Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșenii au ajuns bătaia de joc a E.ON Energie România. Sute de bătrâni sunt ținuți la coadă cu zilele. Doar trei angajați ai companiei trebuie să rezolve reclamațiile clienților din Iași – FOTO, VIDEO

Ieșenii au ajuns bătaia de joc a E.ON Energie România. Sute de bătrâni sunt ținuți la coadă cu zilele. Doar trei angajați ai companiei trebuie să rezolve reclamațiile clienților din Iași – FOTO, VIDEO

11 iun. 2020, 04:00,
Vlad Alexa, în Titlurile zilei

Sute de bătrâni sunt ținuți la coadă cu zilele de compania E.ON Energie România. Doar trei angajați ai companiei trebuie să rezolve reclamațiile clienților din Iași. Marea nemulțumire a ieșenilor care se așază încă de la ora 8 dimineața la rând este că în centrul de relații cu clienții E.ON din zona Palas sunt primiți doar de 3 angajați, restul fiind în șomaj tehnic

Sutele de ieșeni care așteaptă în fața sediului de relații clienți al E.ON Energie România au nervii întinși la maxim. Oamenii, majoritatea bătrâni trecuți de vârsta a treia, se plâng că nu-și pot rezolva problemele cu operatorul E.ON/ DelgazGrid prin telefon sau internet și așteaptă de dimineața până seara în căldură și soare fără ca măcar să fie primiți de un angajat al operatorului de energie. Marea nemulțumire a ieșenilor care se așază încă de la ora 8 dimineața la rând este că în centrul de relații cu clienții E.ON din zona Palas sunt primiți doar de 3 angajați, restul fiind în șomaj tehnic. Astfel, trei angajați ai companiei trebuie să rezolve reclamațiile clienților din Iași.

„Am 86 de ani, ieri am așteptat în soare de dimineața de la 9 până la 18 seara și nu am reușit să intru. Murim aici la rând, vine salvarea și ne bagă la spital în rând cu ăia cu coronavirus”, a spus o bătrână din Iași. Angajații E.ON susțin că programările se pot face online pentru evitarea cozilor, iar „în perioada stării de alertă, în magazinele E.ON nu pot intra decât un număr limitat de clienți, care este egal cu numărul agenților din fiecare centru”, au precizat oficialii E.ON Energie România.

Centrul de relații cu clienții al E.ON România din Iași este înconjurat zilnic de sute de oameni revoltați care așteaptă cu orele la cozi interminabile. Oamenii, majoritatea bătrâni trecuți de vârsta a treia, se așază încă de la orele dimineții la rând în fața sediului E.ON din zona Palas pentru a rezolva diverse probleme care nu au putut fi rezolvate prin telefon sau prin internet de angajații E.ON până acum. Marea nemulțumire a oamenilor este că sunt nevoiți să stea cu orele la coadă, uneori de dimineața până seara, iar asta pentru că funcționează doar 3 din cele 27 de ghișee din Centrul de Servicii Clienți al E.ON situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1 A din Iași.

„De la ora 7 stau aici, ne țin în căldură toată ziua. Sunt doar trei ghișee deschise, înainte erau 27 de ghișee la care puteai merge. Restul angajaților sunt trimiși în șomaj tehnic ca să ia banii de la stat, să nu plătească privații de la E.ON salariile angajaților și să ia banii de la bugetul statului, adică tot de la noi, cetățenii. Noi depindem de ei, recunoaștem asta, dar să nu ne umilească așa și să ne lase să așteptăm o zi întreagă la coadă. Omul de la țară care vine de la 100 km nu știe el să facă solicitări digitale cum cere E.ON-ul”, a explicat un client al E.ON Energie România din Iași.

UPDATE: Bătaia de joc E.ON la adresa ieșenilor continuă și astăzi, 11 iunie 2020. Zeci de persoane sunt ținute în fața Sediuliu de Relații Clienți al E.ON din zona Palas Iași, oamenii reclamând faptul că sunt obligați să aștepte cu orele în soare pentru a putea fi primiți de un angajat al E.ON. Ieșenii se plâng de faptul că doar trei reprezentanți ai oepratorului de energie sunt puși la dispoziția clienților din județul Iași

Clienții E.ON au zeci de reclamații de făcut zilnic.

Unii ieșeni nu au reușit să ajungă la angajații E.ON nici după o zi de așteptare

În această perioadă în care au fost relaxate măsurile în Starea de alertă cauzată de COVID-19, numărul ieșenilor așezați la rând în fața sediului E.ON Iași este atât de mare de la primele ore ale dimineții încât nici nu se mai respectă distanțarea socială. Acest lucru nu mai reprezintă însă o problemă pentru oamenii care nu reușesc să mai rezolve problemele avute cu E.ON, asta deoarece angajații operatorului de energie nu ar fi oferit servicii în funcție de priorități.

„Ieri, de la 9 jumătate până la 18, am stat aici. Le-am spus că am 86 de ani și să mă ia și pe mine. Azi am venit de la 9 și ceva, am vrut să vin de la 5 să prind loc, dar trebuie să vă spun că nu m-am simțit bine și nu am reușit. Uitați că totuși mai am atâtea persoane înaintea mea, mi-e teamă că nu am să intru nici astăzi, poate voi intra mai târziu, totuși”, a povestit ieșeanca în vârstă de 86 de ani.

Bătrân de 84 ani, chemat la sediul E.ON din Iași și lăsat să aștepte în soare o zi întreagă ca să i se analizeze reclamația

În interiorul Centrul de relații cu clienții al E.ON Energie România din Iași intră pe rând doar trei persoane în condițiile în care rândul de afară are câteva sute de persoane în fiecare zi. Conform reprezentanților E.ON, accesul clienților se face prioritar în baza unei programări online, lucru pe care nu au reușit să-l facă mulți bătrâni din satele din județul Iași.

Aștept aici de la ora 7 dimineața. Din octombrie am făcut contract cu E.ON-ul, dar nu știu nici acum în ce situație sunt cu ei. Înainte am plătit la RDS pentru că aveam înțelegere cu ei, dar de la E.ON nu am primit absolut nicio informație. Acum nu știu ce fel de contract am și de ce nu a venit nicio factură de la E.ON.

Am vrut să rezolv și să plătesc prin telefon, acolo îmi cere indexul care scrie pe factură, dar de unde să îl iau dacă nu mi-au trimis nicio factură. Fiica mea a trimis prin e-mail și îi răspunde E.ON că îi mulțumește că a intervenit, nu știu mai ce, și să mă prezint la sediul lor de relații cu clienții. Am venit și cu bani, și cu tot, nu știu ce să mai fac la 84 de ani, tremur tot, am destule boli. Nu mai putem de oboseală și de drum”, a explicat un ieșean în vârstă de 84 de ani, client al E.ON Energie România.

Ce spun angajații E.ON Energie despre cozile imense din fața sediului din Iași

Oficialii operatorului de energie susțin că o alternativă la prezența fizică în magazinul E.ON este informarea și efectuarea operațiunilor de către clienți prin intermediul Call Center-ului, prin Live Chat și pe eon.ro.

„Având în vedere contextul epidemiologic și măsurile de distanțare fizică impuse de autorități, accesul în magazinul E.ON din Iași se realizează prioritar pentru clienții cu programare online, pe site-ul companiei, nefiind necesar un timp de așteptare. În același timp, activitatea de relații clienți continuă să se desfășoare online și telefonic, prin intermediul agenților companiei de la Call Center, prin Live Chat, pe eon.ro și pe platforma E.ON Myline, compania noastră recomandând ca vizita la magazinele E.ON să fie ultima opțiune, fiind preferabil ca în această perioadă clienții să folosească canalele alternative de comunicare”, a explicat Corneliu Zaiț, specialist senior comunicare externă E.ON Energie România.

E.ON Energie România, membră a grupului german E.ON, este furnizor de gaze naturale și electricitate, având un portofoliu variat format din circa 3,1 milioane de clienți în România, atât rezidențiali, cât și companii și municipalități.

„La nivelul magazinelor E.ON au fost luate măsuri pentru a se asigura protecția clienților și a angajaților, la intrare fiind instalate dozatoare cu dezinfectanți, iar agenții care deservesc clienții poartă măști de protecție și mănuși. Îi rugăm pe clienții noștri ca în cazul în care sunt nevoiți să ajungă la magazinele E.ON, să poarte mască de protecție, aceasta fiind obligatorie în conformitate cu regulile sanitare instituite de către autorități”, a mai spus Corneliu Zaiț, specialist senior comunicare externă E.ON Energie România.

Este inadmisibil cum o companie germană te umilește în propria ta țară, refuză să dea explicații pentru miile de întreruperi ale curentului electric și te obligă să stai la cozi, ore în șir, doar pentru a face o sesizare, pe care oricum nu o ia nimeni în seamă. Vă prezentăm mai jos lista membrilor actuali ai Consiliului Director (CA) de la SC E.ON România SA. Aceștia sunt oamenii care se îmbogățesc pe spatele românilor și care-și bat joc de clienți, cu complicitatea autorităților.

Daca și voi aveți probleme cu E.ON, dați-ne un e-mail pe adresa [email protected], în care să denunțați abuzurile companiei germane. De asemenea, vă puteți prezenta problemele și la rubrica de comentarii de pe site-ul www.bzi.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *