolut impracticabile pentru câteva zile. Unii au fost surprinși de precipitații și și-au lăsat mașinile înzăpezite chiar în intersecție, ceea ce a dus la blocaje mai mari atât pentru celelalte mașini, cât și pentru utilajele de deszăpezire.

Intersecțiile din Iași, blocate de mașini

Unii cetățeni au rămas blocați cu mașinile în zăpadă, fără să le mai mute ulterior. Astfel, când au ajuns echipajele de deszăpezire, s-au trezit că nu pot acționa din cauza acestora. Cetățenii nu conștientizează faptul că de la un blocaj timpul de așteptare în trafic poate crește cu câteva minute. De asemenea, mai sunt probleme cu șoferii care au circulat pe linia de tramvai și fie au murdărit călătorii din stații, fie au blocat calea de rulare.

„Noi acționăm acum în sprijinul utilajelor de deszăpezire în mai multe zone din oraș. Activitatea noastră de ridicare a continuat indiferent de vreme, am luat în cursul săptămânii de prin intersecții, căi de acces. Sunt mașini acoperite încă de zăpadă, care au rămas acolo și au blocat traficul. Unii s-au blocat cu autovehiculele în zăpadă și acolo le-au lăsat de când a nins și până la finalul săptămânii. Chiar dacă rămâi în pană, ai o defecțiuni, ai obligația să vii, să scoți mașina de acolo, apelezi la ajutor, dacă nu poți”, a precizat Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Sunt ridicate zeci de mașini

La Iași, situația cu parcările era una drastică și înainte de venirea iernii. Unii șoferi își lăsau mașinile pe trecerile de pietoni, la intrările din spitale, școli sau intersecții fără a se gândi la consecințe. Doar pentru anul 2023, polițiștii locali din Iași au intervenit în aproape 2.000 de astfel de situații, fiind aplicate și amenzi. În această perioadă, Poliția Locală a ajuns să ridice și peste 10 mașini pe zi după ce a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor.

„Noi ne continuăm activitatea, nu se pune problema, primim și sesizări de la cetățeni, observăm și noi neregulile în trafic. Oricum știm cum este traficul din Iași, este dificil și când nu este zăpadă pe jos”, a mai adăugat Liviu Zanfirescu.

Intersecțiile din Iași au fost blocate după ce oamenii și-au lăsat mașinile parcate neregulamentar. Cei care au fost prinși de precipitații și-au abandonat vehiculele toată săptămâna, iar echipajele de la Poliția Locală au intervenit.

Comentarii
  • pai daca astea erau singurile strazi curatate :))

  • Pai daca trantorul asta de bremare baga lama și îmi îngroapă mașină în zăpadă cum dracu sa o mai scot de-acolo ? Am avut în fața porții un munte de zăpadă că așa știe el că se deszăpezește , am rupt doua lopeți și abia am făcut un fagas

  • sv,bc,vs,nt,bt

    oras de carton

  • Iaca fleoșc

    @Radu-is, iaca poula! Dacă nu dă primăria cu lama e rău că nu se poate circula, dacă dă cu lama iar nu e bine că îți îngroapă ție mașina. Cum naiba o dai tot se găsesc panarame ca tine să comenteze.

  • Radu, cum ai fi vrut să deszăpezească primăria, să-ți dea și zăpada din jurul mașinii? Mai pune și tu osul la treabă, nu mai fi așa sensibil.

  • Mulți bișoni și pitzipoance în orașul ăsta. Luați în plm o lopată și dați-vă zăpadă din jurul mașinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024