Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșeanul Vlad Nechita, mandatarul Guvernului la Transgaz, trage o nouă țeapă! Nu a onorat contractele de racordare la gaz cu clienții. Nu este la prima abatere

Ieșeanul Vlad Nechita, mandatarul Guvernului la Transgaz, trage o nouă țeapă! Nu a onorat contractele de racordare la gaz cu clienții. Nu este la prima abatere

03 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Patronul fimei Sistem Servicii Tehnic (SST) Grup SRL a comis-o din nou. Vlad Paul Nechita nu a onorat un contract pentru racordarea unei clădiri la rețeaua de gaz. Banii i-a încasat, dar lucrarea nu a mai fost finalizată. Reprezentanții firmei nu mai răspund la apelurile clienților

Vlad Paul Nechita, patronul societății Sistem Servicii Tehnic (SST) Grup SRL, din Iași, a reapărut în atenția publică cu o nouă țeapă trasă clienților. Ioana H. a apelat la serviciile societății pentru racordarea la sistemul de gaz a unui imobil situat în comuna Rediu, sat Breazu, pe strada Vulturilor. O parte din lucrări a fost achitată, dar firma nu a onorat integral contractul. Clienții au fost abandonați în toiul iernii. Firma era reprezentată de Tiberiu Bogdan, angajatul lui Nechita, pe vremuri asociat în firmă.

„Eu am semnat contractul cu SST Grup SRL în anul 2018 pentru racordarea la rețeaua de distribuție gaze. Noi nu ne-am grăbit pentru că încă nu ne puteam muta. Conectarea trebuia să se facă în trei etape. Am achitat 8.000 de lei pentru primele două etape. La a treia etapă, deși trebuiau să realizeze lucrările conform contractului, nu mai sunt de găsit. Ar fi trebuit să le mai dau 1.100 lei pentru ca proiectul să fie încheiat. Mi-a răspuns la telefon un domn Tiberiu, care mi-a transmis că va veni să termine lucrarea. Nu a venit și nici nu a mai răspuns la telefon. Mi-am dat seama că înțelegerea semnată cu firma nu avea o dată. Nu au mai răspuns de săptămâna trecută. Până în primăvară trebuie să fie neapărat gata. Ei trebuiau să se ocupe de toate avizele și documentațiile pentru realizarea branșamentului”, a declarat Ioana H.

Femeia a depus și o reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC). Vlad Nechita nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Vlad Nechita a pus pe jar mai mulți clienți din Bârnova cărora le-a luat banii și a plecat

Într-o ediție a cotidianului BZI din primăvara anului 2020, Vlad Nechita a fost în centrul altui scandal. De data asta, mai mulți locuitori din comuna Bârnova, sat Vișani, au apelat la serviciile SST Grup SRL. Afaceristul trebuia să aducă rețeaua de gaz pe strada Sf. Nicolae. Mai bine de 50 de persoane au plătit pentru realizarea lucrărilor, suma ajungând la 125.000 de lei. Vlad Nechita a luat banii, dar lucrările nu le-a mai executat la acel moment. Locuitorii au fost nevoiți chiar să-și achiziționeze centrale pe lemne, din cauza lucrărilor neexecutate. Rețeaua de gaz trebuia să aibă o lungime de 1.607 metri.

În acest moment, situația financiară a societății este destul de neclară, după ce a intrat în insolvență. Conform tabelului preliminar de creanțe, datoria lui Nechita este de aproape 1 milion de lei, adică 200.000 de euro. Spre exemplu, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași are de recuperat suma de 421.980 lei, în timp ce Wiee România SRL intenționează să recupereze suma de 163.479 lei. Societatea este deținută de Gazprom Schweiz AG, companie de distribuție, furnizare și servicii de gaze naturale care a fost cumpărată anul trecut de către Engie România.

Afaceristul este mandatarul Guvernului României la Transgaz

Vlad Nechita este bine înfipt și grație relațiilor politice. Susținut de PNL, afaceristul este de la începutul acestui an mandatarul Guvernului României în Adunarea Generală a Acționarilor din cadrul companiei Transgaz SA.

„Cu 8.780.464 de voturi «Pentru», reprezentând 95,5 la sută din numărul de voturi exprimate, cu 353.905 de voturi «Împotrivă», reprezentând 3,8 la sută din numărul total de voturi exprimate și cu 20.844 de voturi «Abținere», reprezentând 0,2 la sută din numărul total de voturi exprimate, aprobă actul adițional la contractul de mandat semnat cu membrii neexecutivi ai Consiliului de Administrație al SNTGN «Transgaz SA», în forma publicată pe pagina de internet a societății și împuternicirea reprezentantului Secretariatului General al Guvernului în AGA, în persoana domnului NECHITA VLAD – PAUL pentru a semna, în numele companiei, actele adiționale la contractele de mandat”, se arată în raportul Transgaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *