Prima pagină » Local » Ieşeanul Constantin Briceag, arestat preventiv! Acuzaţii de tentativă de omor! Procurorii spun că a vrut să-şi ucidă o rudă!
Ieşeanul Constantin Briceag, arestat preventiv! Acuzaţii de tentativă de omor! Procurorii spun că a vrut să-şi ucidă o rudă!

Ieşeanul Constantin Briceag, arestat preventiv! Acuzaţii de tentativă de omor! Procurorii spun că a vrut să-şi ucidă o rudă!

11 iun. 2020, 22:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieşean, Constantin Briceag, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile! Procurorii au cerut instanţei acest lucru, în urma unei acuzaţii de tentativă de omor! Anchetatorii susţin că bărbatul a vrut să-şi ucidă o rudă, în urma unui conflict spontan izbucnit recent

Ieşeanul Constantin Briceag a fost arestat preventiv în această seară, pentru 30 de zile! Procurorii au cerut instanţei acest lucru, în urma unei acuzaţii de tentativă de omor! De fapt, anchetatorii ieşeni susţin că bărbatul ar fi încercat să-şi ucidă o rudă de-a sa.

Acuzaţii de tentativă de omor asupra unui membru de familie, formulate pe numele lui Constanin Briceag

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis joi seară propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Constantin Briceag.
„Instanţa admite propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. În consecinţă, ia faţă de inculpatul Constantin Briceag, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru de familie, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului”, au menţionat magistraţii ieşeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, ea putând fi contestată.

Ieşeanul Constantin Briceag, cercetat pentru că şi-ar agresat o rudă

Ieşeanul Constantin Briceag este cercetat pentru că şi-ar agresat o rudă. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au afirmat că, în urmă cu câteva zile, Constantin Briceag a intrat în atenţia lor.
Conform anchetatorilor, recent, între ieşeanul Constantin Briceag şi o rudă de-a sa a avut loc un conflict spontan. Oamenii legii susţin că totul a degenerat, iar ieşeanul şi-ar fi lovit ruda. În urma gravelor leziuni suferite, victima a rămas la pământ.

Autorităţile ieşene, alertate prin numărul 112 despre această tentativă de omor

Incidentul a fost anunţat autorităţilor printr-un apel la numărul 112. La faţa locului au ajuns un echipaj de Poliţie şi unul medical. Victima a fost preluată şi transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Doctorii au ajuns la concluzia că leziunile suferite de victimă au fost de natură să îi pună acesteia viaţa în pericol. De asemenea, poliţiştii l-au identificat pe Constantin Briceag ca fiind principalul suspect în acest caz. Ieşeanul a fost ridicat şi dus la audieri. Ulterior, oamenii legii au decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tentativă de omor. Mai apoi, procurorii au propus arestarea preventivă a lui Constantin Briceag, iar instanţa a admis cererea formulată.

Infracţiunile de omor şi tentativă de omor s-au înmulţit în ultima perioadă

Odată cu instaurarea stării de urgenţă şi, respectiv, a stării de alertă, generate de pandemia cu COVID-19, numărul infracţiunilor cu violenţă pare să se fi mărit.
Astfel, cel puţin în ultimele săptămâni, tot mai multe astfel de cazuri au fost semnalate în judeţul Iaşi. Specialiştii susţin că, din cauza izolării la domiciliu, era normal ca nemulţumirile şi neînţelegerile să sporească.
De asemenea, specialiştii afirmă că era de aşteptat ca infracţiunile de omor şi de tentativă de omor să crească în număr, tocmai din pricina izolării şi, totodată, a consumului sporit de băuturi alcoolice. De exemplu, în ultimele zile, în judeţ au fost înregistrate cel puţin trei cazuri de tentativă de omor. Acum, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ieşeanul Constantin Briceag, acuzat de tentativă de omor, după ce ar fi încercat să-şi ucidă o rudă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *