Prima pagină » Local » Ieşeanca Magda-Elena Lungu a ieșit a doua pe țară la examenul de rezidențiat! În spatele succesului ei stau nenumărate ore de studiu: „Emoțiile au dispărut în momentul în care am primit subiectele” – FOTO

Ieşeanca Magda-Elena Lungu a ieșit a doua pe țară la examenul de rezidențiat! În spatele succesului ei stau nenumărate ore de studiu: „Emoțiile au dispărut în momentul în care am primit subiectele” – FOTO

04 dec. 2023, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Ieșeanca Magda-Elena Lungu a ieşit a doua pe ţară la examenul de rezidențiat 2023. Tânăra a urmat cursurile Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar la examenul de rezidențiat a obținut 926 de puncte pentru domeniul Medicină Dentară

Magda-Elena Lungu are 24 de ani, este din Iași, iar pe lângă medicină este pasionată de cărți, călătorii și fotografie. Ieșeanca mărturisește că a fost dintotdeauna atrasă de biologie, de aceea a și ales ca după finalizarea studiilor liceale să studieze medicina. Deşi a avut mereu rezultate foarte bune la facultate, fiind şi şefă de promoţie, iar pentru examenul de rezidenţiat s-a pregătit la fel de serios, tânăra a mărturisit că nu se aștepta la un rezultat chiar atât de bun.

Ieşeanca Magda-Elena Lungu a ieșit a doua pe țară la rezidențiat

o imagine cu Magda-Elena Lungu in costum medical

Magda-Elena Lungu are 24 de ani, este din Iași, iar pe lângă medicină, este pasionată de cărți, călătorii și fotografie

Magda-Elena Lungu a obținut la examenul de rezidențiat din 2023 926 de puncte, clasându-se pe locul al doilea pe țară. Pe locul I la domeniul Medicină Dentară s-a situat un candidat din Cluj-Napoca, care a reușit să obțină 935 de puncte. Tânăra a povestit pentru BZI cum a reușit să obțină un rezultat atât de bun.

„Întotdeauna mi-a plăcut biologia, iar spre finalul liceului mi-am dat seama că îmi doresc să studiez medicina, iar dintre toate specialitățile ei, Medicina Dentară m-a atras cel mai mult. Am început să mă pregătesc pentru rezidențiat după examenul de licență, iar lunile care au urmat au fost o perioadă stresantă, cu învățat de dimineață până seara, în care alte activități au trecut pe planul doi. Este un efort care poate deveni copleșitor, dar m-am bucurat de susținerea permanentă a familiei.

Pe mine m-a ajutat mult și faptul că am învățat constant în timpul facultății și aveam deja o bază solidă și bine structurată. Examenul de rezidențiat presupune un volum foarte mare de informație, ceea ce necesită efort susținut, o organizare foarte bună a timpului, conexiuni între noțiuni și mai multe treceri prin materie pentru sedimentarea lor.

Examenul propriu-zis a trecut repede, emoțiile au dispărut în momentul în care am primit subiectele, iar în cele 4 ore m-am concentrat doar pe rezolvarea lor cu atenție. Simt că rezultatul obținut reflectă efortul pe care l-am depus pregătindu-mă, dar tot am fost surprinsă și încântată când am descoperit că am ieșit a doua pe țară”, a declarat Magda-Elena Lungu.

Magda-Elena Lungu: „Am ales să urmez rezidențiatul de chirurgie dento-alveolară la Cluj-Napoca”

 tanara absolventa de medicina

Tânăra a urmat cursurile de Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, iar la examenul de rezidențiat, pentru domeniul Medicină Dentară, a obținut 926 de puncte

Ieșeanca Magda-Elena Lungu a avut întotdeauna rezultate foarte bune la facultate, iar la finalul celor 6 ani de studii a ieșit șefă de promoție, astfel că se aștepta ca și la examenul de rezidențiat să obțină un rezultat pe măsura efortului depus. Datorită punctajului, tânăra a reușit să-și aleagă specializarea mult dorită, anume chirurgie dento-alveolară.

„Cei 6 ani de facultate au fost presărați și ei cu emoții, provocări, satisfacții, ultima dintre ele fiind faptul că am ieșit șefă de promoție. Îmi voi aminti mereu cu drag de studenție, iar acum aștept cu nerăbdare să văd ce îmi rezervă viitorul. Am ales să urmez rezidențiatul de chirurgie dento-alveolară la Cluj-Napoca. În ultimii doi ani, în timpul practicii pe care am ales să o fac în completarea orelor de la facultate, am avut ocazia să asist la numeroase intervenții chirurgicale și mi-am dat seama că în acest domeniu îmi doresc să mă pregătesc. Este o parte frumoasă și dificilă a stomatologiei și mi se pare cea mai potrivită pentru mine”, a povestit ieşeanca.

Magda-Elena Lungu, tânăra ieşeancă ce a ieșit a doua pe țară la examenul de rezidențiat, plănuiește să rămână în România, unde să profeseze ca medic specialist, dar acest lucru depinde și de condițiile și oportunitățile pe care le va avea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *