Prima pagină » Local » Ieșeanul obligat să le achite despăgubiri șefilor din voleiul românesc contraatacă! „Nu a fost nimic probat riguros!” Bărbatul susține că i-a fost încălcat dreptul la apărare! (Exclusiv)
Ieșeanul obligat să le achite despăgubiri șefilor din voleiul românesc contraatacă!

Ieșeanul obligat să le achite despăgubiri șefilor din voleiul românesc contraatacă! „Nu a fost nimic probat riguros!” Bărbatul susține că i-a fost încălcat dreptul la apărare! (Exclusiv)

02 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Recent, un ieșean a fost obligat să achite daune morale în valoare totală de 90.000 de lei. Banii ar trebui să ajungă la trei șefi din voleiul românesc. Totuși, Sorinel Râpă susține că sentința este profund nedreaptă și că i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare

Un bărbat a fost obligat de judecători să achite daune morale, după ce a înființat o pagină de Facebook. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de Gheorghe Vișan (69 de ani), șeful Federației Române de Volei (FRV), Horia Dan Cardoș, șeful echipei UVT Agroland, și Gheorghe Valentin Rotar, conducător al echipei Alba Blaj.

„Instanța respinge excepția lipsei calității procesuale pasive, invocată de pârâtul Sorinel Râpă, ca neîntemeiată. Admite cererea formulată de reclamanții Gheorghe Vișan, Horia Dan Cardoș și Gheorghe Valentin Rotar în contradictoriu cu pârâtul Sorinel Râpă. Obligă pârâtul să le plătească reclamanților suma de 90.000 de lei, reprezentând daune morale. Ia act că reclamanții nu au solicitat cheltuieli de judecată”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Totuși, ieșeanul Sorinel Râpă contraatacă, susținând că a fost nedreptățit.

„După aproape 3 ani de proces, magistratul de la Judecătoria Iași a dat o sentință nemaipomenit de crudă contra unui ieșean a cărui calitate de pârât nici nu a fost dovedită riguros. Trei reclamanți bogați m-au acuzat de afectarea demnității și au cerut daune uriașe, de 90.000 de lei! Motivul afectării ar fi fost niște pretinse jigniri și o reclamație trimisă, chipurile, de mine la un minister. Nu a fost nimic probat riguros, iar, pe durata procesului, mi s-a încălcat constant dreptul la apărare”, a afirmat ieșeanul.

Sorinel Râpă se consideră nedreptățit: „Am fost condamnat la moarte!”

Ieșeanul Sorinel Râpă a continuat, arătând că sentința emisă de Judecătoria Iași este ca o „condamnare la moarte”.

„Sentința e ca o virtuală condamnare la moarte, având în vedere veniturile mele modeste, vârsta la care nu mă mai angajează nimeni și faptul că am în îngrijire o mamă bolnavă, în vârstă de 81 de ani. O sentință de o asemenea cruzime contra unui cetățean al Uniunii Europene, pentru niște pretinse jigniri, nu mai există în jurisprudența românească”, a afirmat ieșeanul.

Acesta a mai precizat că a fost victima unei „mascarade plină de abuzuri și de încălcări ale Codului de procedură civilă”.

„Nu s-a dovedit în mod real nici calitatea procesuală a mea și nici vreo infracțiune care să fi lezat demnitatea reclamanților”, a mai spus ieșeanul.

Acesta a încheiat, arătând că, la finalizarea procesului, îl va traduce în limba engleză și îl va face public.

De unde a izbucnit scandalul

Procesul dintre cei 3 șefi din cadrul voleiului românesc și Sorinel Râpă a început pe 7 decembrie 2017. Gheorghe Vișan, Horia Dan Cardoș și Gheorghe Valentin Rotar, primarul din Blaj, le-au cerut judecătorilor ieșeni să îl oblige pe Sorinel Râpă la plata unor daune morale în valoare totală de 90.000 de lei.

„Am calitatea de președinte al Federației Române de Volei. Pârâtul (Sorinel Râpă) a postat pe Internet afirmații insultătoare, calomnioase și a sesizat Ministerul Tineretului și Sportului, în care a consemnat afirmații denigratoare. Postările pârâtului au avut un impact în viața socială, persoanele din cadrul ministerului evitându-mă, iar, ulterior, refuzând contactul cu mine”, a precizat Gheorghe Vișan în fața instanței.

De asemenea, Horia Dan Cardoș și Gheorghe Valentin Rotar au menționat că ieșeanul a avut o atitudine denigratoare, afectându-le onoarea, demnitatea și reputația.
Reclamanții au adăugat că Sorinel Râpă a trimis de pe o adresă de e-mail o sesizare către Ministerul Tineretului și Sportului, sesizare în care folosește cuvinte denigratoare față de unul dintre ei. Judecătorii ieșeni au constatat, de altfel, că sesizarea este semnată cu numele „Sorin Roman”, nume folosit ulterior în postările de pe Internet (Facebook), precum și că adresa de e-mail respectivă este folosită de ieșean în corespondența cu instanța în acest dosar.

Care au fost postările ce i-au deranjat pe șefii din voleiul românesc

Magistrații au constatat că, din actele depuse la dosar, rezultă că ieșeanul a făcut mai multe afirmații la adresa lui Gheorghe Vișan.

„… condiții dubioase în care Gheorghe Vișan a ajuns la cel de-al treilea mandat în fruntea FRV… matrapazlâcurile președintelui… președinte-caricatură… gropar al voleiului românesc… incompetent… prost… are dificultăți chiar în a duce o frază până la capăt. A încălcat multe reguli… lipsit de caracter…”, au arătat magistrații.

De asemenea, aceștia au constatat că ieșeanul ar fi făcut alte afirmații care i-au deranjat pe ceilalți doi reclamanți:

„putori, nătărăi, slugi, tembeli, scuipații, ciumegi, idioți, nemernici, hoți, tolomaci, bandiți, corupți, fără caracter, nu te poți pune cu puterea proștilor, e unul dintre primitivi, prost să fii, bani să ai, incultul, ghiorlăul, tractoriștii meschini sunt preocupați să ciupească.”

Judecătorii au considerat că reclamanții au dreptate și au admis acțiunea formulată de aceștia împotriva ieșeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *