Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșeanca Irina Nicolau este căutată de procurori după ce a înșelat mai multe firme de transport! Țeapă de 100.000 de euro, trasă în câteva minute. Soacra a fost folosită ca paravan
Ieșeanca Irina Nicolau este căutată de procurori după ce a înșelat mai multe firme de transport! Țeapă de 100.000 de euro, trasă în câteva minute. Soacra a fost folosită ca paravan

Ieșeanca Irina Nicolau este căutată de procurori după ce a înșelat mai multe firme de transport! Țeapă de 100.000 de euro, trasă în câteva minute. Soacra a fost folosită ca paravan

08 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Polițiștii ieșeni încep cercetările în cazul Irinei Nicolau și a lui Florin Nicolau, care au înșelat mai multe firme din Iași, dar și din țară. Transporturile cu brazi aduși din Danemarca nu au mai fost plătite. Prejudiciul adus este important. Firme proaspăt înființate depindeau de contractul cu Mercur Logistik SRL

Polițiștii ieșeni intervin în cazul de înșelăciune, în care afacerista Irina Nicolau a înșelat mai mulți transportatori de mărfuri din Iași, dar și din țară. La finalul anului 2020, Silva Group SRL, unic importator de brazi de Crăciun, a apelat la serviciile casei de expediții Mercur Logistik SRL, controlată de Irina Nicolau, dar și Florin Nicolau. Oficial, în acte, societatea este deținută de Maria Nicolau, soacra afaceristei din Iași. Revenind la Mercur Logistik, reprezentanții firmei au contractat mai mulți transportatori care au primit misiunea de a aduce mai multe loturi de brazi din Danemarca. Irina Nicolau s-a angajat să plătească firmele de transport în momentul în care marfa ajungea în depozitele marilor supermarketuri din țară. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, reprezentanții firmei nu mai pot fi contactați. În total, au fost înșelate 30 de firme, prejudiciul ajungând la aproximativ 100.000 de euro.

Polițiștii ieșeni au anunțat că au început cercetările

Una dintre firmele păgubite este Profesional Speed Transport R&O SRTL, din Iași. Reprezentanții societății au primit confirmarea de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași că vor începe cercetările în cazul de înșelăciune.

„Ca urmare a petiției dvs. cu numărul 15528/21.01.2021, adresate Inspectoratului Județean de Poliție Iași, vă comunicăm următoarele: în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aspectele sesizate întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune, faptă prev. și ped. de art.244 alin.1 și alin.2 CP, urmând a fi efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, au transmis reprezentanții Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Firma din Iași are de recuperat un prejudiciu de aproximativ 9.000 de euro.

Implicarea în această înșelăciune a fost dovedită de importator

Implicarea Irinei Nicolau a fost dovedită chiar de importatorul cu care a fost semnat contractul. În actul oficial, Irina Nicolau apare în calitate de administrator, deși actul constitutiv al societății o prezintă ca unic asociat și administrator pe Maria Nicolau.

„Predă astăzi 08.12.2020 către Mercur Logistik SRL, având codul unic de înregistrare nr.41264832, atribut fiscal RO, număr de ordine în registrul comerțului J15/1127/2019, cu sediul social în Tărtășești, Dâmbovița, reprezentată de Irina Nicolau, în calitate de administrator, biletele la ordin seria BREL3AA și numărul 0497365. Prin semnarea acestui act, primitorul se asigură să nu execute biletul la ordin decât în cazul în care nu primește, în termenul prevăzut în contract, dovada plății contravalorii bunurilor livrate. În cazul în care emitentul face dovada plății înainte de termenul prevăzut, biletul la ordin devine nul și trebuie returnat acestuia”, se arată în documentul emis de societatea Silva Group SRL.

Documentul a fost primit chiar de către Florin Nicolau. Astfel, implicarea celor doi în afacere nu poate fi contestată. Afaceriștii implicați nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere.

Toți transportatorii au depus plângeri la secțiile de Poliție din țară

Transportatorii înșelați de Irina Nicolau s-au unit și au depus mai multe reclamații.

„Societatea BKN Constantin Cargo SRL a efectuat transport mărfuri pe ruta Svendborg/Danemarca – Târgoviște/România, conform comandă de transport nr.CMX100424 din data de 25.11.2020, mărfurile au fost livrate în siguranță conform aviz și CMR (scrisoare de transport- n.r.), ulterior s-a emis factura cu seria BKNL nr. 00009 din data de 03.12.2020, în valoare totală de 13.624 lei, respectiv echivalent în lei a tarifului de 2.350 euro la care se adaugă TVA, factura având scadența în data de 23.12.2020. Factura nu s-a achitat până astăzi, 14.01.2021, reprezentanții societății Mercur Logistik SRL nu mai răspund la telefon”, se arată într-o plângere penală la secția de Poliție a sectorului 1, București.

Într-o ediție trecută a cotidianului BZI a fost relatată și situația transportatorilor de persoane din Iași, implicați în activități evazioniste, cum este și cazul afaceristului Constantin Dinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *