Prima pagină » Local » Ieșeanca spulberată pe „zebră” de un polițist, daune derizorii obținute în instanță! Agentul Cătălin Vasilică Nistor a scăpat de acuzațiile penale! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Ieșeanca spulberată pe „zebră” de un polițist, daune derizorii obținute în instanță! Agentul Cătălin Vasilică Nistor a scăpat de acuzațiile penale! GALERIE FOTO (Exclusiv)

06 mai 2022, 02:00, 2 ,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie care a fost spulberată pe trecerea pentru pietoni de un polițist a obținut în instanță daune destul de mici. Pe de altă parte, agentul Cătălin Vasilică Nistor a scăpat de acuzațiile penale după producerea accidentului rutier cu victimă. Amintim că, în noiembrie 2021, agentul de Poliție a fost implicat într-un impact pe o stradă din Iași

O femeie din Iași care a fost spulberată pe „zebră” de un polițist a obținut în instanță daune destul de mici. Pe de altă parte, agentul Cătălin Vasilică Nistor a scăpat de acuzațiile penale după producerea accidentului rutier cu victimă.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta V.A. sîn contradictoriu cu pârâta Societatea de Asigurare și Reasigurare City Insurance SA şi intervenientul forţat Cătălin Vasilică Nistor. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 2.385 de lei, cu titlu de contravaloare prejudiciu material, a sumei de 15.000 de euro, cu titlu de prejudiciu moral, precum şi a dobânzii legale aferentă acestor sume de la data rămânerii definitive a prezentei şi până la plata efectivă a sumelor”, au afirmat recent magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Daune pentru ieșeanca spulberată pe „zebră” de un polițist

Procesul dintre victima accidentului rutier produs de agentul de Poliție și firma de asigurări a început pe 16 martie 2021. Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul instanței, ieșeanca a cerut ca instanța să dispună obligarea firmei la plata sumei de 4.979 de lei, daune materiale, reprezentând ansamblul cheltuielilor pentru îngrijirea sănătății, precum și suma de 40.000 de euro, prejudiciu nepatrimonial, pentru suferințele fizice și psihice pricinuite reclamantei și pentru restrângerea posibilităților de viață familială și socială.

„Pe 21 noiembrie 2019, numitul Cătălin Vasilică Nistor, în timp ce conducea autoturismul marca Ford în municipiul Iași, având direcția de mers dinspre Podul de Piatră, m-a accidentat, eu traversând strada în mod regulamentar, pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto. În urma impactului a rezultat vătămarea mea corporală gravă, eu necesitând 65-70 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, a precizat femeia de 66 de ani, din Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Agentul Cătălin Vasilică Nistor a scăpat de dosarul penal

Femeia a adăugat că, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași din data de 8 decembrie 2020, s-a dispus clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Mai exact, pentru ca fapta să se încadreze la vătămare corporală din culpă, victima ar fi trebuit să aibă mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale.
Astfel, ieșeanca s-a văzut nevoită să apeleze la instanțele de judecată, pentru a putea obține despăgubiri în urma impactului în care a fost implicată.

„Suferințele fizice s-au reflectat și într-o stare psihică de disconfort, la care s-a adăugat suferința psihică determinată de limitarea activităților normale pentru mine. Eu am fost împiedicată obiectiv să desfășor activități lucrative, activități obișnuite, treburi gospodărești, să îmi continui viața într-un ritm normal, de o limitare a activităților necesare întreținerii curente, inclusiv propria îngrijire igienico-alimentară. Este indiscutabil că, și în prezent, eu resimt dureri la nivelul zonelor lezate, acestea nefiind refăcute pe deplin”, a subliniat victima.

Polițistul ieșean, implicat în accidentul rutier

În urma impactului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, din Iași, imediat după producerea accidentului rutier.

„În perioada internării, evoluția a fost una lent-favorabilă, de col chirurgical humerus drept, fiindu-mi imobilizată în bandaj toraco-brahial tip velpeu. Ulterior, am fost transferată la Clinica de Diabet și Boli metabolice. La externare, am avut următoarele recomandări: repaos la pat, mobilizare la marginea patului în limita durerii, menținerea imobilizării toraco-brahială tip velpeu timp de 30 de zile și gimnastică activă a articulațiilor libere. Din momentul accidentului, viața mea s-a schimbat considerabil. Cârjele mi-au fost indispensabile deplasării o foarte îndelungată perioadă de timp și nu mai pot face efort ca înainte, întrucât recuperarea a fost și încă este una extrem de dificilă”, a subliniat ieșeanca.

De cealaltă parte, reprezentanții firmei de asigurare au cerut admiterea în parte a acțiunii. Pe data de 6 octombrie 2021, instanța a dispus introducerea în cauză, în calitate de intervenient forțat, a polițistului Cătălin Vasilică Nistor, citându-l în această calitate. Contactat telefonic ieri de reporterii cotidianului BZI, polițistul Cătălin Vasilică Nistor a refuzat să comenteze pe marginea subiectului. Acum, ieșeanca spulberată pe „zebră” de un polițist a obținut acum în instanță daune derizorii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024