Prima pagină » Local » Ieșeancă în vârstă de 80 de ani, jefuită în scara blocului în care locuiește! Individul a așteptat-o și i-a smuls lanțul de la gât! Suspectul, care nu este la prima ispravă de acest gen, a fost încătușat! GALERIE FOTO / VIDEO

Ieșeancă în vârstă de 80 de ani, jefuită în scara blocului în care locuiește! Individul a așteptat-o și i-a smuls lanțul de la gât! Suspectul, care nu este la prima ispravă de acest gen, a fost încătușat! GALERIE FOTO / VIDEO

01 iun. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Local

Un individ a fost reținut de oamenii legii după un jaf care s-a petrecut în scara unui bloc din Iași. Oamenii legii spun că Daniel Petru Faraon și-a așteptat victima, o femeie de 80 de ani, iar, când a prins momentul potrivit, i-a smuls lanțul din aur de la gât. Ieșeanca a dat alarma, iar autorul a fost încătușat. Din informațiile deținute reiese că Daniel Faraon nu este la prima faptă de acest fel

Clipe de groază, pentru o pensionară în vârstă de 80 de ani, din municipiul Iași! Un individ a așteptat-o în scara blocului în care locuiește, a pândit-o și a atacat-o, smulgându-i lanțul din aur de la gât.
În urma incidentului, victima a pus mâna pe telefon și a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

„Pe data de 30 mai 2021, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au identificat și dus la cercetări un bărbat din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Din cercetări a rezultat faptul că acesta i-ar fi smuls unei femei lănțișorul de la gât, în timp ce aceasta se afla în scara blocului în care locuiește, prejudiciul cauzat fiind de 850 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind dus în arestul. Cercetările continuă”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Ieșeanca de 80 de ani, jefuită în dreptul liftului

Oamenii legii au mai afirmat că tâlhăria s-a petrecut pe 23 mai 2021, dar individul a fost identificat după aproximativ o săptămână. De altfel, ieri-dimineață, Daniel Petru Faraon a fost dus la sediul Judecătoriei Iași, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie.

Surse judiciare au afirmat că ieșeanul a mai fost încătușat în urmă cu aproximativ doi ani, pentru o faptă similară.
Aceleași surse au adăugat că, atunci, Daniel Faraon a fost suspectat că i-a smuls de la gât un lănțișor din aur unei femei din Iași în vârstă de 65 de ani la acea dată. Acea faptă de tâlhărie s-a petrecut chiar pe o stradă din municipiul Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri arestarea lui Daniel Petru Faraon pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie.

Tot mai multe tâlhării comise în Iași

Polițiștii au fost sesizați de-a lungul timpului cu privire la comiterea mai multor tâlhării de acest gen, fie în municipiul, fie în județul Iași. Un exemplu elocvent în acest sens este cel al unei femei de 80 de ani, care li s-a plâns agenților de la Secția IV de Poliție că a fost tâlhărită tot în scara blocului, de doi indivizi.

Oamenii legii au demarat verificările în zona comiterii faptei, ocazie cu care au fost identificate la acea dată două persoane bănuite de comiterea infracțiunii, fiind vorba despre Alin D. și Mihai A., ambii în vârstă de 20 de ani, din comuna Comarna, județul Iași, care se aflau în zona Alexandru cel Bun. Lănțișorul din aur a fost depus la o casă de amanet, de unde a fost ridicat și predat victimei. Mai apoi, cei doi tineri au fost reținuți de polițiștii ieșeni pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *