Prima pagină » Local » Ieşeanul Vlăduţ Simionescu se opreşte în optimile de finală ale competiţiei de judo de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Ieşeanul Vlăduţ Simionescu se opreşte în optimile de finală ale competiţiei de judo de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

30 iul. 2021, 10:06,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Vlăduţ Simionescu s-a oprit în optimile de finală ale competiţiei de judo de la Tokyo. Românul a fost învins de ucrainianul Yakiv Khammo cu un waza-ari, reuşit în debutul meciului.

Simionescu a încercat să revină în meci, însă adversarul s-a apărat bine şi a conservat avantajul fragil pe care l-a avut.

Vlăduţ Simionescu s-a calificat în optimile de finală ale probei de judo 100 de kg după ce l-a învins prin ippon pe libanezul Omar Ali. Meciul a durat un minut, Simionescu reuşind rapid manevra câştigătoare.

Ieșeanul Vlăduț Simionescu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Campionatul Mondial de judo pentru seniori de la Budapesta a adus sâmbătă, 12 iunie, confirmarea că Vlăduț Simionescu, în vârstă de 31 de ani, pregătit la CS POLITEHNICA IAȘI de antrenorul Costel Năftică, a obținut calificarea, directă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lipsea la acel moment doar anunțul oficial, care a venit miercuri, 16 iunie 2021, mai întâi din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, iar apoi cel din partea Federației Internaționale de Judo.

„Mi-am dorit foarte mult un rezultat bun la Mondiale. Calificarea la Jocurile Olimpice nu o puteam rata, dar mi-am dorit să ajung în blocul final. Mai este puțin timp până la Jocurile Olimpice și trebuie să mă focusez 100%. Sunt mulțumit pentru că din punct de vedere fizic am fost foarte bine pregătit, însă nu și mental și cred că aici trebuie să lucrez mai mult în următoarea perioadă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine până acum, voi avea nevoie de sprijinul vostru și în săptămânile care ne mai despart de competiția supremă”, ne declara Vlăduț Simionescu acum câteva zile.

Mesajul publicat de CS Politehnica Iași

Clubul CS Politehnica Iași, cea care l-a pregătit de olimpicul ieșean, a transmis ieri, 29 iulie 2021, un mesaj de susținere. Reprezentanții afirmă faptul că este extrem de greu să te califici la JO și acest lucru se face doar prin muncă și sacrificii enorme.

„Haideți să fim alături de Vlăduț Simionescu, este singurul performer pe care Iașul sportiv l-a oferit delegației României la Tokyo! Au spus medaliați români cât de greu este să te califici la Jocurile Olimpice, însă știm bine și cât de mult își dorește sportivul nostru să urce pe podiumul olimpic, cât a muncit și câte sacrificii a făcut pentru a-și împlini visul.

Vineri, în zori, undeva în jurul orei 05:30, Vlăduț, pregătit la CS POLITEHNICA IAȘI de antrenorul Costel Năftică, va intra pe saltea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în al patrulea meci al categoriei de greutate +100 kilograme, unde s-au calificat 22 de sportivi.

În turul inaugural al Grupei C, Vlăduț (31 de ani) se va confrunta cu libanezul Ali Omar (26 de ani), clasat pe locul 3 în decembrie la Campionatele Africane și pe locul 5 în mai, la ediția din acest an a amintitei competiții.”, a anunțat CS Politehnica Iași.

România a obținut patru medalii la JO 2020

România a cucerit patru medalii până acum la JO (argint la spadă feminin prin Ana Maria Popescu, un aur și două de argint la canotaj).

Echipajul feminin de 8+1 a ratat în această dimineață medalia în finala de la Tokyo. Tricolorele au încheiat cei 2.000 de metri ai cursei cu timpul de 6:04,06, clasându-se pe locul al șaselea, din șase ambarcațiuni prezente la start.

Aurul a fost câștigat de Canada (5:59,13), urmată de barca Noii Zeelande (6:00,04) și de China (6:01,21).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *