Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșenii au ajuns să se teamă pe străzi! Orașul este plin de boschetari care au venit în grupuri din alte județe: „Se uită insistent după femei”

Ieșenii au ajuns să se teamă pe străzi! Orașul este plin de boschetari care au venit în grupuri din alte județe: „Se uită insistent după femei”

25 iun. 2024, 02:00, 14 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

În oraș, tot mai mulți boschetari au început să apară pe străzi, iar ieșenii nu se mai simt în siguranță. Din păcate, unii dintre ei sunt periculoși și creează diferite probleme

Ieșenii au sesizat faptul că tot mai multe persoane fără adăpost circulă pe străzile din oraș, iar acest lucru i-a îngrijorat. Problema este că oamenii nu se mai simt în siguranță, iar oricând se pot întâmpla incidente nefericite. Polițiștii au mai depistat persoane venite din alte județe, care și-au găsit adăpost pe străzile din Iași.

Ieșenii sunt îngroziți de boschetarii din oraș

Cetățenii din Iași nu se mai simt în siguranță pe străzi, în ultima vreme, din cauza unor persoane dubioase care circulă prin cartiere. În ultimele săptămâni, toți mai mulți oameni fără adăpost au început să apară la Iași. Unii se apucă de cerșit pe străzile aglomerate, însă alții sunt mai agresivi și provoacă tot felul de scandaluri.

„Efectiv, de când a început să se încălzească, văd tot mai multe persoane dubioase prin cartiere. Acum, îți este groază să mergi și ziua pe stradă, nici nu mai zic noaptea. Într-o zi, veneam acasă pe jos și în Podu Roș, într-un părculeț, stătea un tip dubios după copaci și se uita insistent la femei. Cum să te mai simți în siguranță în Iași. Duminică (23 iunie 2024), chiar pe Podu Roș, era un aurolac care trăgea din pungă și vorbea singur, iar pe acolo trec copii, oameni bătrâni, orice se poate întâmpla”, povestește Valentina, o tânără din Iași.

De obicei, astfel de persoane sunt în jurul piețelor sau în locurile mai ferite, însă umblă nestingherite și pe trotuare. Problema este că deranjează ordinea publică și oricând pot apărea și alte incidente.

„Seara, în zona Pieței Nicolina, încep să apară tot felul de persoane, fac scandal, își cumpără băutură de la non-stop. E periculos să ieși singură pe stradă pe acolo. Nu înțeleg de unde tot apar astfel de persoane, în urmă cu câțiva ani, parcă nu erau așa mulți. Trebuie ca autoritățile să găsească soluții”, a spus Simona.

Polițiștii au depistat mai multe persoane

Polițiștii locali din Iași depistează aproape zilnic persoane care cerșesc, iar de multe ori sunt fără adăpost sau nu sunt din municipiul Iași. Totuși, este dificil să țină o evidență, deoarece astfel de oameni circulă zilnic prin oraș și nu întotdeauna încalcă legea. Oamenii legii au depistat persoane și din afara județului, care au venit în grup în Iași și au creat mai multe probleme. De asemenea, ieșenii sunt exasperați și de cei care caută sticle prin punctele de colectare, lăsând în urma numai mizerie.

„Este greu acum să presupunem că a crescut numărul, iarna, când am legitimat și am ajutat mai multe persoane fără adăpost, am avut undeva la 70. Acum, este mai dificil, deoarece unii pleacă, care tranzitează orașul, nu stau mult timp aici. Este și dificil să ținem o evidență pentru că putem să îi amendăm sau să îi legitimăm doar când încalcă legea. De obicei, sunt depistați pe bulevardele centrale, sub poduri, la gară, în parcuri. Este un grup de 12 persoane care sunt din Piatra Neamț, care și-au găsit adăpost prin Iași. Mai sunt și persoane din alte județe, care vin să cerșească la Iași. Sunt care au rude pe la țară și îi ajută”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Boschetarii au pus stăpânire pe străzile din oraș, iar ieșenii nu se mai simt în siguranță.

Comentarii
  • Nu sunt boschetari, sunt pelerini 🙂 Multe biserici inseamna si multi pelerini. Sau nu?
    Atat timp cat biserica incurajeaza cersetoria, sa ii tina pe langa ea.

  • In aexandru zona minerva zilnic cersetori ,drogati ,betivi ,polizzia lipsa ,nu se implica deloc ,trec cu masina de parca ar avea orbul gainilor ,il pazesc strasnic pe penalu de chirica !

  • Eu eram copil pe vremea aceea, si nu imi amintesc, dar parintii imi spun ca pe vremea lui Ceasca nu erau boschetari si nici someri. In conditiile astea, cui a folosit lovitura de stat din 89?

    • Eheee, vremuri

      Înainte de 89 nu erau boschetari, nici nu exista termenul, dacă te găsea miliția aiurea pe stradă te lua la întrebări și te ducea direct la pușcărie, erai contravenient pentru vagabondaj, scandal sau ce îți mai puneau în cârcă. De șomeri nici nu putea fi vorba, îți dădea loc de muncă imediat, era de treabă oriunde iar dacă erai serios și voiai să-ți faci o familie primeai și locuință.

  • Multi oameni spun aici in ziar si asta de ceva timp ca sefii din Politia Locala, Jandarmerie si Politie sa infiinteze din nou patrule pedestre in mai toate cartierele orasului asa cum erau inainte si nu numai in centrul orasului.
    ATOP de ce nu se implica sa faca astfel de patrule pedestre in Iasi ?

  • PLM, incurci marfa cu ambalajul. Ți-ai găsit și tu acuma pe cine sa dai vina. Hai sictir.
    Anonim de la 7, 04, daca ai avea un minim de intelect și de curiozitate ai deschide o carte de istorie și ce să vezi…mare ți-ar fi mirarea…

    • Cartile de istorie sunt scrise de invingatori astfel incat sa rezulte ca altii mai buni decat ei nu pot exista, si ca tot ce era inainte de ei era raul intruchipat. Atunci, pardon, dar intre un martor ocular al acelor vremuri si o carte de istorie, prefer martorul ocular.
      Revenind la subiect, parintii mei mi-au spus acelasi lucru, deci confirm ce spune anonimul de la 7.04. Existau si lipsuri, da, dar nu aveai cum sa ajungi pe drumuri daca munceai. Iti dadeau casa de la stat, aveai serviciu sigur, deci aveai de unde plati chiria, deci aveai o siguranta. Azi n-ai nimic.

  • piata alexandru e plina de escroci bisnitari speculanti de peste 10 ani ce vand marfa fara acte si plina de toxine ,de o calitate indoielnica ,pana cand acestia inseala pensionarii din iasi ?

  • boschetarii au devenit extrem de agresivi, in zona garii au incendiat tomberoane si politia nu le face nimic. ti-e si frica sa trimiti copilul la scoala

  • deci pe vremea lui Nicu, militia te lua pe sus daca o ardeai ca boschetarul pe strada. Acum , domn director de la politie, si jandarmerie, isi trimit echipajele doar sa mai ia niste date, dar atat. Pai degeaba primesti salariul de director. E usoara viata la politie, nu faceti treaba cum facea militia lui Nicu.

  • Eu cred ca este bine organizata aceasta batjocura asupra cetatenilor Iasului. Chirica este sub comanda straina si nu prea poate sa faca ceva de capul lui, inclusiv ordine in oras. Altfel nu am explicatii.

  • NICU a fost fiul lui Nicolae Ceausescu! NU esti roman, nu spune bazaconii aici.Pe vremea lui Ceausescu erau patrule de militie in acest oras si ziua si noaptea in toate cartierele. Dupa ora 22 numai cei care se intorceau de la munca din schimbul 2 circulau pe strazi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024