Prima pagină » Local » Ieșeanca de 60 de ani care a suferit un stop cardio-respirator în tramvai a murit după ce a fost confirmată pozitiv COVID-19 – Foto/ Video

Ieșeanca de 60 de ani care a suferit un stop cardio-respirator în tramvai a murit după ce a fost confirmată pozitiv COVID-19 – Foto/ Video

15 nov. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

A decedat femeia din Iași care a suferit un stop cardio-respirator în tramvai! Aceasta era infectată cu COVID-19. Ieșeanca în vârstă de 60 de ani a primit manevre de resuscitare zeci de minute în tramvai, sub privirile trecătorilor. După ce a fost resuscitată, aceasta a intrat în comă postresuscitare

Femeia în vârstă de 60 de ani căreia i s-a făcut rău în tramvaiul de pe traseul 7, în timp ce călătorea pe ruta Canta – Tudor Vladimirescu – Baza 3, a decedat chiar când a ajuns la Spitalul Modular de la Lețcani. După aproximativ o oră, timp în care a fost resuscitată de medicii de la Serviciul de Ambulanță Iași, ieșeanca a intrat în comă postresuscitare. Pacienta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Întrucât rezultatul testului rapid COVID-19 a fost unul pozitiv, a fost transferată la Spitalul Mobil de la Lețcani, unde a suferit din nou un stop cardio-respirator. Femeia nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.

„Pacienta în vârstă de 60 de ani a fost găsită în stop cardio-respirator în tramvai, în zona Tudor Vladimirescu. Aceasta a fost resuscitată, iar după aceea a suferit o comă postresuscitare. Între timp a venit rezultatul testului rapid pentru COVID-19, care a fost pozitiv. Am transferat-o în secția ATI a Spitalului Mobil de la Lețcani și am aflat că a decedat când a ajuns”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI” a fost prezentată o situație asemănătoare. În luna ianuarie 2020, un ieșean a murit în tramvai. Incidentul a avut loc în zona Calea Chișinăului. La fața locului s-au deplasat polițiștii, criminaliștii, dar și un echipaj de prim-ajutor. În pofida eforturilor medicilor, viața ieșeanului nu a mai putut fi salvată. Momentan nu se cunosc cauzele decesului. Conform martorilor, bărbatul s-ar fi urcat în tramvai și s-a așezat pe un scaun. La scurt timp, persoanei i s-ar fi făcut rău și a căzut de pe scaun. Panicați, cei care se aflau în tramvai au sunat la numărul unic de urgență 112. Bărbatul avea 75 de ani.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 13 noiembrie 2021, în zona Tudor Vladimirescu

Aminitm că sâmbătă după-amiază, 13 noiembrie 2021, Serviciul Județean de Ambulanță Iași (SJA) a fost sesizat prin apel la 112 că unei femei de aproximativ 60 de ani i s-a facut rău în timp ce se afla în tramvai. Incidentul s-a produs în tramvaiul numărul 7, care circulă pe ruta Canta – Tudor Vladimirescu – Baza 3. Întreaga circulație din zona Tudor Vladimirescu, din municipiul Iași, acolo unde a avut loc incidentul, a fost blocată pe tot parcursul incidentului.

La locul incentului au ajuns două echipaje SJA Iași și polițiștii ieșeni. Medicii care au ajuns de urgență au găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator și au început aplicarea manevrelor de resuscitare. În zadar au încercat medicii să o salveze. După ce au stabilizat-o, au coborât-o din tramvai și au urcat-o în ambulanță, unde au continuat manevrele de resuscitare și a fost transportată la spital. După ce echipajele medicale au plecat, circulația a fost reluată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *